Подготовка за малкия човек - тема 12

• 52 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
СВДС далеч не е свързан с обиколниците.

# 61
  • Beyond the stars

Тъкмо се замислих дали аз грешно помня нещата, ама СВДС и риск от задушаване са две различни неща.

# 62
Възможно е. Но не мисля, че това е основното в конкретния случай. Засушаването също е вид смърт.
https://medium.com/@strongbysciencebulgaria/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D … 1%82-60a90a39ea13

Т.е. спокойно може да се допусне, че задушаването е част от този синдром, а задушаването може да бъде причинено И от обиколник.

# 63
  • Германия

Не е свързан само с обиколниците, но те определено могат да бъдат опасни.
Може с тях нещо да се случи веднъж на милион примерно, но аз не искам да съм този един случай 🤷🏻♀

# 64
И аз имам,но не ползвам, иначе обичат като по-големи да се гушат и завират в тях, хихи,то и аз обичам така.Аз ползвах одеалца още от началото, като ги слагах от 2те страни на гнездото, подгъвах така и под мишничките, за да не ги повдига, а и тя спеше на 5см от мен.
Точно заради горната причина и аз не ползвах обиколници, сега се отричат,но има и много мами,които ползват.

# 65
Въпрос към мамите, които вече имат дечица - практически възможно ли е да се облече боди с дълъг ръкав върху боди с къс ръкав.

Да поясня от къде идва това мое чудене - за изписването си харесах комплектче с панталонче и боди с дълъг ръкав. Отгоре мисля директно да е с одеалце, което става и за кошче за кола. Но се притеснявам дали не е прекалено тънко само с това да е облечено средата/края на октомври.

# 66
Въпрос към мамите, които вече имат дечица - практически възможно ли е да се облече боди с дълъг ръкав върху боди с къс ръкав.

Да поясня от къде идва това мое чудене - за изписването си харесах комплектче с панталонче и боди с дълъг ръкав. Отгоре мисля директно да е с одеалце, което става и за кошче за кола. Но се притеснявам дали не е прекалено тънко само с това да е облечено средата/края на октомври.
За възможното,възможно е.Друг е въпроса колко ще му е удобно на детето.Аз родих на 14 октомври и бебка беше с чорапогащник,боди с къс ръкав и рокличка с дълъг ръкав.Повита в пелената от комплекта.

# 67
Сиси, ок е според мен. Това е като да сложиш блуза с дълъг ръкав върху такава с къс. По практични причини при бебетата са бодита, а не блузки. Гледай горното боди да е по-голямо все пак Simple Smile

# 68
  • Седмото небе
Долното боди може да е като без ръкав или като потниче горе, ако искаш все пак още едно боди.

Подготви си варианти и като го обличат (а и според времето, и одеалцето с което ще го завиете) ще  прецениш тогава.
Аз имам подобни чуденки за обличането за изписване, но ние живот и здраве ще сме към 20 януари. А тогава винаги си е студено. И не знам просто. Но пък и за какво ли толкова да го навличам като от болницата до колата да го изкараме навън в студа са максимум 5 минути.
Но пък ако има мами с дечица изписвани в големите студове, ще се радвам да споделят как са екипирали бебчето тогава.

# 69
Да точно и аз затова съм раздвоена - хем ще е топло в болницата и в колата, където главно ще е бебчо. Хем пък знам ли, да не ми се скарат в болницата, че не е подходящо това, което съм донесла. Накрая ще помъкна десет дрешки сигурно и на момента ще се решава Grinning
То уж да избегна безумните "комплекти за изписване" с n на брой части...

# 70
  • Пловдив
Не вярвам да има лекар, който да подстрекава навличането на дете. Претоплянето е в пъти по-опасно от това да му е хладно.
Според мен боди-потник, чорапки, шапка и ромпър примерно е ок и отгоре памучно одеало.
Нашия си го изкарахме от болницата с боди /дълъг ръкав/, ританки и бархетена пелена. /21.09/

# 71
Аз си я облякох добре, т.като са на дни и според мен има значение, нищо че е от входа до колата, родих в началото на февруари и си беше студено, после и от колата до вкъщи...беше с къс ръкав,чорапки,ромпър,шапчица и плюшен ромпър,плюс одеало, но всеки си преценява🤗комплект не съм взимала,аз си го сглобих.

# 72
Момичета, претоплянето на бебето не е шега работа. Много майки в стремежа си да ги опазят ги претоплят. Не е нужно това, а и всеки разумен педиатър ще ви посъветва това.

# 73
Така е,но при нас не бе претоплена.

# 74
  • Пловдив
Качвам снимка от претопляне /едно одеало над пеленета, което е в повече по моите методи на отглеждане към момента/...че бабата си помислила, че е студено, щото нали майките сме новобранки и не знаем какво говорим, та сега го мажа хайвана

Общи условия

Активация на акаунт