Подготовка за малкия човек - тема 12

• 52 458
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Говорейки за козметика, изтеглете си приложението INCY beauty и ще се уплашите какво има в “медицинската” козметика ( то такъв термин реално не съществува, защото няма нищо медицинско в нея).
Ако наистина държите на състава, разбира се. Защото истината е, че няма ли малко химия не върши чак такава работа.
Ето и една таблица за мокрите кърпи, единствените изчистени и най-скъпи Waterwipes, всички други са компромис.
Но това е за хора, които стриктно следят състава на опаковката.

# 121
То не е нужна чак толкова козметика за бебе,един душ гел и един крем против подсичане за мен са достатъчни.
Качествената количка,с която прекарвам часове навън ,детето спи,аз я
 бутам и катеря бордюри и чупени тротоари,както и матрака са по-важни.Мое мнение.

# 122
  • Beyond the stars
Не съм фен на Мустела. В началото ползвахме Sebamed - кремчето за дупе е едно от малкото без цинк и е добро за всекидневна употреба. След това минахме на Bioderma, понеже разфасовката от 1литър е супер икономична и на промоция си е оферта. След баня мажем с Бочко, нямам забележки.
Не е имал никакви кожни проблеми като цяло, та не съм се вживявала в избора на козметика. При временни зачервявания и раздразнения сме ползвали по съвет на педиатърката Sensibel Нахткерцен.

# 123
Бяха ни подарили една Мустела гел за баня(коса и тяло),реших преди да къпя малкия да я пробвам върху себе си и останах много учудена че щипе на очите 🤨

Цялата ни козметика е на Bio G,български, cruelty free,чудни са.Нямат парабени вкл. и феноксиетанол 🤘🏽 Понеже аз съм от тия дето четат етикетита, та това са все неща важни за мен.Дори за моята/семейната козметика избягвам тези съставки.

# 124
  • Пловдив
Спициално за Бочко от специалист лаборант, който цял живот с това се занимава гарантира, че състава е максимално изчистен.
Количката ще я влача минимум две години, предпочитам да изкарам с една такава, отколкото да купя 2-3 и пак да хвърля маса пари. Иначе ясно, че на бебето му трябва с какво да го измиеш и с какво да го намажеш.

# 125
  • Варна
То не е нужна чак толкова козметика за бебе,един душ гел и един крем против подсичане за мен са достатъчни.
Качествената количка,с която прекарвам часове навън ,детето спи,аз я
 бутам и катеря бордюри и чупени тротоари,както и матрака са по-важни.Мое мнение.

Точно това ми беше идеята, че не трябва комплект от 12 продукта за хигиена на бебето...аз даже и без крем за подсичане съм карала. Просто не се подсичаше и това е. Превантивно не се препоръчва да се маже, така че...но, както каза някой по-горе, въпрос на приоритети. За количката съм на абсолютно същото мнение.

# 126
  • София
Тези мицеларнитч води са големи боклуци, как ги слагате на децата си? На мен ми се възпалява кожата от тях, а какво остава за бебе... Чиста вода за лицето е напълно достатъчна.
А за памперсите, за мен пък лидълските са най-големите боклуци на пазара. Твърди и тежки. Пробвах всякакви марки, по-добри от Памперс не открих. Пуфис са приятни и меки, но при нас пропускаха.

# 127
Ама аз не схванах какво се хванахте за количката. Беше просто сравнение, че една количка може да е хубав и да не е над 1800 лв Simple Smile естествено, че и аз я смятам за важна покупка. Просто и при нея човек знае 2 и 200

# 128
Всеки си има мнение и го изразява, няма смисъл да се засягаш Simple Smile

[/b]
Ама аз не схванах какво се хванахте за количката. Беше просто сравнение, че една количка може да е хубав и да не е над 1800 лв Simple Smile естествено, че и аз я смятам за важна покупка. Просто и при нея човек знае 2 и 200

# 129
Дух,има хубави колички и в много ниския клас,дадох го като пример,че ми е много по-важно тя ,отколкото козметиката,която и без това почти не ползвам.Бих хвърлила енергия в проучване там.А за вредните съставки,ами навсякъде са,гледам да са по-назад в състава просто .

# 130
  • Пловдив
Дори съм сигурна, че и в кърмата освен всички полезни съставки има и достатъчно остатъчни неполезни /не вярвам някоя от нас да може да гарантира, че консумира само и единствено неща, които е сигурна за произхода им. Примерно аз консумирам домашни яйца, но кокошките да речем ядат достатъчно остатъчна храна от трапезата ни, която е закупена от магазина. Имаме и домашни зеленчуци, но и те се третират с препарати/.
В синхрон съм със себе си и решението, че не желая детето ми да живее в аквариум и че съм безсилна да спра всички вируси, бактерии вредни храни и т.н.

# 131
Аз съм най- зле.. никога не съм чела състав. . на нищо! И да го прочета , няма нищо да разбера Wink

# 132
  • София
Peac,изясни си приоритетите моля те.Grinning

# 133
Айде сега и с това да се товаря, няма нужда Wink гледането на дете си е цяла наука, ако четеш и етикети си си жив химик, освен това ставаш педиатър, физиотерапевт , невролог.. Абе, я си гледайте децата , так че да сте в хармония.

# 134
Пийк,и аз така,хармония и дзен.Щастлива майка,щастливо дете.

Общи условия

Активация на акаунт