Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 32 506
  • 795
  •   1
Отговори
# 105
Какво трябва да знаят родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на COVID-19

# 106
Благодарности към Дидева за полезната информация💐 Дато не стигаме до практическото й прилагане.
    В нашето училище мерките се спазват, ама не съвсем. По отношение на учениците са стриктни. Междучасията се разминават като в коридорите има дежурни учители, които следят децата да са с маски и да не се събират на групи. Между другото, по думите на дъщеря ми, съучениците й си слагат маските по време на междучасията, без да протестират, което ме изненада приятно. Тоалетните се зареждат с всичко необходимо. Сутрин на входа също има учители, които следят децата да не влизат на тълпи и да си дезинфекцират ръцете и обувките. Хер директор 😊 миналата седмица влязла на внезапна проверка при тях, за да види дали чиновете са чисти. Според дъщерята, досега тикога не е било толкова чисто в стаите и навкякъде има поставени дезинфектанти. До тук добре, но учителите сдават фронта с маските. За днес детето каза, че някои носели маските под носа, други под брадата, трети просто ги махнали като почнал часа. Разбирам ги, от една страна, че им е трудно да говорят цял ден с маски пред устата, ама от друга страна така не е добре. Дано не изгърмим и ние по някое време.

# 107
  • София
И аз имам сходна информация от моето дете. Но пък се оказа, че класове се карантинират, независимо от това дали учителят е бил с маска в час или не.
А от разясненията на МЗ, които Дидева сподели, става ясно, че отрицателен тест не отменя карантината.
Още малко и ще стана привърженик на ДО за гимназисти! Поне няма да ги заключват по 14 дни вкъщи и децата ще могат да общуват със себеподобните си в спортните зали, моловете, заведенията... който, където намери за добре. Smirk

# 108
  • Варна
Че то за малките важи същото. Само че ще играят навън, вместо да са под карантина.

# 109
Дидева, благодаря. Много полезна информация.
Моята дъщеря (6кл.) каза, че и в тяхното у-ще учениците са с маски през междучасията, но някои учители си сваляли маските в час, а г-жата по БЕЛ изобщо не носела маска. Иначе в стаята имат дозатор с дезинфектанти и децата го ползват.

# 110
И в нашето училище има случай .Дотук бях с присъственото обучение.Взимам бележка от личната и за сега ги спирам от училище,тази руска рулетка няма да я играя.Доколкото мога ще мина с бележки.А дано минат всички на ДО

# 111
Моята дъщеря разсъждава като Слънчевата😊
   Казва, че ако са на ДО, ще може в свободното време да излиза само с нейния кръг приятели, които спазват противоепидемичните мерки. Техните излизания са разходки на открито, най- много да влязат в някой магазин за кратко. Спрели са гостуванията по домовете, купони,
пижамените партита, а конкретно дъщеря ми и ходенето по кафенета.  За съжаление, тази година няма да ходи на хор. Преценихме, че е рисково там - около 30 момичета едно до друго  два часа пеят с пълно гърло. То на нея не й се и ходеше много, че тази година в училище е доста натоварена. Иска обаче уроци по английски, за които се колебаем. Досега имаше учителка, която идваше вкъщи, но сега аз не искам така.  С рисково заболяване съм и идеята у дома да идва учител, който преподава в училище на не знам колко деца и при не знам какви мерки, не ми струва ОК. По- скоро ще мислим за някакви курсове, но пък да наринем едни пари в тази нестабилна обстановка и при условие, че на нас по принцип ни се налага да се пазим ма
повече .... Не знам, ще мислим според обстоятелствата.

# 112
Нушка, пробвайте с учител онлайн. Имам съсед, който винаги така е работил и преподава дори на хора в други държави.

И според мен е по-добре децата да се виждат на разходки в тесен кръг приятели, отколкото това присъствено училище и треперене кога ще гръмне някой.

# 113
  • София
Разходките ще са още месец. А после? Айде, като падне сняг, пак става за разходки, но в есенните дъждовни дни...
Нушка, не само дъщеря ти, ами по принцип децата разсъждават така. Имам предвид тези, които са над 6-7 клас.
За мен лично, ако децата се разхождат из целия град, то по-добре да са в училище. Колкото и да не е, контактите там са контролирани, наблюдават се, карантинират се. Уличните контакти никой не ги проследява.
Лятото, дете от компанията на сина ми, се оказа с положителен тест. Карантинираха цялото семейство. Моят син не го е търсил никой. Децата по цял ден бяха заедно. Добре, че сме в съседни входове, та имах едно наум, наблюдавах...

# 114
  • София
И аз не разбирам разликата между децата на тумби извън училище и децата на тумби в училище. А да, едното е доброволно. Ама то нали и присъственото е доброволно вече Grinning?

# 115
Е, какви тумби? Моето дете лятото е общувало с едно друго дете.
В училище има контакт с около 70-80 деца.
А ОЕСР изобщо не е ясно как ще се случи и ще се случи ли изобщо.

# 116
  • София
И аз вече си мисля, че хората няма дълго да издържат на това "тука има - тука нема".  Мен много би ме изнервило да не зная дали са присъствено или дистанционно и всеки ден да живея в несигурност. Да минават окончателно дистанционно, че то присъственото не се знае докога ще издържи. Притеснява ме това да не решат просто да пуснат всичко и да не карантинират никого, пък който се разболее - вкъщи. Тогава може много родители доброволно да спрат децата от присъствено и да поискат дистанционно.  Ако минат дистанционно поне ще се намалят контактите, дори по курсовете са малко децата в една група, а който си работи на частно с учител, пак ще продължи .
А както се вижда и в градините, няма и седмица от започването на редовната учебна година и запълването на групите, и там се започна. Мерки не знам какво, ама персоналът като не си носи маските така ще е - клъстерчета ще си заформят.

# 117
И едно е да се виждаш с две три деца на открито и да спазваш все пак дистанция,да ползваш дезинфектант.

# 118
  • София
Ами... тумби, от повече от 10 деца. Седящи един връз друг по пейки и беседки, ходещи на кино, затворени в салон по 2 часа... ей такива, тийнейджърски работи.
Андариел, за съжаление, личното ми мнение, какво ще се случи, отговаря на твоите опасения. Нямаме капацитет за друго. Не знам, как цял свят, или поне северното полукълбо, успя да пропилее 3-4 летни месеци, в които можеше да се подготви, някак, разумно...

# 119
  • София
Не мога да разбера - нали позволиха ОЕСР. Какъв е проблемът да остане присъственото, за който няма желание за ОЕСР?

Тумбите са си тумби. И не само тийн. Моите лятото играят с още 10 деца на двора, а възрастта им е 6-9 г. При заразено друго дете няма начин да отърват заразата, когато постоянно си дишат в лицата, колкото и да са навън, на открито. Нека бъдем реалисти.

Общи условия

Активация на акаунт