Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 32 477
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
  • Майничка
Чак пък. Имаме ученик с хроничен риносинуит, от години непрекъснато е с хрема. Донесе на 15ти бележка от ЛЛ и сега го дебнат само за кашлица и температура.

# 706
Айде и в нашата гимназия позитивен ученик + 3ма контактни с позитивни родители. Карантинирани са само децата, класовете нямало нужда според РЗИ да са на дистанционно.
Чакам синкото да се прибере за подробности 🙄

# 707
И откъде се е разплело кълбото? От някой от положителните родители, който си е направил тест или по някакъв вътреучилищен механизъм?

# 708
  • София
Според мен не училищата са клъстери, а училищата са концентрирани заразоносители през целия ден и си ги предават успешно или се пресичат - един носител, друг контактен и така нататък. И затова ги откриват в училище, а не по кръчмите или по магазините.

# 709
Нямам идея от къде.. Може от слухове между децата да се разбере в едн момент за някои случаи какво и как, ама МС е от партизаните - нищо не казва и никой не пита 😁 таааа едва ли нещо пикантно ще разбера...

# 710
  • София
В училището на сина ми в София на 06.10. обявиха, че има позитивен учител с COVID. Не сме уведомени и не желаят да споделят с кои класове е бил контактен.
От началото на тази седмица, учителката му от занималня е в болнични. Всеки ден замества различна учителка, като утре отново ще е различна в занималнята. Става въпрос за 3 клас - 4 дни, 4 различни учителки. Просто се учудвам какъв е шансът изобщо да се прекъсне каквато и да било верига на заразяване така.

# 711
  • Пловдив
Айде и в нашата гимназия позитивен ученик + 3ма контактни с позитивни родители. Карантинирани са само децата, класовете нямало нужда според РЗИ да са на дистанционно.
Чакам синкото да се прибере за подробности 🙄
Заразеният ученик е бил 5 дни на домашно лечение и не е бил на училище. Затова класът не е под карантина.

# 712
В училището на сина ми в София на 06.10. обявиха, че има позитивен учител с COVID. Не сме уведомени и не желаят да споделят с кои класове е бил контактен.
От началото на тази седмица, учителката му от занималня е в болнични. Всеки ден замества различна учителка, като утре отново ще е различна в занималнята. Става въпрос за 3 клас - 4 дни, 4 различни учителки. Просто се учудвам какъв е шансът изобщо да се прекъсне каквато и да било верига на заразяване така.

Ами така се прекъсва, като сменят учителите.

# 713
  • София
Тъкмо, ако има вече заразени, новият учител да прихване или той на свой ред да внесе своя дар в обмена. Нищо не е както трябва, хората в София постоянно са смесени, децата още повече.

# 714
  • пустинята Гоби
Не само в София са смесени хората, навсякъде е едно и също.

# 715
  • в страната на чудесата
Тъкмо, ако има вече заразени, новият учител да прихване или той на свой ред да внесе своя дар в обмена. Нищо не е както трябва, хората в София постоянно са смесени, децата още повече.
Както писах и в другата тема не децата го пренасят тук. Поне засега.
Не разбирам този анти-училищен порив.

# 716
  • София
Няма антиучилищен порив, а рационалност. Аз по никакъв начин не съм обвързана с училището, така че мога да си позволя да съм безпристрастна.

# 717
  • София
Мога само да ви кажа, че на фона на всичко това, в нашето училище започнаха допълнителните (платени) занимания по футбол за 1 - 4 клас.
За 1 клас детето каза, че за тренировка събират децата от всички първи класове.
А иначе мерят температура на влизане и ползват 4 различни входа и плаващи графици за влизане...

# 718
  • Варна
Аха, и на нашите им дадоха да попълват някакви анкети за извънкласни занимания, където подозирам ще се мешат доволно. Толкоз с балончетата.

# 719
  • пустинята Гоби
Това е навсякъде по принцип. Отделно извънучилищните школи и спортни клубове си работят.

Общи условия

Активация на акаунт