Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 32 762
  • 795
  •   2
Отговори
# 690
  • пустинята Гоби
Частните училища в София не са едно и две, така че е похвално, че в някои се спазват правилата. Позволих си горното изказване по ред причини, най-вече защото от години ползвам услугите на частното образование и смятам, че имам наблюдения. Освен цитирания случай, имам впечатления и за други деца на познати, които са със симптоматика, но посещават училището си необезпокоявани.

# 691
Няма механизъм за тестуване на подозрителни/симптомни в училищата, ученици или учители.  "Да не се дебнеме, оти че се фанеме!", а също- "има човек- има проблем, няма човек -няма проблем" Има тест- има проблем, няма тест- няма проблем. Ако някой си направи платен тест- разбираме, ако никой не си направи- училището си върви, контактите също, бройката "сополиви" също.
И вече ми писна натякването, че който е болен, то причината е, че е ходил в мола! Ковидът се пренася селективно само по моловете, в училищата има такива мерки, че сакън.- невъзможно е да се помисли, камо ли да се случи!
И четох ги умните глави какво са казали- училищата се оказали безопасни! Е как разбрахте? колко тестове насочено и безплатно направихте на ученици и учители, та ви стана ясно?

# 692
  • София
Частните училища в София не са едно и две, така че е похвално, че в някои се спазват правилата. Позволих си горното изказване по ред причини, най-вече защото от години ползвам услугите на частното образование и смятам, че имам наблюдения. Освен цитирания случай, имам впечатления и за други деца на познати, които са със симптоматика, но посещават училището си необезпокоявани.
Така е, частните училища в София не са едно и две. Около 60 са всъщност. Прозвуча доста обобщаващо твръдението, а моите наблюдения, като ползвател на частното образование от 17 години, са доста различни. Специално по отношение на ситуацията с Ковид 19, наблюденията ми са, че точно частните училища предприемат повече мерки от изискуемите от МЗ - в нашето училище карантинират и братя и сестри, в АК носят маски и в часовете, и за неправилно сложена маска /например, носът е навън/, намаляват оценки с 20%. Та, добре е да не се обобщава, при това от позицията на човек, подчертаващ дългогодишни наблюдения, защото неволно може да заблудим някой.

# 693
  • пустинята Гоби
Е извинявай, ама това последното е адски нечестно. Аз не мога да нося маска дълго време, хем съм радетел за носенето им. Да ти намалят оценката, защото не издържаш и си сваляш маската от носа е меко казано абсурдно. И това за ученик, т.е. дете. Не е за хвалба, ама хич.

Заставам зад думите си. Пък ти, ако искаш от 25 години си имай наблюдения над частните училища, които съвестно не пускат болни деца в клас (смях в залата).

# 694
То е и нередно.  Как така ще намаляват оценка, за нос над маската, това противоречи на всякакви правила за оценяване.
По-скоро може да го изгони от час, или да му наложи някакво наказание за неспазване на правилник, ама да му намалява оценка...
Възможно ли е да си правят каквото си искат, само защото училището е частно.

# 695
  • София
Е извинявай, ама това последното е адски нечестно. Аз не мога да нося маска дълго време, хем съм радетел за носенето им. Да ти намалят оценката, защото не издържаш и си сваляш маската от носа е меко казано абсурдно. И това за ученик, т.е. дете. Не е за хвалба, ама хич.

Заставам зад думите си. Пък ти, ако искаш от 25 години си имай наблюдения над частните училища, които съвестно не пускат болни деца в клас (смях в залата).
Не обсъждам кое е правилно, честно и т.н. и нямам намерение да го правя, но посочвам конкретни примери за по-засилени мерки в частни училища.
А ти зад кои думи заставаш? Че в частните училища /общо, като цяло, всички?/ масово се пускат болни деца? В сравнение с общинските училища? Какво по-конкретно казваш? И с какви аргументи го подкрепяш? Аз също заставам зад думите си, но за разлика от теб, от години пиша в този форум и съм заявила конкретно в кои училища учат/са учили децата ми, давала съм конкретна информация и достатъчно хора знаят каква е стойността на думите ми. Смехът в залата може и да се окаже малко самотен.

# 696
Аз стигнах до извода, че няма частно-нечастно, добро-лошо училище по отношение на мерките,, всичко зависи от личните схващания на директора. Първоначално смятах, че в училище от топ десет са по-внимателни от квартално, но сведенията ми показват друго. При нас училището е прекрасно, но още на родителската среща ни дадоха да разберем, че не вярват много в тая работа и положението съответно е напълно разхайтено.

# 697
Заражда се нов критерий при избор на училище - вярва ли директорът в ковида 😂

# 698
Не се съмнявам, че и невярващите ще имат достатъчно кандидати сред родителите.

# 699
Не се ли объркаха малко темите? Намаляване на оценка заради неправилно носене на маска се обсъжда в АК.

Мими,  в кое училище ходят болни с Ковид симптоми? Частно или държавно няма значение. Добре е да се знае, за да има натиск да вземат мерки и да не допускат такива неща.

# 700
Не става въпрос за невеярване, а за оценка на риска.
При такъв тип вирус е нормално оценката на риска да е по-ниска. Но много хора се панират и променят резултатите Simple Smile, а правителствата следват уж загрижеността на хората и собствените си интереси.

Много благодатен ще е този вирус за много хора. И за съжаление тези, които още от началото изказвахме съмнения за цялата тази галимация и пропаганда, все бяхме набеждавани като незагрижени и безхаберни.

Сагата продължава.

След стачките да се носят маски навсякъде в у-щата освен по време на хранене и в междучасията... вчера затвориха у-щето на 300 метра от нас с 1 случай на заразен учител.

Уж регулациите бяха, че само кохортите, в които се е движило детето/учителя ще се наблюдават за симптоми и няма да се затварят класове, а камо ли у-ща и бам. Един случай, първият в нашият град в у-ще...и затвориха у-щето за ...2 седмици.

Майка учител в това същото у-ще има дете при мен, което ходи с брат си в друго близко у-ще, но няма симптоми още.
Сега да се чудиш какво да правиш и дали да приемеш това дете в занималнята и да рискуваш някаква зараза, или да правиш като всички други и да чакаш симптоми. . Ето това ме притеснява, не самата зараза.
Омръзна ми от паникьори и страховата им невроза.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 15:48 от Анонимен

# 701
Юми, не знам какво става в Канада, но няма нищо общо със случващото се в БГ. Тук е почти обратното. Маски се носят само в коридорите на училищата за по 10 мин.,ако дете излезе от стаята. В нашето училище специално поне 1/3 не носеха преди да спра дъщеря ми. В бусовете също.
Единствено две училища в БГ, и то чужди, задължават носене на маски в час.
Купонът върви с пълна сила навсякъде.

# 702
  • Най-красивата страна
В нашето училище децата влизат с маски.
На входа стои лекар.Мерят температурата.
После медицинска сестра обикаля по стаите и връща деца с хрема или кашлица.
Има доста такива.
Дъщеря ми също не беше  на училище заради хрема.
Обаче хремата се оказа рино вирус и заразна.Лекувахме я 7 дни.И ние също се заразихме.
В  часовете повечето деца са със шлем,маските не са удобни.
Обаче в междучасието навън са без нищо.
А след часовете -на площадката зад училище се събират над 20деца и също са без нищо.

Учителите са със шлемове.
За сега няма никой с корона вирус,но е въпрос на време според мен.

# 703
  • София
Този риновирус се оказа доста заразен и бързо разпростаняващ се. Изразявайки изненадата си пред ЛЛ, че такова чудо не е било друга година, тя се засмя и каза, че всяка есен е така, просто не му обръщаме внимание. Тази година, оказваме се по-съвестни все пак, и случаите стигат до лекарските практики.

# 704
Моята дъщеря години наред си ходеше с лека хрема на училище. Няма да казвам що доктори и професори се изредиха да я лекуват, имам още колекция от поне 15 вида капки за нос. Изследвания на каквото ти дойде наум. С годините го израсна явно. Със сигурност не е заразила никой, но сега вероятно щяха да я изключат от училище.

Общи условия

Активация на акаунт