Шестокласници 2024/2025 г.

• 19 456
  • 739
  •   1
Отговори
Здравейте в новата тема.

Да я напълним само с положителни емоции ...
И да са здрави децата - сега и през новата учебна година.

Линк към старата тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1619940.795

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 21:52 от Фран

# 1
  • Пловдив
Записвам се първа в новата тема 🤓
Досега само четях, но реших да се включа активно. Моят син вече почна с книгите от списъка и бавно бавно напредва. От енергоспестяващите е, та ще го видим какво ще се случва.

# 2
SoftKM, твоят ако е от енергиспещявате, моя я кара на христоматията за 6 клас. Изобщо не е по четенето. Само коли са му в главата ...

# 3
  • shumen
Панди,благодаря за новата тема.
Моя прочете и Принцът и просякът и на Йовков Серафим и взе яко да го мързи.Уж щеше да решава малко задачи и по Български да попълва от едно помагало,но още не му е дошла музата.
Панди,моя само колело му е в главата.Ако може по цял ден ще е навън.
Август ще сме на море 3 дни,после една седмица при баща си и една на Трявна и ваканцията свърши.

# 4
  • Където морето целува небето...
При нас се чете Под игото. Къде върви добре, къде трудно... има надежда да го свърши до края на седмицата.
По математика имат два сборника и още някакви задачи от листи... там няма надежда да приключи скоро.
На уроци няма да ходи, освен на курсовете по математика, които си посещават в училище, но те не за НВО. Така или иначе никой не знае какви ще са форматите,  а и вярвам в добрата подготовка, която ще получи от учителите си.
При моето само колело и мачове са в главата Simple Smile

# 5
Благодаря за новата тема!
Не мога да повярвам, че минаха 6 години. Толкова нереално ми се вижда!

# 6

Бавно и славно моята щерка чете "Под игото".
Има и задачи по математика, към края на месеца ще започне да ги решава.

По думи на познати тази година задачите по математика на НВО са били трудни. Дори деца, които са ходили на школи не са се справили много успешно.
Не знам какво ще става, когато дойде нашия ред.

# 7
Благодаря за новата тема! С бъдещия шестокласник всичко е наред. Доста го помръзва, но има домашно и по бел, и по мат, и по английски, та трябва да се стегне вече. Не мисля да ходи на уроци от септември по нищо. Кака му сега завърши 7 клас. Достатъчно беше натиска през тази година. Тя също не ходеше на уроци от 6 клас. А и при наборите не е ясно как ще изглеждат изпитите още. Весело лято на всички!

# 8
Тази учебна година ще им е една идея по-леко на децата преди големия седмокласен маратон.
Blush

# 9

Бавно и славно моята щерка чете "Под игото".
Има и задачи по математика, към края на месеца ще започне да ги решава.

По думи на познати тази година задачите по математика на НВО са били трудни. Дори деца, които са ходили на школи не са се справили много успешно.
Не знам какво ще става, когато дойде нашия ред.

Според мен изобщо не бяха трудни, не че седмокласникът ги е решил, просто не беше подготвен. А не беше, защото е непоследоватен и твърде спокоен.
Бъдещият шестокласник е по-подреден и отрано си знае,че лесното е по-лош вариант и се надяваме, че няма да има изненади какъвто и формат да измислят.

# 10
Амииии от това, което изчетох, изпитът по МАТ тази година в най-лесно от 2019 насам. А следя темите от тогава всяка година редовно.

# 11
  • Варна
Според племенницата ми (завърши 8 клас) тази година задачите са много по-лесни от миналогодишните, това е и всеобщото мнение. Хвърлих им едно око без да задълбавам - ами лесни са.
Моят не е почнал да чете от списъка, нито да решава задачи. Лайф ис лайф, както се казва. И мрънка, че от ваканцията нищо не останало hahaha

# 12
Не знам. Моята информация е от родители.
Но е факт, че деца, посещавали школи (Варна и София) имат по 50-60 точки по математика. Не знам дали това е нормално. Не знам какво е общото представяне.

# 13
Посещаването на школи не е гаранция за нищо.
Синът ми не е посещавал нищо и имаше 90+ точки и по двата предмета. На близка дъщеря й ходи на школа и учител и имаше 19 точки същата година.
Което нищо не доказва.
Но е факт много лесния изпит тази година. Даже имаше протест от група учители, че с е подиграват от МОН, за са изкарат топ резултати. И тази година успяха за всички НВОта.

# 14
Без да съм специалист в материята😊. Задачите бяха лесни, особено 1 модул, но имаха практическа насоченост, което може малко да е изненадало децата (Н: да изчислят какво количество боя е необходимо за боядисване на стая). Другото, което може малко да ги е изненадало е задачата за работа (Тип: задачите с тръбите). Те са доста лесни, но по някакъв начин затрудняват не математиците, които очакват движение😉. Единственото подусловие, което може да се определи с малко по-висока от средната трудност е в подточка на последната задача.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 20:23 от silan

Общи условия

Активация на акаунт