Шестокласници 2024/2025 г.

• 24 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • shumen
Ортодонтката му извади досега 3 млечни без да се клатят,за да може да сложим брекетите.Само дето трябва да ги пази,а той не е от най-кротките.Направо при всяко такова падане и удряне на зъбите ме е страх вече.До утре докато разбера дали има нещо ще побелея.

# 31
  • Варна
Моят има само 8 сменени зъба, първият му падна в края на първи клас май.
Днес се попилях от смях на плажа. Моят с още две деца си играеха с една дунапренена водна помпа, подхвърляха си я на брега. На два пъти им я отмъква гларус, нашите търчат след него и крещят, гларусът буквално си играеше, пуска я за малко и щом го наближат пак я захапва и отлита. Народът наоколо се търкаляше от смях, наизвадиха се телефони, всеки снима и се кикоти, накрая гларусът пусна помпата в морето и замина 😂😂😂😂😂 Още не напушва като се сетя.

# 32
🤣 И на гларуса му се е играело. По този повод се сещам за моите преди години. Малки бяха, на 4 и 2 май. Виждаме ранена чайка,отиват плахо към нея, тя се опитва за отлети,но не може. И те какво - ами, уплашиха се. Избягаха като от звяр. Още помним и си разказваме тази случка, а и не съм сигурна дали и сега, като големи вече, няма да избягат по същия начин.

# 33
  • shumen
Месечинке,то си е за смях.Моя нали е гражданин и щеше да опищи плажа,ако гларуса го доближи.А и добре,че не са хукнали да я гонят и във водата.
Моя нещо се бъгна.Днес не знам от скука ли или нещо друго,но сам реши да решава задачи и да учи Опълченците на Шипка наизуст.

# 34
Месечинке,то си е за смях.Моя нали е гражданин и щеше да опищи плажа,ако гларуса го доближи.А и добре,че не са хукнали да я гонят и във водата.
Моя нещо се бъгна.Днес не знам от скука ли или нещо друго,но сам реши да решава задачи и да учи Опълченците на Шипка наизуст.
Щом иска сам, остави го да учи и решава. Няма нищо по-ценно от желанието.
Нашият пък снощи пя "Хубава си моя горо" с дядо си. Аз се опулих откъде я знае - учили я били по музика във 2 или 3 клас. Помни я. Аз пък я помня от баба ми, но нямам  спомен да съм я учила в училище.

# 35
За Опълченците ние даже ги нямаме в задължителния списък, дали ще ни се размине учене?
Моята утре е на спортен лагер, ще се види как ще е. Надявам се да ѝ хареса...

И аз много се смях на гларуса. Играел си е, но да не се ядоса.... Навремето вуйчо ми във Варна доста го беше закъсал. Нещо беше направил, не помня точно и гларусът дни наред го преследваше и го замеряше с разни неща. Веднъж пусна върху него кофичка кисело мляко, откъде я беше откраднал не знам.

# 36
Опълченците са за идното лято, респективно 7 клас.

# 37
  • shumen
Аз съм в грешка не Опълченците е учил,а Отечество любезно как хубаво си ти.Сега ми го каза цялото.

# 38
Браво на детето. При нас беше голям зор с Хайдути, дано тази година няма такива предизвикателства.

# 39
  • shumen
Гиги,Хайдути и моя трудно го научи,но това днес го е научил цялото сам.

# 40
На седмокласника "Стани,стани, юнак балкански" и "Вятър ечи.." му бяха абсолютно еднакви почти до края. Зор и с Опълченците, и на Шипка е ходил много пъти, и историята знае. Но не - Опълченците редовно му бяха препъни камък. С Ботевите стихотворения се справяше повече от прилично, Елин Пелин ненавижда, затова пък "Братчетата на Гаврош", Вазов без Опълченците и Йовков ги знае перфе. Дори Илийца не му се опря. Деца разни, иди разбери какво дава приоритет на едни, а напълно отхвърля други произведения.

# 41
Благодаря за новата тема!

Бавно и славно моята щерка чете "Под игото".
Има и задачи по математика, към края на месеца ще започне да ги решава.

По думи на познати тази година задачите по математика на НВО са били трудни. Дори деца, които са ходили на школи не са се справили много успешно.
Не знам какво ще става, когато дойде нашия ред.

Напротив, били са много лесни. Поради което много деца са изкарали много точки и има струпване в горния диапазон. В резултат баловете за прием в повечето училища са се вдигнали драстично - някъде с 20 точки, а някъде дори с 50-60 спрямо миналата година.

# 42
  • Варна
Мда, това коментирахме със сестра ми миналата седмица  - тази година синът на нейна позната със същите резултати от матурите като племенницата ми е приет на 8-мо желание, а миналата година племенницата ми беше приета на 2-ро. Явно баловете тази година са много по-високи.

# 43
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/18390874

За съжаление, само анотация виждам, за подробности вестника май ще търся.

# 44
  • София
Диян Стаматов сигурно пак се е изказвал някъде Simple Smile Защо така подвеждат със заглавието, като всичко е идея всъщност.. Но да, време е да споделят от МОН как ще изглежда формата.

Общи условия

Активация на акаунт