Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 32 495
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сори за спама, но не мога да се сдържа!
Кати, мислех, че няма друг карък, като свекърва ми, изкарала скарлатина 4 пъти, в детските си години, с мъжа си по време на гаджалъка, и с двамата си сина, които са с разлика 10 год. Joy

Аз съм по-напред. И 4-те са преди да навърша пълнолетие.

# 76
В интерес на истината много скачах срещу  изглеждащата ми като нездрава позиция на "българския род, обединен за децата", но сега започвам да правя връзка м-у ковид-ситуацията и т.н. социални услуги.

# 77
а някой знае ли случайно как стоят нещата с карантината ако си с изкаран вече вирус и имаш тест за антитела за доказателство например, питам хипотетично
                   Не хипотетично - дете прекарало ковид с изградени антитела НЕ подлежи на карантина.Естествено,че трябва да има титър на антителата , като доказателство,че има изградени и какви стойности са,защото всеки организъм изгражда различен % антитела.При поставяне на класа под карантина него трябва да го изместят в друг подобен клас,ако родителят не иска ДО .Това е при всички вирусни заболявания ,при които се изграждат антитела.Например при скарлатина не се изграждат антитела и детето се карантинира,ако ще 100 пъти да е било болно иот скарлатина.

Гимназистите могат да минат на някакъв вариант за временно обучение на половината клас, после да се разменят. ....

Това не е решение при изучаването на съвсем нов език от осмокласниците.В у-щето на нашата осмокласничка има добро решение - учат в самостоятелна сграда със заграден самостоятелен двор и даже сега при топлото време имат часове на двора.Те са само един клас в тази сграда.Сутрин е 12 клас,а след обяд - 8 клас.Сами почистват,дезинфекцират и изхвърлят употребявани салфетки,кърпи и т.н.,с които са почиствали.Всичко е осигурено от у-щето.

Почти цялата изминала година езиковите гимназии бяха изцяло на дистанционно и децата си усвоиха материала, така че, който иска да учи и да се развива - електронната среда ни най-малко не му пречи.
Да не говорим, че онлайн уроците по втория език също продължиха с пълна сила.

# 78
Ако примерно пратят моята дъщеря у нас то аз оставам под карантина и нямам работа и аз за 2 седмици, защото работя с деца от вкъщи.
Контактните от втори ред не се карантинират по закон.
Така че ти ще можеш да си вършиш работата.

В нашето училище май ще изискват тестове за контактните деца или спиране на братчетата и сестричетата от втори ред. За мен другата практика е безумна. Един положителен сиблинг да има в друг клас и колелото се завърта в геометрична прогресия.

# 79
Ако примерно пратят моята дъщеря у нас то аз оставам под карантина и нямам работа и аз за 2 седмици, защото работя с деца от вкъщи.
Контактните от втори ред не се карантинират по закон.
Така че ти ще можеш да си вършиш работата.

В нашето училище май ще изискват тестове за контактните деца или спиране на братчетата и сестричетата от втори ред. За мен другата практика е безумна. Един положителен сиблинг да има в друг клас и колелото се завърта в геометрична прогресия.

Не мога да отворя с уж контактно дете Simple Smile Тест и чакане. Това за всяко дете където и да е било.

Моят случай е изолиран, но го написах като пример.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 00:09 от Анонимен

# 80
  • София

https://glas.bg/balgariia/parvoklasnik-plovdiv-e-koronavirus-tse … -klas-pod-440643/

Първокласник от Пловдив е с коронавирус! Целият клас - под карантина

Коронавирусът продължава да шества по училищата! След като третокласник от училище "П. Хилендарски в Пловдив се оказа с положителна проба за Covid-19, сега и първокласник от друго училище е заразен с коронавирус.

Детето е от СУ "Св. св. Константин Кирил Философ" и е диагностицирано с Covid - 19. То имало температура, заради която родителите му го взели от училище. Цялото семейство е изпратено от личния лекар в събота да се изследват. Резултатите от тестовете показали, че и родителите са с COVID- 19.

# 81
  • София
Тази информация не е съобщена все още. Ако ще карантинират братята и сестрите от втори ред, надявам се да им осигурят ОЕСР.

Също, така и не им хванах нишката - РЗИ ще плаща ли задължителните тестове на контактните ученици от 1-ви ред, които са били в контакт без маски или др. предпазни средства?

# 82
Аз се надявам да осигурят оеср за всички желаещи, ама дано не си остана с надеждите само.
Не съм наясно с РЗИ. Май нищо не плащат. Само пращат децата в карантина и ако някое прояви симптоми, тогава плащат теста. Тестовете не са задължителни щом децата са в карантина.

# 83
Както и да въртят и сучат нещата,  има само две възможности : едната е да минат на ДО всички, може би само без децата в начален курс, или да се правят, че вирус няма и да чакат какво ще стане с учители и родители, които ще се заразят покрай децата. Ако положението стане тежко, да изпратят всички вкъщи. Ако повечето карат безсимптомно или леко, да спрат да се занимават изобщо с този въпрос и думата ковид да се споменава все по-рядко. Мисля, че ще изчакат развитието на ситуацията. Поне още месец ще се кара присъствено. Аз ще следя в следващите 2 седмици дали ще се споменават все по-често ученици от кои училища са хванати с положителен тест, или това ще става по-рядко. Информацията се филтрира и изнасянето й ще е показател как се развиват нещата с възрастните.

# 84
  • София
Ох, успокоих се, че Ън ще следи ситуацията, вместо нас, малоумните родители! Joy

# 85
Здравей,
Може ли някой, да ми каже подавал ли е заявление, за дистанционно обучение? От къде да го намеря, защото ми казаха да си го напиша сама! ? И следващият ми въпрос е : Какви документи медицински ми трябват, тъй като дъщеря ми е с бронхо- астма и гастроентерологични проблеми? Моля, ако някои знае, да пише. Много ще съм благодарна, тъй като вече тотално ме побъркаха, дори директора ми чете конско, че видиш ли ти, ще првдизвикам лавина от желащи майки, за ДО.
БЛАГОДАРЯ!

# 86
Както и да въртят и сучат нещата,  има само две възможности : едната е да минат на ДО всички, може би само без децата в начален курс, или да се правят, че вирус няма и да чакат какво ще стане с учители и родители, които ще се заразят покрай децата.
                 Не децата са преносители на ковид и не те заразяват родители и учитгели.Точно обратгното децата донасят от родителите си вируса в у-ще.До 15-ти децата са имали контакти само с  родители,които работят и са им донесли вируса от работата си или от почивките си.Не са се заразили от у-ще,което не са посещавали от март.И да е имало контакт със съученици той е бил силнсо ограничен.Да си мислите,че вирусът седи в у-ще и дебне децата за да ги порази и те да го занесат в къщи е меко казано смешно.

# 87
Здравей,
Може ли някой, да ми каже подавал ли е заявление, за дистанционно обучение? От къде да го намеря, защото ми казаха да си го напиша сама! ? И следващият ми въпрос е : Какви документи медицински ми трябват, тъй като дъщеря ми е с бронхо- астма и гастроентерологични проблеми? Моля, ако някои знае, да пише. Много ще съм благодарна, тъй като вече тотално ме побъркаха, дори директора ми чете конско, че видиш ли ти, ще првдизвикам лавина от желащи майки, за ДО.
БЛАГОДАРЯ!

Подадохме заявление още в началото на месеца.
Цялата нужна информация и образци на документите ще намерите тук:
https://www.facebook.com/groups/1495711350637133

# 88
Благодаря, за бързият отговор.
Лек ден

# 89
Както и да въртят и сучат нещата,  има само две възможности : едната е да минат на ДО всички, може би само без децата в начален курс, или да се правят, че вирус няма и да чакат какво ще стане с учители и родители, които ще се заразят покрай децата.
                 Не децата са преносители на ковид и не те заразяват родители и учитгели.Точно обратгното децата донасят от родителите си вируса в у-ще.До 15-ти децата са имали контакти само с  родители,които работят и са им донесли вируса от работата си или от почивките си.Не са се заразили от у-ще,което не са посещавали от март.И да е имало контакт със съученици той е бил силнсо ограничен.Да си мислите,че вирусът седи в у-ще и дебне децата за да ги порази и те да го занесат в къщи е меко казано смешно.
Хайде да прескочим учителския тон. Чак аз се почувствах като ученичка без домашно.
Напротив на всичко казвам тук.
Децата СА преносители и още как и те ЗАРАЗЯВАТ родители и още как. А предстои да заразяват и учители. Да, на този етап в момента заразните НЕ са се заравили в училище точно, това е факт и никой не го оспорва. Притесненията са от момента след 15 септември, влезли вече в училищата. Тогава децата започват да заразяват. Съученици, учители, родители. Няма никакво значение кой е вкарал и от къде първи вируса в класните стаи, той Е вкаран. И от там насетне ЩЕ има заразени още деца-точно в училище, още учители-точно в училище и още родители-точно от децата им, който са им го донесли на свой ред от училище.
Ако до 15 септември вирусът не е седял в училище да дебне, то днес, утре и след седмица вече си дебне.
И то точно, защото контактът със съученици вече не е ограничен, а напротив, без дистанция и маски са.

Общи условия

Активация на акаунт