Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 236
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
15% заразени с коронавирус, не изобщо отсъстващи.

Не заразени с коронавирус, а със симптоми на респираторни заболявания.
Имайки предвид, че идва сезонът на простите настинки, очаквам масово училищата да минат на ДО, ако тая глупост се приеме

# 601
  • Варна
20% четох аз. Ами много ясно, че ще го приемат, другият вариант е да тестват всяко болно дете. Ама понеже няма да го направят остава това.
Днес случаите са абсолютно рекордни и ще става все по-зле. Ама вие карайте с розовите очила.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 08:10 от Месечинка виторога

# 602
Хайде да си изберете в крайна сметка искате или не искате сополивите в клас. Ако за всеки сопол , както е сега, се отсъства, ще е масово отсъствието, че и често. С ковид-без ковид, сополите и кашлиците са фон всяка есен-зима и няма как да е иначе. Ако искате и без тях, трябва действително да е масово затварянето, защото в противен случай пак няма да има нормален учебен процес, половината класове ще си пропускат половината уроци от така лелеяното присъствено обучение.

# 603
Едно възможно решение е, децата със симптоми, които са вкъщи, да участват он-лайн, ако са добре.

# 604
  • Варна
Е да, ама училището като ти тръсне "нямаме възможност да организираме едновременно ДО и присъствено", както заявиха от нашето, работата отича.

# 605
Едно възможно решение е, децата със симптоми, които са вкъщи, да участват он-лайн, ако са добре.
Това не е ли нещо, което се подразбира? Но предполага готовност и организация да се направи онлайн връзка. Например в нашия случай, както такава съществува за мойта щерка, ако има болни, те да се включват в нещо така и така работещо?

# 606
Стихнахме ли момента на осъзнаване, че в тези условия присъствена форма на обучение  е далеч по-пагубна за крайния резултат на образователния процес от миналогодишната ф-ма на ДО ?

# 607
Хайде да си изберете в крайна сметка искате или не искате сополивите в клас.
Тъй като хрема и кашлица са симптоми и на Ковид 19, желаещите да си ходят на училище с течащи носове /намирам думата "сопол" за крайно грозна и неуместна за родителски форум/ следва да удостоверят с тест липсата на опасния вирус. Ако не - в къщи и поединично спасение.

# 608
  • Варна
Точно това се прави в момента, което обаче води до нескончаемо отсъствие от училище и до силно разредено присъствие в клас. Ами... неефективно и изнервящо е. Ако е здрав бих го оставила вкъщи сам, пък дори и на ДО. Ще си пусне компютъра, ще следи урока, ще пише, аз ще го гледам на камерата, ще ида в обедната почивка да го видя и така. Ако е болен как да го оставя сам? А това означава болнични, болнични до откат. Ами няма да издържим, колко болнични мога да си взема.... Психически се изморих и натоварих, а дето се вика все още нищо чак толкова фатално не се е случило Tired

# 609
  • София
В момента присъственото е като "малко бременна".

# 610
  • София
В момента присъственото е като "малко бременна".
Стига с това преувеличаване. Какво точно му е на присъственото? Дъщеря ми не е отсъствала нито ден, малкият ми син - също. Големият беше болен, поседя няколко дни вкъщи и после се върна в училище. Какво точно му е малко бременната Anguished

# 611
Хайде да си премерите децата сега кой колко е отсъствал и колко е кихнал. То и моето не е отсъствало, но имат болни сополиви учители вече, та нямат часове Simple Smile

# 612
Добре де , не е ли всяка година така, децата да са в къщи, ако с темепратура, обилна хрема, кашлица? Или други години ги пускахте болни? Моят син до втори клас боледува сранително често и си стоеше в къщи и си правеше заданията изпратени по вайбър и не съм очаквала някой специално него да обучава.

# 613
  • Варна
За такива остри симптоми разбира се, но за лека хрема и леко подкашляне не съм го спирала досега.

# 614
Добре де , не е ли всяка година така...
Кой  личен лекар ще прати тази година  в клас на своя отговорност  ''само '' кашлящо дете без тест и изследвания?
 А кашлицата се точи седмица,  две след острата фаза.
Колко дни болнични прави това?
Аз така и не схванах как нарастващото заразяване и купищата болнични ще  ни оправят икономиката... но и това се изтъкваше като аргумент  ''ЗА'' присъствено.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 10:55 от mamamari

Общи условия

Активация на акаунт