Градинарство - моето хоби 26

• 34 120
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
От 700 кв двор  необработен 20 г  първата година има няма едни 150 - 200 квадрата изчистихме. Първоначално в другата част изкоренихме остатъци от джанки, лозе и шипки. Премахнахме счупени колове и остатъци от постройки. Постепенно за 6 години има троскот само на едно място и то, защото там бяха натрупани старите тухли . Сега вече и тях ги няма и пролетта и това ще е почистено. Всичко на ръка корен по корен.
Все още излизат самотни обувки и счупени буркани, но е било сметището на съседните дворове.

# 631
  • Варна
Благодаря, момичета! Голямо копане явно ще бъде. Мислех върху вариантът на малки участъци да действаме, но пък гадът се разпространява...  Ужас - кое по-напред да подхванеш... И като не сме постоянно там, става убийствено .... бавно Sad

# 632
  • София
Благодаря, момичета! Голямо копане явно ще бъде. Мислех върху вариантът на малки участъци да действаме, но пък гадът се разпространява...  Ужас - кое по-напред да подхванеш... И като не сме постоянно там, става убийствено .... бавно Sad

Точно затова ти предлагам този метод- с лехите, една по една.
Като не сте постоянно там, ако се напънеш всички треви да махнеш, докато отидеш отново, те ще са поникнали с пълна сила.
Дори да са ливадни само, все тая.

# 633
Аз обмислям да купя дворна къщичка за котка, луда работа. Разбирам, че трябва се стерилизира. Но все не можем да определим, дали Матилда е дебела или бременна ))). А и не сърцето няма да ми даде след коремна операция да я оставя отвън.
И продължава да се излежава в саксия с малинов храст, по-точно с трънки, останали от него.
Нищо й няма на Матилда след операцията. Разграждащи конци да й сложат.
Иначе и Ное така се сдобихме с ПОСЛЕДНОТО КОТИЛО - все се канехме и Черен нос се оказа бременна ( нашите са с индиански имена Simple Smile )
За къщичка  - мъжо взе един стиропорени кашон, вътре сложихме постелките - възглавници и мадам не мърда от там. Голяма изолация.
Име другите 3ма са вън само по Важни задачи Simple Smile през зимата.

# 634
Ползват къщички котките, как да не ползват.
Нашият задблоков котарак, за който се грижа от години, тази зима му затвориха достъпа до избата на съседната къща, където се подслоняваше. Направихме му къщичка с мъжа ми и той не мърда от там.

На вилата нямам проблем с котки, въпреки че съседката има седем котки. Аз много обичам животните и винаги са добре дошли, но имаме куче и сигурно ги е страх. Но може би така е по-добре, че да не ми правят белички, които да чистя.

Ние смятаме да изкореняваме лозе тази пролет. Имаме няколко реда някакво фалшиво грозде, което всяка година горските птици изяждат до последното зрънце. /Къщата е до гора и поле/. Никакви мрежи и устройства не помагат. То няма смисъл да го копаем и обгрижваме в такъв случай.

# 635
Не ми прави бели кифлата(мацка),обаче разрохкаме ли пръстта или фрезоваме,наш'та е първа да "тори" 😂,не обича да си цапа лапите да копае,а чака наготово.😂😂

# 636
  • София
Да се похваля и тук, пристигнаха ми Лед лампите от алиекспрес за разсада. Дано да вършат работа и да съм доволна - https://photos.app.goo.gl/oqndc9ypdRCeKcDj6
Моят апартаментски котарак също се възползва от туку що фрезованият двор, когато го заведохме на село.

# 637
Да ви черпя един минзухар, вчера го нямаше днес напълно цъфнал.

И сукуленти във вана

Плужеците Ефибушов ги слага на хранилката за птици Smiley Аз го давам по-гурме, ежедневните кулинарни вдъхновения, птича версия. Синигер се чу, но само кос дойде на трапезата.

Зеле се чудих дали да садим само за гъсеници в единия ъгъл на градината ,та да не ходят в другия Satisfied

# 638
Зеле се чудих дали да садим само за гъсеници в единия ъгъл на градината ,та да не ходят в другия Satisfied
Аз не успях да ги излъжа, зеле имаше на няколко места, точно с идеята да ги объркам, събирах гъсеници от всички растения.

# 639
Нали предложих да заложите клончета с пъпки за Пролет У Дома - ето резултата след 2 дена - дрянът тръгна Simple Smile

# 640
Някой захващал ли е туя от клонче Simple Smile Това се опитвам да направя, да видим дали ще ми се получи.. и семки съм посадила, ама там май по-скоро не разчитам на "реколта"..

# 641
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май не съм виждала вкоренено клонче от туя. Cry
опитай, нищо не губиш.

# 642
За момента ми е живо, вече е на 3 седмици Simple Smile

# 643
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имахме топчеста жълта туя (не знам името) клонките ѝ опираха в земята, но не съм видяла някое от тях да се е вкоренило.
розмарина, розите, салвията, ригана се вкореняваха, но туята не.

стискам палци да имаш късмет.

# 644
duhi_puhi, става туя от клонче, точно зимата се прави.  Може да се топне и във вкоренител да му помогне, но щом три седмици вече е добре сигурно има шанс Flowers Seedling

Общи условия

Активация на акаунт