Градинарство - моето хоби 26

• 34 137
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Те дворните котки не си ходят в собствените дворове да рият, а в чуждите, тъй че не мисля, че пръскането с инсектицид ще е проблем.

Да имаше пръскало за чужди котки в двора ми, ех!
Има,
От ветеринарна клиника / магазин има такъв препарат

# 601
Хаха, оптимистка си Мариета! Не вършат работи тези препарати. Нито 2та ми броя кучета. Чистя котешки лайна постоянно,защото кастрацията е непозната концепция за съседите ми и имат вече над 10 котки. Или трябва да почна да залагам капани и отрова или да оставя кучетата ми да ги удавят като ги докопат,2 пъти съм ги спирала...
Като цяло, кастрирайте си дворните животни, защото е неприятна работа.

# 602
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и ние сме така в селското дворче. Sad
бера каквото не съм садила Sad Sad Sad
едната ни съседка гледа над 30 котки. Sad Sad тъжна работа - два пъти седмично носи храна в торби, пликове и кутии, на автобуса или във влака.. как се качва и как смърди на останалите не искам и да си представям. изсипва тази смрад в корито и всички котки са там да ядат. научили са се и я чакат да дойде с храната.
когато не дойде всяка котка си има дом и двор, не е като да са безстопанствени. но не са кастрирани. Sad размножават се с плашещи темпове.
пробахме всичко. пръскане с някакви феромони, които да ги прогонват, правехме полоса край оградата и сме виждали как котката дойде до полосата и се върне, но е до първия дъжд, а излизаше 30-40 лева на пръскане.
мазахме някакъв гел, разхвърляхме някакви таблетки... като завали и всичко отива.
преди да ме нападне някой недочел - взимали сме всичко, което се предлага за прогонване и отблъскване на котки. никога не бих си и помислила да убивам животните. те не са виновни за безотговорните си стопани и "гледачи".

# 603
Същата работа. Писнало ми е до болка вече. Моите кучета са домашни,кастрирани,чипирани и общо взето плюшковци и прекарват малко време на двора, но дори като са там,котките нахално си минават...нищо не ги спира, а пари повече за простотии не давам. От 1 станаха 10...

# 604
голям смях беше когато големия син доведе "внучката" на село.
Simple Smile това е две-три годишна питбуля, която се мисли за кокер.
видя животинчето една котка и като се засили да ис играе с нея...
да, но котката е виждала кучета. за секунди се качи на едно дърво и не слезе от там до вечерта. доста помогна това, че кучето я чакаше под дървото за да слезе за игра. Wink
ще се опитам да уговоря "летен лагер" за кучето. Simple Smile само така ще спасим положението.

# 605
Интересна тема сте подхванали.
И подземни и надземни пакостници имам. Лалета и зюмбюли са в кутии от сирене. Картофи сеем да има и за нас и за сляпото куче. Първата година от двата реда добър добив, а третия каквото не беше измъкнало беше на стърготини. На поповото прасе толкова много не се ядосвам, но на ловните кучета на съседа....
Нашето куче му пречеше ( близо до общата ограда) и го преместихме. В резултат лисицата изяде кокошките.
После и котката му пречеше....
Накрая кучето му беше влязло и обърнало капана за лисици, изяло пъдпъдъка примамка и се прибрали. Решихме, че е лисицата и е успяла да се освободи, отремонтираме, заложихме нова примамка и на следващия ден улов - куче, което след часове търсене съседа вижда в капана.

# 606
изводите са: и на село и в града има проблеми.
Simple Smile надявам се когато се позадържим там повече, не само съботно-неделно, нещата да се понаместят някак.
тия дни ще трябва да направя разбор на наличните семена и на мераците на фамилията. Simple Smile от една година се опитвам да прокарам идеята за купуване на съседния двор - хем ще имаме място за овощна градина, хем няма да влизат бурени през оградата в зеленчуковата градинка.
моите мъже не се навиват нещо.

# 607
Съгласна съм с всико Simple Smile и всички:)
Моите котки са кастрирани.
Но съсесдските.... нееее
Имало е моменти, в които ловя натрапници в капан и ги водя на друго място
Колкото до кучета - имаме едно в съседен двор, не  директен съсед, за което разбираме като го оставят без храна и почва са търкаля Ена метална чинийка по плаца Grinning

# 608
  • густо майна Филибето
MarietaYo , за попово прасе има гранули като за охлюви. Сега като че ли разделиха препартите, но преди беше един.  Слагам по някое зрънце на всяко растение от разсада зеленчук, когато го садя в градината.

За котките - има други теми. Храня, кастрирам, обезпаразитявам, лекувам, и накрая някое говедо ги убие, защото му влизали в двора.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 02:04 от Ljuboznatelna

# 609
Мерси, за охлюви и аз гранули слагам.
Дори последния път си ги купувах от Англия в шише 1 кг с дозатор на цената на 1-2 пакетчета от 200 гр в БГ. Да не коментираме повече. Сутрин имаше купчинки трупове голи ...
Ще видя .
Слава Богу нямаме такива съседи. Имам 3 които спят и живеят у дома. Бяла, черна и Сива. Черния го изграждах у дома преди година и половина. Майка им и баща им са отвън.
Тошкова за любимците Simple Smile

Да се върна на растенията - ако искате да вкарате малко ранна пролет у дома - на кършене си вече напъпили клони - дрян, японска дюля, форзиция или други клонки. Начукайте клоните преди да потопите, за да поемат вода по-лесно.
Тези са от приятелка във Виена
А тези вчера аз нъкърших. Да видим.
Много топла седмица се задава, доста живот ще тръгне по растенията!

# 610
  • под тепетата
В Пловдив вече е тръгнал - храстите ( 2 вида) покрай спирките са полуцъфнали.

# 611
В Пловдив вече е тръгнал - храстите ( 2 вида) покрай спирките са полуцъфнали.
В Белащица още не - 1 седм назад сме обикновено.
А и с този хоумофис - по-далеч от Месарницата, Лидъл, Метро...

# 612
Мариета, ние сме от другия край на баира, малко по-високо Simple Smile Simple Smile Вчера имаше на двора 10тина см сняг все още и правихме голяяяям снежен човек Simple Smile

Аз се чудя, ако бучна зеле кьосе за пролетно зеле - макар да го дават късно - зелето ще се усети ли, че не му е точно момента... или нещо все пак ще се случи Simple Smile
Само такова намерих, никъде не видях ранно зеле, а пък така обичам тия пролетите малките... Ще заредя разсад мисля, така или иначе само леща и ориз дето не съм взела хаха Simple Smile

# 613
зелето не завива в жегите. а моят опит показва, че завива при дъждуване, не при поливане на вада или капково.
друга част от личния опит показа, че при нас, (почти 800 надморска) брюкселско зеле става, а карфиол/броколи не стават.
Simple Smile

# 614
  • Варна
Аз се чудя, ако бучна зеле кьосе за пролетно зеле - макар да го дават късно - зелето ще се усети ли, че не му е точно момента... или нещо все пак ще се случи Simple Smile
Само такова намерих, никъде не видях ранно зеле, а пък така обичам тия пролетите малките... Ще заредя разсад мисля, така или иначе само леща и ориз дето не съм взела хаха Simple Smile
Чистила съм веднъж домашна леща ..... Оттогава купувам пакетирана от магазина Grinning

Вчера ходихме за кокичета и минзухари - уж е топло, но се вижда, че тепърва тръгват.

Общи условия

Активация на акаунт