Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 48 950
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Имам въпрос към ползващите боя Oway : Booster 0.0 по колко слагате в боята, когато ще се боядисва само корен ?
Идеята ми е да смеся 10.3 (20мг) + 90.3 (20мг) +0.0 (? мг ) + 12% окисл. Коренът ми е ниво 5-6, нямам бяла коса в момента е такъв цвят:
 и ми се иска да я изравня, да вкарам пигмент по дължините с 8-ца и да направя нещо като например:

Пропорциите и цветовете са ми чисто свободно съчинение Relaxed

# 106
  • Варна
Изсветлява боята добре и без 0.0.Не съм го ползвала, а и вие целите златист оттенък. По описание се слага 1:1 значи в случая 40мл.

# 107
  • София
prinzesata Много благодаря за отговора!  Да разбирам ли, че от боята 10.3 - 40мл ? И има ли смисъл от 90.3 ?

# 108
С това /3 нищо няма да направиш.Ниво 5-6 е с червено оранжев пигмент,като сложиш злато (.3) ще стане мазало.Освен това, на тези дължини ако сложиш 8-ца ще стане 6-7.В корена сложи боя със синьо-зелен коректор,а на дължините сложи златния+ бежово
Този корен на втората снимка можеш и с 10,..нещо си+9% да го постигнеш,не ти е нужно да гориш косата с 12ка

# 109
Момичета има ли някои в темата, които може да ми поръча боя kydra на фито?
Само за салони и упорито не мога да се сдобия с нея, а само тя дава резултата които искам и не ми изгаря косата.
Моля за помощ Disappointed

# 110

Ето това се получи от OWAY  90.1 и 9.01 със две бобчета сив коректор и оксиданти 9 и 12% в съотношение 50/50. По дължината сивее, но не се вижда хубаво. Цвета в корена ми е много изненадващ и вече незнам.....
Моля помагайте!

# 111
  • Варна
Ужас мислех си,че няма по-проклета коса от моята  Grinning е явно има.

# 112
Ужас мислех си,че няма по-проклета коса от моята  Grinning е явно има.

Има даааа.... това е Sad  вече съм на косъм да се направя тъмна или да отида в медено- златната гама. Така и така това се получава.... или последен опит с половин тубичка коректор 😂 Наистина хич незнам!
Факт е че е ужасно!

# 113
  • София

Ето това се получи от OWAY  90.1 и 9.01 със две бобчета сив коректор и оксиданти 9 и 12% в съотношение 50/50. По дължината сивее, но не се вижда хубаво. Цвета в корена ми е много изненадващ и вече незнам.....
Моля помагайте!

Просто смени боята

# 114

С коя да опитам? До сега всички много ми щипят, само тази е с минимално такова.
Все пак мога да опитам разбира се Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 15:50 от bubanka

# 115
Whitewitch, какъв цвят искаш да постигнеш с тази формула от 90.1 + 9.01?
Каква е натуралната ти база? Предполагам си наясно, че 90та серия на oway e суперизсветляващата и по принцип всички 90тки са с повече "основа"  - в случая oway e безамонячна - етаноламин, в сравнение с другите цветове от hcolor серията на oway, Затова и са в съотношение 1:2 с оксидант и е препоръчително от производителя оксиданта да е 12%, за да се постигне висок лифт. И естествено са с много малко пигмент. Ph на всички бои hcolor oт oway e 10, което значи, че всички бои, включително и серия 90 са алкални.

Не зная дали знаеш за коректора 0.0, който се добавя в съотношение 1 част 90.1( в твоя случай) и 1 част 0.0 към 2 части 12 % оксидант ?
Hands V

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 20:08 от Anelia Dimitrova 649961

# 116
Пълни глупости! В суперизсветляващите няма никаква основа и точно за това не покриват бели коси! Съотношението е 1:2, защото са по-алкални!

# 117
Пълни глупости! В суперизсветляващите няма никаква основа и точно за това не покриват бели коси! Съотношението е 1:2, защото са по-алкални!
Точно Анелия познава боите на Oway и то много добре! Знае абсолютно всичко за тях и ми е помагала В избора и резултатите също. Анелия беше единствената, коята ме спаси да оправя цвета на косата си, както и състоянието и.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 21:29 от bubanka

# 118
Моето мнение съвпада с по горното.
Вие ясно показвате, как не харесвате oway(може би, защото не умеете да работите с нея), но точно Анелия е чела доста, и контактува доста с фризьори от цял свят, които ползват Oway, със сигурност е по запозната от Вас с тази боя. И само да добавя, че на мен, цвета ми става разкошен.

# 119
Пиша за oway, с чийто състав съм запозната. Под " основа " - визирам ethanolamine,  това е заместител на амоняка, т.к боята е безамонячна. Ph на всички бои от серията hcolor на oway, включително и 90та серия е 10. Което значи, че са алкални.

Общи условия

Активация на акаунт