Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 48 941
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Casual, радвам се, че си доволна! Ползва боята с оригиналния окислител нали? Не знам в каква последователност боядисваш, но може да оставиш отпред линията на косата за последно, защото там космите са по-фини и затова са ти станали по-тъмни.
Да да с оригиналния ( от Рибката ) 6%
Рядко боядисвам тази част защото много си харесвам бебешко русите косички около слепоочията, ако го правя оставям цялата линия на косата последна ( около лицето , ушите, тила ) точно поради предишния опит, тогава и професионалистката се изуми.
Ще изчакам да видя как ще се държи при измиване цвета и за следващия път ще действам или с по-светла боя 9ка там или няма да боядисвам. Нямам бели коси в тази зона, и боядисвам като естествения си цвят така, че не е голяма болка.

# 91
Още нещо искам да попитам. Отново твърдение на фризьорката: русото не покрива бели коси. Само не изпъква бялото на русия фон.
Не знам аз ли не слушам правилно, тя ли се изказва странно или е права.
Но наред с това, че ми маже с боя цялата коса, съм озадачена. Оня ден се мазах с домашен еластисайзър, нарочно не се суших и изправях, но...косата ми е пълна щета. Тя половината трябва да се подстриже, а е къса.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 13:47 от Анонимен

# 92
  • Варна
На мен боя над 8-ца не ми вкарва пигмент в белите коси-факт проверен нееднократно. Преди да го прочета тук в тая тема си ходех с един полубял кичур години наред. Фризьорката ти да си мръдне трътката и да направи препигментация вместо да ти излиза с постулати. 
 По сериозни неща от домашен еластисайзър ще ти трябват ако косата е мазана дежурно със силна боя по дължините. Не знам каква козметика ползваш,но оправия има.

# 93
А какво представлява тази препигментация? Наистина никога не е било чак такъв зор с русото. И от червена са ме правили руса и  се е получавало. Но тогава може и да е имало обезцветяване. А сега последно с окислител 40 ме прави, но не знам с какъв номер и с каква боя. Чак ми иде да си пусна естествения цвят, но не знам ще издържа ли.

# 94
Момичета, вчера се боядисах с Oway  10.1, хареса ми резултата, но сякаш корена не се покри. Със Олиосета и Лакме до сега не ми се е случвало. В салон се боядисах, сега се чудя дали пък фризьорката не ми е сложила друг оксидант? При вас покрива ли добре боята?

# 95
  • Варна
С какъв оксидант и колко време стоя? Не е изсветлен корена. Аз последно се боядисах с 9.1 и 90.2 по равно и смесени 30-ка и 40-ка оксиданти 1:1.5 както си е по стандарт с добавени син и зелен коректор по 1см. Перфектно изсветли корена. Само кичурите ми отпред малко блестяха в синята гама Grinning,но вече са ОК след две измивания.

Скрит текст:

Относно препигментацията....Участъкът на снимката ми е от тия с най-много бяла коса. На тия участъци/темето предимно /нанасям предварително чиста 8-ца направо от тубата. На мен така ми е удобно. Нанасям с ръка. Ако е повече бялата коса може да се разреди количество с малко вода и да се нанаесе с четка.Трябва обаче после да изсъхне. Отгоре си боядисвам вече с нормалната смес.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 08:27 от prinzesata

# 96
prinzesata, стоях 35-40 минути, добавихме и pawerplex  в сместа, а относно оксиданта фризьорката каза 40 vol. , би трябвало да е 9 процента ако не бъркам. Аз си мисля, че може би не е сложила от този който е към боята, а някакъв по-евтин. Не знам дали оказва влияние това:thinking:

# 97
  • Варна
Това направо е за разстрел ако е вярно. Oway ползвам само с нейния си оксидант и40-ка е 12% най-силния. За 40 мин. Корена трябваше да се е изсветлил ако е спазила пропорциите.

# 98
. Аз си мисля, че може би не е сложила от този който е към боята, а някакъв по-евтин. Не знам дали оказва влияние това:thinking:

О,да, именно това беше причината при мен в началото с експериментите с нови бои.

# 99
Благодаря ви момичета, най-вероятно това е проблема, следващия път ще отида в друг салон. Сега ще засичам за колко време ще се отмие и съвсем ще светне тъмния корен.

# 100
Здравейте!
От съвсем скоро съм блондинка. Всъщност фризьорката ми започна с постепенно изсветляване в корена от година. А преди две седмици вече изсветли в балеаж надолу. Обаче резултата е - унищожена 1/3 коса, жълтеещи краища и ръждевееща останала част.
Като цяло косата ми е 30% бяла и останалото е кестеняво и колкото и усилия да полага в матирането, след две измивания отново става рижавеещо. А казва, че не слага естествен цвят, а със сив оттенък. И пак избива рижаво. Идея нямам как става дори. И сега, след крайното изсветляване, светна това рижаво с това жълто... Но рижавото е по-очеизвадно. Матиращ шампоан ползвам лилав за русото. Не зная с какво да третирам против този никакъв цвят. Попаднах на това видео:  https://youtu.be/MTQJ74Z05mg
Моята коса е по-рижава от на момичето. Притеснявам се да ползвам такъв шампоан. Но при нея има видим ефект.
Не мога да изчета всички теми и да видя дали е споделено решение на проблема ми някъде. Затова питам направо. За жълтеенето се говори и матирането върши работа. Но за рижавото не зная. Моля за съвети.

# 101
  • Варна
Обливка със син коректор или микс син и зелен. Дай реална снимка на косата,ако искаш по-конкретен съвет.

# 102
Май ще се боядисам сама следващия път и то само корените.
Можете ли да ми препоръчате марка/номер боя с подходящ окислител за косата ми.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 19:27 от Анонимен

# 103
  • София
Май ще се боядисам сама следващия път и то само корените.
Можете ли да ми препоръчате марка/номер боя с подходящ окислител за косата ми. Пак пускам снимка за малко.

Вижда се и разликата в цвета след 4 измивания. Пак червенея доста. Разликата в третирането е единствено, че на първата снимка косата е изправяна.

Какъв цвят целиш? Покажи снимка на резултата който търсиш?

# 104
Нещо такова:
https://www.shorthairmodels.com/wp-content/uploads/2019/01/20-st … 1547448454758.jpg
Телефонът ми обаче снима в една идея по-топли цветове от реалните, та червенеещия оттенък не е чак толкова силен. Все пак и първата снимка е правена със същия телефон на същата светлина.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 11:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт