Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 49 049
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там

Искрица
направи и един мат на тая коса и мирясай HeartЗа да изсветлиш още ще ти трябва силен оксидант,а се съмнявам,че косата ще го понесе. Още повече,че третираш дължини и не корен.Безамонячната боя НЕ Е много по-щадяща от амонячните. При положение,че с Oway свалям 5 тона и то не с 12-ка оксидант и с плексв него/реално оксиданта,който ползвам пада под 9/никой не е в състояние да ме убеди в противното.
Правих мат ,това на снимката резултата след мат ,чак ме е яд ,че изобщо я обезцветих  , трябваше да си стоя на 6 цата а сега ще си ходя така Simple Smile

# 196
  • Варна
Син коректор смесен с балсам, вода и много мъничко оксидант.

# 197
  • Някъде там
Син коректор смесен с балсам, вода и много мъничко оксидант.
Да със син коректор  нищо не стана, пробвах и с лилав отново нищо не стана .

# 198
Може ли точни пропорции на мата с коректор и мат с боя?

# 199
  • Варна
Кристина няма точни пропорции. При всяка коса е различно. Зависи на какво ниво е изсветлена 8,9,10,11....Зависи какъв ефект се търси. Червено ли ще се матира,жълто ли..... В случая на Искрица син коректор да речем 2см,смесен с две лъжици балсам или маска  и една лъжица оксидант. Разрежда се с вода още толкова и се нанася по рижавите дължини. Седи се десетина минути и се мие.
Иначе аз стандартно правя мат с 8-ца боя 8см. 1см син коректор,балсам,може и малко мароканско олио или моринга да сложа,шампоан и вода. Нанасям с четка за боядисване седя 5 мин. и мия. Не ми се е налагало обаче отдавна. Откакто си нацелих формулата на боядисване и ползвам блондинския Ш на Кингсли не тонирам.

# 200
Здравейте. Някоя да препоръча по-щадяща боя?  Пробвали ли сте тази? И къде мога да я намеря?
Скрит текст:
Барби в аптеката на Марешки я има, провери и в Санита и СоФармаси

Това не е Кидра на Фито нали ?

Това е  масовата боя на Фито, не съм пробвала с нея.
Аз се боядисвам с Кидра в салон и се опитвам да се добера до боята безуспешно.
Решила съм сега да пробвам с Owey, ще кача снимки малко по късно с молба за съвет кой номер и оксидант да взема като за първо боядисване😊
Добавям снимка и ще съм много благодарна на съвет, светлината е дневна, преди малко Confused

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 17:12 от Fireche

# 201
Здравейте, искам да попитам за мнение за Lóreal Elseve Color Vive Purple Shampoo, като средство за предпазване от поява на жълти отенъци. Също така задължително ли е да се използва заедно с маската от същата серия? Колко често се използва? Някакви други препоръки? Благодаря и приятен ден! Flowers Cherry Blossom Flowers Cherry Blossom Flowers Cherry Blossom

# 202
Къде е Принцесата😁Моля за помощ,че ще се направя в различни нюанси😂

# 203
  • София
prinzesataи аз искам да те помоля за подсказка Simple Smile може ли да разкриеш каква е твоята формула за успех в боядисването, за да не ти се налага да правиш тониране? Благодаря мноооого, мноооого, мнооого предварително!!! Flowers Hibiscus

# 204
  • Варна
Доста бои на марката съм тествала за последната година. 90.0,90.2,90.1,90.11-това е силноизсветляващата серия 90. 10.0 ,10.1,9.1......Имам 9 и 12% оксиданти както и син и зелен коректор.
Та....смесвам 20мл. силноизсветляваща с 20мл. от някоя от нормалните  и по 30мл. от двата оксиданта. Ктм тая смес добавям по грахче от двата коректора и Олаплекс.

Днес  смесих 90.11 с 90.2/две силно изсветляващи. Стоях 50мин. за корен и още 5 с обливката. Доволна съм от резултата много.

# 205
Благодаря ти много, другата седмица поръчвам и се надявам да успея да покрия корен и дължини.

# 206
Принцеса,дай снимки на корена,моля те

# 207
  • Варна

Кристина моето русо не е твоя клас. Не гоня пепелни оттенъци.

# 208
Здравейте,
Простете глупавите ми въпроси.
Накратко - февруари 2019 ми обезцветиха/изпраха косата (във фризьорски салон, не съм си правила експерименти сама), от наслоено черно - до жълто - после човечецът постави боя - 5-6 като номер.
Косата ми побелява и просто тъмните тонове не са решение за мен. В продължение на година фризьорът качва постепенно цвета (смесваше 6 и 7), обаче накрая ме тонираше и аз си тръгвах с кафява коса :/ (за някой може да е тонирано тъмно русо, за мен си беше чисто кафяво). Практичността заговори в мен и започнах да се боядисвам сама - в момента с номер 8 (професионална боя първо 7, после 8 - пак е кафяво, но поне не е за 70 лв.).
ОБАЧЕ. Горната част на косата ми е изгорена до безобразие. Като коса на кукла барби след много игри с нея. На всичкото отгоре съм къдрава/чуплива - отдолу са къдрици (там изпирането явно не е било толкова хард), отгоре офърфано, късащо се, изсушено нещо. Което ако се сложи стилизиращ продукт - дори става леко на расти.
Аз, разбира се, с тая мъртва коса не мога да правя нищо. Намотавам я на топка и я връзвам горе високо. Обаче забелязвам, че това още повече накъсва горния пласт. Слагам маска (пак професионална), не я изправям, не я суша. Как да я спася? И конкретно?
1. Ако отрежа опърпаното  (около педя някъде) това накъсване ще продължи ли нагоре. Косата нагоре изглежда здрава и плътна (където не е изпирана)
2. Има ли нещо продукт/домашни маски, които да могат да възстановят толкова изсушен косъм (вижда се как е прекъснат на няколко места и просто се къса), или да прежалвам дължина направо и да се влагат услия за поддръжка на здравото.
Много ми е тъпо. Ако знаех, че обезцветяването толкова съсипва, щях да си оставя естествения цвят да израсте, докато наслоеното черно падне. Ама.
Благодаря ви Simple Smile

# 209
Здравейте. Според мен съсете косата и орежете ако е възможно накъсаното и изгоряло. Косата стои по съвсем различен начин, когато е в добро състояние. Аз моята коса от накъсване не мога да я спася с продукти. Режа и това е. Вече след като я отрежа ползвам продукти, за да не стига до накъсване скоро. При мен се получава от силна боя и слънцето лятото. Сега съм минала на щадящ вариант 9 ка боя с 9 ка оксидант. Дано успея да я задържа.
Косата се накъсва от продукти коити я изтощават. Връзването май също я уврежда. Според мен ако я подстрижете и не третирате краищата с боя постоянно, няма да продължи накъсването. Но все пак не знам как изглежда и дали е изтощена само фо едно място.
Интересно ми е ако сте искали русо и така или иначе са ви изсветлили до жълто, защо са ви "изпляскали"след това 6 тица на главата?

Общи условия

Активация на акаунт