Голямата тема за малките масла - 23

• 60 318
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Peppermint, Spearmint (не съм сигурна какви точно видове мента са, но и двете са ми любими)

Трябва да са съответно лютива и сладка мента.

# 106
Здравейте. Имам деца на 1г и на 5г. Имам и масло от риган, което го дават противовирусно и при разболяване съм го ползвала върху мен и мъжът ми в дифузера и наистина действа много добре. Та въпроса е дали мога да го пускам и докато децата щъкат напред назад? Досега съм им пускала само лавандула и когато бяха с хрема евкалипт, като на малката само за малко.
И може ли съвети кой други подобни за профилактика мога да използвам за децата, и най вече за малкото? Имам и римска и немска лайка. Всъщност имам доста масла, но повечето са неподходящи за 1г.
Засега всички вкъщи сме здрави, но винаги е добре човек да е подготвен с информация.

# 107
Здравейте, дали може някой да е снизходителен към мен, защото виждам, четемата е 23-та подред, но четох линовете в началото и не видях нищо директно написано, та имам следните въпрос.
1. Тук разбрах, че маслото се маже върху влажна/мокра кожа. Това не го пише на самите масла. Масло върху суха кожа как действа?
2. Като казват базово масло-някъде пише, че бадемовото масло е базово, на други места прочетох да не се ползв за лице. Последно става ли за лице и какви масла са подходящи да добавя към бадемовото ако го ползвам като базово? На 40 съм, имам мимически бръчки, принципно безпроблемна кожа, леко суха.
3. Някакви "бабешки илачи" с маслата за лекуване на настинка, хрема, кашлица, ползвате ли? Аз съм куувала Кармолис и съм много доволна от него.

# 108
  • Plovdiv, Bulgaria
Ripple, според мен шипковото масло за лицето ще ти е идеално. Жожоба също. Бадемовото и кокосовото, аз лично, ги използвам само за коса, много тежки ми идват. Също и като базови за рол-они с етеричните масла.

За имунитет (профилактично) вкъщи всички (децата са на 4г и 1г4м) ползваме ролони с Тамян, Лимон и сместа Thieves на Young Living. Тя съдържа карамфил, лимон, канела, евкалипт, розмарин. Ако се разболеем добавям чаено дърво, риган, мащерка, немска лайка, зависи от оплакванията.
Лайката, евкалипта и чаеното много ми помагат при сополите на децата, минават за 3 дни, в комбинация с имунобомбата по-горе. Blush

# 109
Nassie*, благодаря.
А как ползваш маслата при хрема? Като инхалация?

# 110
Здравейте, може ли да ме посъветвате колко често мога да си правя маска с масла /на косата/.
Скоро започнах да слагам рициново масло, бадемово и жожоба /корени + дължини/. Използвам ги в борбата с косопада.
Миналата сряда правих такава маска, мисля да си правя веднъж седмично, удачно ли е?
Благодаря предварително! 😊

# 111
  • Хасково

Миналата сряда правих такава маска, мисля да си правя веднъж седмично, удачно ли е?

Здравей! Аз си правя маска с масла (рициново и кокосово) всяка неделя и ми се отразява добре, забелязвам все повече нови косъмчета. Според мен веднъж в седмицата е нормално

# 112
  • Plovdiv, Bulgaria
Nassie*, благодаря.
Пускам дифузера почти до главата им докато спят, на обяд и вечерта. Докато са будни също по някое време. И отделно им мажа по стъпалата за имунитета.

# 113
Nassie*, Thieves откъде го купуваш? Той се маже по стъпалата или пак през дифузер?
Сори, за глупавите въпроси.))

# 114
  • Пловдив
Nassie*, благодаря.
Пускам дифузера почти до главата им докато спят, на обяд и вечерта. Докато са будни също по някое време. И отделно им мажа по стъпалата за имунитета.
неразредено по стъпалата...?
Кажи къде четеш и как смесваш за дифузера...така изброени една ли ги слагаш на куп всички Simple Smile

# 115
  • София
Аз мажа разредени риган, чаено дърво, лавандула, тамян по стъпалата, гърлото и по продължение на гръбнака, когато има зачатие на някакво разболяване. А дифузерите вкъщи работят по цяла вечер и през нощта - тези на децата са им точно до главите, както е писала Nassie.

# 116
  • Пловдив
Хм...мен пък ме беше страх, че е прекалено близо до детето.
Дайте някакви комбинации подходящи за сега? Соник...? За хрема, запушен нос какво?

# 117
За деца до 3г не е добре да се ползват етерични масла за мазане. Могат да отключат и алергии. За дефузер може, но пак не постоянно. Аз на малката 1г и пускам само вечер лавандула за около 30мин, че има проблем със съня. Евкалипт и слагах като беше с хрема на кърпичка до леглото отначало и после я отдалечавах. На баткото евкалипта го капя на пижамата. За хрема и настинка преди 2г правех комбинация лавандула, евкалипт, чаено дърво, мащерка и риган действа много добре. Мъжа ми отначало много му нямаше доверие, но после като видя, че облекчава сам мрънкаше да запаля лампата. Тогава бях само с Арома лампа.

# 118
  • Plovdiv, Bulgaria
неразредено по стъпалата...?
Кажи къде четеш и как смесваш за дифузера...така изброени една ли ги слагаш на куп всички Simple Smile
Разредени, разбира се. За малкия слагам общо масла до 4 капки макс в 10 мл ролон. Ще пусна снимки, които съм си запаметявала от фб групи. Като цяло от там чета, имам една на Young Living и една на Doterra. Ако искаш на лично пиши, да те включа, има доста инфо и не е задължително да ползваш техни масла.
Thieves купувам от сайта им, аз имам регистрация и ползвам техни масла, поръчвам на близки, не целя да правя бизнес.
Него го мажа и дифузирам също, мирише ми на Коледа Simple Smile Но ако имате нужните масла, може и сами да си я направите сместа. Ще я пусна и нея в скрит текст.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 18:46 от Nassie*

# 119
  • София
Някой опитвал ли е да си прави собсвен парфюм на базата на ЕМ, нека да сподели опит
Аз за парфюм ползвам на Doterra Whisper и понякога Jasmine. Иначе си правя малки рол-он бутилчици с различни комбинации, експериментирам с тези които са ми най-приятни на момента. Например имам една много малка бутилчица, 5мл дори не събира, сложих само по 2-3 капки, Peppermint, Spearmint (не съм сигурна какви точно видове мента са, но и двете са ми любими), евкалипт, портокал, Serenity blend, допълнено с течно кокосово масло. Нося си го с мен винаги в работата и се мажа когато ми е напрегнато и ми оправя настроението. Но то не е точно парфюм, но аз си го харесвам. В началото на пандемията нарочно слагах и по-тежки масла да прогонвам лошите духове/хора Simple Smile
Интересното е, че мои любими масла които ползвам всеки ден понякога ми омръзват и не ги поглеждам със седмици. Сякаш тялото ми се е пренасища и няма нужда от тях, след време пак започвам да си ги търся.

Нямах предвид ролчета с базово масло + етерични масла, а парфюми на спиртна основа, където има връхна нотка, средна нотка и базова нотка.

Ролчетета не са опция, защото не могат да се ползват масла, които правят кожата фоточувствителна. А и някак миризмата е по-различна, когато се смесват с масло и със спирт.

Обикновено ми харесват леки аромати, които се ползват в парфюмерията за връхна нотка (основи цитрусови), но те са нетрайни и е препоръчително да се слагат до 20 %. Проблемът ми е какво да сложа за средна и базова нотка и въобще как да ги съчетая. Не харесвам силно цветните, сладникави аромати тип роза, на ванилията също не съм особен фен.

Веднъж си правих спрей на спиртна основа, за да си чистя постелката за йога, към която добавих лавандула и лимон и се получи супер приятна миризма. НО е и доста нетрайна.

Общи условия

Активация на акаунт