Голямата тема за малките масла - 23

• 60 401
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Освен икаровото, сега виждам, че кафеено масло имат и Wooden Spoon. Цената е доста висока, към 40 лева за 30 мл., но е чисто кафеено масло и качеството със сигурност е съвсем различно. Ако някой го е ползвал, ще се радвам да даде отзив.
Не че е лошо икаровото, за маски за косата ми е идеално, но е разредено с бадемово. На цвят е по-светло и ароматът е по-слаб.

# 556
Пише ли му някъде, че е разредено в бадемово масло?! Уж, гледах описанието, но не съм видяла точно това да описва. И цвета му е плътен и златисто кафяв и аромата му е доста наситен. Като арома терапия е.

# 557
Да, пише, моето е от преди година, със старата опаковка и пише, че е бадем и кафе. Сега се предлага в нова опаковка, но пак е бадем и кафе:
https://makasa.org/maslo-ot-kafe-arabika-30-ml-ikarov-1.html

# 558
Я, има промяна във формулата. Моето е първото, което излезе на пазара. На него пише чисто масло от кафе:

Активни съставки:
Чисто кафеено масло
Скрит текст:
Кафеено масло Икаров 30 мл.
Марка:
Ikarov
Вид продукт:
козметичен продукт
Ефективно природно средство против стареене на кожата, омекотява и успокоява
Описание
Кафееното масло е източник на есенциални мастни киселини, фитостероли, витамин Е,  антиоксиданти и много други вещества. То е ефективно природно средство против стареене, което стимулира кожата сама да произвежда колаген и еластин, за да изглежда по-млада и по-гладка.
Добива се чрез студено пресоване от изпечените зърна на кафеения храст Coffea Arabica, с кафяв цвят и характерното ухание на кафе. Намира широко приложение в козметичните продукти  против бръчки, тъмни кръгове и торбички под очите.
Богатият и полезен състав на кафееното масло осигурява защита от слънчевото изгаряне и фотостареене. Повлиява благоприятно петна по кожата, причинени от слънцето. Антиоксидантите му защитават от вредното влияние на свободните радикали.
Може да се прилага на всеки тип кожа вместо крем или преди крема. Разнася се отлично върху кожата, което го прави идеално и като масажно масло.
Няколко капки кафеено масло в боди лосиона и крема за лице, в масажни масла и балсами, в средства за косата и слънце, действат освежаващо и ободряващо на сетивата, кожата и настроението. Отличен афтършейв, който омекотява и успокоява кожата, съчетава защита и ухание.
Активни съставки:
Чисто кафеено масло
Начин на употреба:
Нанася се върху добре почистена и подсушена кожа, с леки масажни движения или се използва като добавка с козметичен продукт.
Опаковка:
30 мл

# 559
Моето е със същата опаковка, но шишенцето е цилиндрично и кафяво.

Пише го отгоре на капачето на кутийката, с много дребен шрифт.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 20:17 от Дидичка

# 560
Мога ли да добавя 2 или 3 масла към шампоана? Например розмарин, лавандула, чаено дърво?

# 561
Разбира се. Към шампоана не съм слагала, но преди измиване си правя маска с жълтък, към която добавям и по няколко капки етерични масла.
Не бих сложила ЕМ в цялото шише шампоан, по-скоро ще си отсипвам малко шампоан в отделно шишенце непосредствено преди измиване и към него ще добавям маслата.

# 562
  • София
Разбира се. Към шампоана не съм слагала, но преди измиване си правя маска с жълтък, към която добавям и по няколко капки етерични масла.
Не бих сложила ЕМ в цялото шише шампоан, по-скоро ще си отсипвам малко шампоан в отделно шишенце непосредствено преди измиване и към него ще добавям маслата.

Аз съм си направила такива най-различни шампоани.  Отсипвам си в шише 100 мл  и към него си добавям
лавандула  - за блясък
розмарин  - за растеж, противо косопад
иланг иланг - за блясък и красива коса
чаено дърво - против пърхут
горчив потокал - за мазна коса

добавям добавки за хидратация
оризов или пшеничен протеин
5-10 мл базово масло, което допълнително омекотява шампоана и прави косата още по лъскава

По назад в темата съм писала рецепти.

За база ползвам шампоаните на Санте, от които съм супер доволна.

# 563
  • София
A може ли повече от едно масло в шампоана да се добавя, дали ще е добре или по-скоро не? Например ако искам да си направя смес от масло розмарин, чаено дърво и масло от репей , мога ли и трите или двете (без чаено дърво) или ще е много ? И освен добавка към шампоана към какво друго може да се добави или може ли да се ползва самостоятелно тази смес в корените, след което да се отмие?

# 564
  • София
A може ли повече от едно масло в шампоана да се добавя, дали ще е добре или по-скоро не? Например ако искам да си направя смес от масло розмарин, чаено дърво и масло от репей , мога ли и трите или двете (без чаено дърво) или ще е много ? И освен добавка към шампоана към какво друго може да се добави или може ли да се ползва самостоятелно тази смес в корените, след което да се отмие?

Репея доколкото знам е базово, а не ЕМ. Така че полваш него за базово и допълваш с ЕМ около 20-25 к общо за 100 мл шампоан.

Може и самостоятелно например 2 суп лъжици репей и 5 к розмарин + 10 чаено дърво, можеш и да разредиш с малко балсам за по-лесно измиване на мазното и мажеш в корените, стоиш 1-2-3 часа и отмиваш с мек шампоан. Рициновото масло и жожобата също са хубави за растеж и блясък, кокосовото пък е добре да се нанася на влажни краища за хидратация, да стои 12 часа и после се отмива.

# 565
10 к чаено и 5 к розмарин не са ли много за 2 лъжици базово?
получавала съм двудневни главоболия от прекаляване с ем в маслена маска

кокосовото за 12 ч може да прехидратира и да направи косата по-зле от преди

# 566
И за мен е много, освен това истинското ЕМ от чаено дърво е силно и предозирането му може да изсуши и раздразни скалпа вместо да помогне.

# 567
  • София
10 к чаено и 5 к розмарин не са ли много за 2 лъжици базово?
получавала съм двудневни главоболия от прекаляване с ем в маслена маска

кокосовото за 12 ч може да прехидратира и да направи косата по-зле от преди

Може и по-малко, разбира се - всеки се познава. За мен по-силното от двете е розмаринът.

С чисто чаено дърво си мажа ноктите на краката против гъбички (1-2 к на крак) и не съм имала проблем и дори ми харесва мирисът му, докато мъжът ми само от далеч като го подуши и му става лошо

За кокосовото по краищата съм чела, че колкото по дълго се държи, толкова по добре, дори повече от 24 часа и че трябва да се нанася на влажна/мокра коса. Аз редовно държа маски по цяла нощ. Мацам на косата, слагам шапка и на сутринта измивам

# 568
А какви шапки ползвате за маска, навремето слагахме вестници и вълнени шапки 😆

# 569
  • София
Здравейте, струва ми се, че кожата на корема ми след трето раждане ми идва малко в повече. Понеже е минал едва 1 месец, плахо се надявам, че ще мога да го стегна с подходящия режим на хранене и спорт. С какво ще ми препоръчате да мажа?
Имате ли отзиви за стягащото масло на Икаров?
Стрии почти нямам, проблем ми е излишната кожа.

Общи условия

Активация на акаунт