Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 046
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
Правиха ми лапароскопия за премахване на малка 2см миома и двете тръби на 22.04.
Имате ли идея кога ще мога отново да тренирам, защото забравих да питам доктора си?
Имам предвид по-леки тренировки със собствено тегло или най-много гирички от 2кг.

# 286
Здравейте,
Правиха ми лапароскопия за премахване на малка 2см миома и двете тръби на 22.04.
Имате ли идея кога ще мога отново да тренирам, защото забравих да питам доктора си?
Имам предвид по-леки тренировки със собствено тегло или най-много гирички от 2кг.
Поне месец трябва да мине. Аз се оперирах на 30.03 и ми се струва, че чак сега бих могла да започна с леки тренировки.

# 287
Ако се чувствате добре, месец след операцията, можете спокойно да тренирате. При сякаква болка ниско долу прекратете за известно време.

# 288
  • Сливен
Здравейте.Тъй като не съм от Стара Загора,ще помоля за малко информация.Става дума за лапароскопия,при д-ор Бузалов.Ако може да ми кажете,дали работи със здравна каса и колко струва операцията-премахване на 1 или 2те тръби,и дали сте доволни.Благодаря. Simple Smile

# 289
  • София
Здравейте момичета,
предстои ми лапароскопия при Попов в края на месеца. При мен съмненията са за ендометриозна киста на десния яйчник. Доста е голяма и я откриха миналия месец 6,5см. На самата операция ще се установи точно какво е положението, но от няколко месеца имам проблеми с ходенето по голяма нужда подобни на синдром на раздразненото черво, правиха ми и колоноскопия есента, но друг проблем не се установи. Неспецифичен колит ми беше диагнозата, но проблемите си ми продължават и тръгнах пак по гинеколози и видяха кистата. Подозирам, че тя е причината за целия ми дискомфорт и всички болежки, но най-вероятно имам и сраствания, които пречат на дебелото черво. Правих ЯМР, но там срастванията не се виждат, така ми каза Попов. От туморните маркери завишен ми е само CA 125 - 125 е. От три месеца преминах на безглутеново хранане, изключих и всички млечни и сладки храни -  това заради проблемите с дебелото черво. Хапвам по малко млечни без лактоза. Този режим много ми облекчи състоянието. Няма ги силните режещи болки по всяко време, само дните преди цикъл и по време на цикъл нещата се влошават, но е по-леко от преди. В този период ми е по-силен проблема и с червото, което според мен е доказателство за връзка между двете неща.
Раждала съм два пъти със секцио пак във Вита, но последното беше преди 10 години, та сега си се притеснявам от лапарото, а и едно раждане е свързано с други емоции, а сега.....Знам, че не трябва да го мисля толкова, но не става.
Моля, тези които са били на лапароскопия във Вита - какво си носихте за болницата?
Мен ще ме приемат предния ден и трябва да си занеса очистителните, които ще пия там, изследване за кръвната група, направлението от личния и картона. Какво друго носихте, освен разбира се нощница, козметика, чехли, вода? Правят ли клизма въпреки очистителните?
Благодаря предварително за отговорите.

# 290
Успех ви желая и да пишете после, този доктор ни е единия вариант. Другите са Магунска или Налбански

# 291
  • София
Успех ви желая и да пишете после, този доктор ни е единия вариант. Другите са Магунска или Налбански

Благодаря!

# 292
  • София
Във Вита и вода дават. Аз си носих и лукчета заради болката в гърлото от тръбата.
Друго клизма не правят, само очистителните са.

# 293
Преди броени дни ми премахнаха лява тръба заради извънматочна бременност. Изключително доволна съм от отношението в Майчин дом. Д-р Димов я извърши . Преминах през здравна каса. Голям страх изпитвах, много плаках докато не излязох от упойка и лекарят ми обясни всичко. Всички се държаха с мен прекрасно ... чак не ми се вярваше, че е възможно да те обгрижват толкова в бг болница и то не частна

Пс. Влязох по спешност без избор на екип, най-вероятно за това платих само 11лв за престоя там

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 02:10 от Tap-tarap

# 294
Здравейте,
От известно време лекувам киста с хапчета, но до момента безуспешно и предполагам, че най-добрия изход ще е лапароскопска операция. Колко болничен се дава след такъв тип интервенция?

# 295
Здравейте,
От известно време лекувам киста с хапчета, но до момента безуспешно и предполагам, че най-добрия изход ще е лапароскопска операция. Колко болничен се дава след такъв тип интервенция?
30 дни + престоя в болницата, който е обикновено 3,4 дни ако всичко е наред.

# 296
Ако тези 30+престоя дни не са ви достатъчни да се възстановите може да продължите болничния с явяване пред лекарска комисия, аз се явиха и взех още 30 дни, защото моята операция беше в разгара на пандемията миналата година и ме хвана шубе да ида на работа.

# 297
Здравейте, предстои ми лапароскопия във връзка с вторичен стерилитет. Имам запушена една тръба (не е уточнен хидросалпингс на снимката) и истмоцеле (нещо като херния в резултат на секциото). Моля, за информация дали на някоя от вас са коригирали такъв белег от секцио чрез лапароскопия? Изчетох доста публикации и в старите теми, но не видях някой да споделя за корекция на такъв проблем. При мен нещата уж изглеждат нормални, но имам 3 аборта (2 от които кухи яйца). Правихме изследване на абортивния материал, който доказа, че ембионът е без генетични проблеми, с нормален кариотип.

# 298
Момичета, от много четене тотално се обърках. Предстои ми среща с лекар за второ мнение, на което вече ще съм по-подготвена с въпросите, но ако знаете и вас да ви попитам. С лапароскопия оглежда ли се матката от вътре или това се прави само с хистероскопия? Четох също, че истмоцелето се коригира и с хистероскопия, за да е по-малко травмиращо за организма. Какво обясних по-горе при мен се търси причината за кухите яйца, в този случай защо предпочитаният  метод е лапароскопския?

# 299
Вътрешността на матката се оглежда с хистероскопия. С лапароскопия могат да се огледат органите в коремната кухина - при гинекологични случаи - яйчници, матка, тръби... В някои болници правят хистероскопия и лапароскопия заедно.

Общи условия

Активация на акаунт