Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 042
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
На мен ми закъсня с 3-4 дни, но моят цикъл по принцип не е точен и се случва да закъснее няколко дни.

Здравейте, забравих да попитам лекарката кога да очаквам първия цикъл след операцията. След операцията няколко дни имах кървене (аз бях и с хистероскопия), но предполагам не следва да го броя за цикъл. Най-вероятно цикълът зависи от интервенциите, които са извършвани, но все пак при вас как се стекоха нещата?
Броите от датата на операцията или спрямо предишния цикъл?

# 376
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми дойде точно, спрямо последния МЦ. Имах 2-3 кървене след лапарото, но то е заради проверката на тръбите. Не го броя за МЦ. Даже веднага, като ми дойде, започнахме стимулация за инвитро.

# 377
Броя от датата на последния цикъл - имах 3-4 дни закъснение. След операцията имах оскъдно зацапване точно един ден. Веднага след като ми дойде (около 16-20 дни по-късно) започнахме стимулация.

# 378
Благодаря за отговорите. Периодът, след който може да се започне стимулация зависи много от  това каква намеса е имало с лапароскопията. На мен ми казаха, че може да се започне със стимулация едва след 5-6 месеца, за да може да се даде време да се възстанови матката.

# 379
Здравейте,
Миналата седмица ме оперираха лапароскопски за премахване на ендометриозна киста, сраствания и огнище.
Оперирах се в Токуда при д-р Танчев. Живея в друг град, а и лекарят е в момента в отпуска, та въпросът ми е следният: на кой ден ви махнаха конците? При изписването питах в болницата две от сестрите, но ми дадоха различни отговори, а може и аз да не съм разбрала, тъй като бях доста шашната.
Благодаря Simple Smile

# 380
Имате ли някаква епикриза на която пише с какви конци сте шита?
Ако сте шити с самотазграждащи се конци, няма какво да се маха.
Проверете си епикризата с какви конци сте шита и тогава може да ви кажем.

# 381
Благодаря за отговорите!

artlantida - На мен ми казаха да отида за конците към 7-ми ден, въпреки че в протокола пише 5-ти ден.

# 382
На вас какво са казали няма значение. Не знаем какви конци са нейните.

# 383
Изписаха ме на втори ден след операцията и епикризата не беше готова. Доколкото разбрах, ще е готова когато излезе хистологията. Според мен не са саморазграждащи, защото сестрата каза, че могат и в Токуда да ги махнат, но няма нужда да пътувам до София само за това. Контролния ми преглед е чак след две седмици, тогава ще взема и епикризата.
Имате ли някаква епикриза на която пише с какви конци сте шита?
Ако сте шити с самотазграждащи се конци, няма какво да се маха.
Проверете си епикризата с какви конци сте шита и тогава може да ви кажем.

# 384
  • София
Няма как да знаем, кога трябва да Ви махнат конците. Например аз не бях с конци, а с бодчета и трябваше след около 7 дни да отида, доколкото помня. Ако имате тел. на лекаря, му звъннете да го питате. Това са важни неща и няма как тук във форума да кажем. Напоследък има такива въпроси, което е странно.
Ако нямате тел. на лекаря, звънете в болницата, но вероятно на сайта на Токуда ще има.

# 385
Благодаря за отговора! Исках да знам кога са махали конците на други оперирани жени, за да се ориентирам по-добре в противоречивата информация, която получих в болницата. Така или иначе ще отида в поликлиника/медицински център при медицинско лице, няма да си ги махам аз, но и не мисля да ходя до София само заради това.
Няма как да знаем, кога трябва да Ви махнат конците. Например аз не бях с конци, а с бодчета и трябваше след около 7 дни да отида, доколкото помня. Ако имате тел. на лекаря, му звъннете да го питате. Това са важни неща и няма как тук във форума да кажем. Напоследък има такива въпроси, което е странно.
Ако нямате тел. на лекаря, звънете в болницата, но вероятно на сайта на Токуда ще има.

# 386
Какво изобщо ти казаха в болницата? По принцип ден два разлика не е фатално. Като си свалиш лепенките на 7 ден, пипни конеца и ако е като корда на въдица и цветен значи не е саморазграждащ. Шевовете след лапароскопска операция са малки, така че няма да е фатално ако ти махнат конците малко по- рано или малко по- късно. Ако конецеца е саморазграждащ, той е бял и няма да го видиш, докато другия конец обикновено е цветен ( син, черен, лилав).
Не се шашкай излишно.

# 387
Благодаря! Доколкото разбрах, около 7-ми ден, което е днес, но и около 9-ти, а в някои случаи се оставяли дори по-дълго, но не разбрах моят случай дали е такъв. Това ми е трето шиене по мен, но сякаш всеки път е било различно времето за махане на конци. Конците иначе сякаш са бели, оцветени от кръв и йод. Ще отида още днес някъде да ги видят, за да не го мисля повече и да не се притеснявам излишно. За такива като мен трябват писмени инструкции черно на бяло, всеки път като съм притеснена на лекар или в болница, сякаш ми се изпарява мозъкът Flushed

Иначе си свалих лепенките още на 3-4 ден, защото ме дразнеха ужасно много и се оказа, че под тях съм се обринала жестоко, с много червени и сърбящи ситни мехурчета Frowning1 Мажа местата около шевовете с алергозан.

Какво изобщо ти казаха в болницата? По принцип ден два разлика не е фатално. Като си свалиш лепенките на 7 ден, пипни конеца и ако е като корда на въдица и цветен значи не е саморазграждащ. Шевовете след лапароскопска операция са малки, така че няма да е фатално ако ти махнат конците малко по- рано или малко по- късно. Ако конецеца е саморазграждащ, той е бял и няма да го видиш, докато другия конец обикновено е цветен ( син, черен, лилав).
Не се шашкай излишно.

# 388
Изчакай до понеделник и отиди да ги видят. Един два дена повече не е проблем.
Снимай да видя раната и конеца.

# 389
Вчера отидох при хирург в моя град и ми махна конците супер бързо, нищо не усетих, каза че всичко е наред Simple Smile Сега раничките се успокоиха и изглеждат по-добре. Пъпчиците поизчезнаха от алергозана и вече нямам дразнене. Благодаря ти все пак Simple Smile Всичко добро!
Изчакай до понеделник и отиди да ги видят. Един два дена повече не е проблем.
Снимай да видя раната и конеца.

Общи условия

Активация на акаунт