Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 018
  • 764
  •   2
Отговори
# 420
Здравей AvaDavina, в последно време все се събуждам вечерта и реших днес да прочета какво става във форума.
Потърсих малко информация по твоя проблем на англисйки- конкретно след махаме на катетър има оскъдна информция, но по-скоро изглежда да е нормално. Разбира се, говори с твоя лекар. В най- лошия случай може да получиш уринарна инфекция, която се лекува лесно, особено открита в началото.
Конкретно по твоя въпрос това изречение намерих: call your doctor: You see a lot of blood in the urine. Light bleeding for  24 hours is normal. От тоЗи сайт: https://www.fairview.org/patient-education/40444

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 06:02 от Ivona01

# 421
Пий по 3 литра вода на ден и ако вдигнеш температура или почне да намирисва лошо отивай на лекар.

# 422
Благодаря ви за отговорите. Аз съм все още в бооницата и чакам лекаря да дойде, за да изясня с него тези оплаквания. Пия по шише вода на ден, т.е. 1, 5 л. Днес ми е третия ден от операцията и в началото с вагиналното кървене и паренето не съм виждала от къде идва кръв. Но сега вагиналното кървене го няма. Появява се само като пишкам кървене, но имам чувството, че идва отпред, а не като при цикъла по-надълбоко и назад. И от тревога и 5 пъти ставане до тоалетната направо бях скапана и реших да потърся и информация от вас, за да видя някой имал ли е такъв проблем. Притесних се от катетъра да не са наранили мехура или уретера при махането.

# 423
Спокойно, най много да ти предпишат антибиотик. Нормално е след махане на катетъра да имаш малко дискомфорт, но не повече от 3-4 дена.

# 424
Ако си в болница можеш да питаш и някоя от сестрите докато дойде хирурга. Аз питах и тях след моята операция. Хубаво е да си сигурна, че идва от уретера обаче. Важното е че основното е минало с операцията, сега и да имаш нвщо с един антибиотик ще
Се оправи както е написала дамата по-горе.

# 425
Благодаря ви за отговорите. Лекаря каза, че според него е вагинално кървене, но ще ми вземе урокултура и ще предпише антибиотик, ако е необходимо. Странното е, че това кървене се засилва с пишкането, но явно е от напрежението. Поне така си го обяснявам.

# 426
Здравейте момичета! Преди месец мина и моята лапароскопия. Имах кисти на яйчниците и са ми открили и миомен възел. Операцията е минала успешно, но аз имам една друга питанка.
Под пъпчето, където ми е най-големия разрез и където ми беше дрена ми остана като втори пъп. Дупка, вдлъбнато и много се дърпа при определени движения. Вътре на допир е много твърдо, бая срастнало. Буквално като се погледна права пред огледалото все едно имам два пъпа. Според мен са си оставили ръцете на мен. Не знам, какво е вашето мнение, бих се радвала да го чуя!

# 427
Аз имах много хубав пъп, но след лапарото и моя го направиха на нищо. Мислех за обеца, но се отказах в последствие. Май ще се примиря с неугледния пъп, не ми се занимава с разкрасителни операции.

# 428
Какво мнение иска? Нито сме ти видели пъпа, нито сме лекари.

# 429
Здравейте момичета! Преди месец мина и моята лапароскопия. Имах кисти на яйчниците и са ми открили и миомен възел. Операцията е минала успешно, но аз имам една друга питанка.
Под пъпчето, където ми е най-големия разрез и където ми беше дрена ми остана като втори пъп. Дупка, вдлъбнато и много се дърпа при определени движения. Вътре на допир е много твърдо, бая срастнало. Буквално като се погледна права пред огледалото все едно имам два пъпа. Според мен са си оставили ръцете на мен. Не знам, какво е вашето мнение, бих се радвала да го чуя!
Здравей, аз съм по същия начин на пъпа, имах лека дупка, но се оказа че съм имала забравен конец. Извадих го някъде на третата седмица понеже се показа. Сега почти зараснаха шевовете но също мисля че се е получило срастване от едната страна. На моя приятелка пъпа и след лапаро не се е променил въобще , явно зависи как са те шили.

# 430
  • София
Нямам разлика в пъпа, преди и след това. Имам още една малка раничка от ляво, но не ми е проблем.

# 431
Аз също нямам никаква промяна на пъпа (все едно не съм имала дупка там), а под него малкият разрез едва едва се забелязва. Струва ми се , че доста професионално и щадящо съм зашита.

# 432
Здравейте, някой правил ли е лапароскопия в “Софиямед” и по-точно при др. Валери Нецов?
Може ли да разкажете как е минало в тази болница

# 433
Момичета, моля за мнение опитните.
В понеделник влязох за спешна операция с извънматочна-лапаро. Вторник хематом и усложнение доведоха до втора лапаро. Хемоглобин 70, имах и кръвопреливане. Бях в реанимация 40часа. Днес ме изписаха. Движа се от 3 дни насам.
Прибрах се днес.
В болницата влязох 49кг, сега съм 54. Видимо от кръста надолу съм двойна-поддута и оттекла, ханш, крака, корем. Това е от реанимация насам. Беше ми казано като се движа, че ще спадне, уви, днес цял ден се движа и станах пак поддута, а тази сутрин след спането бях се спъхнала леко. На какво се дължат тези килограми отгоре и това брутално надуване, ако имате опит с подобни ситуации, защото все пак аз почти не съм се хранила.
Не ми е до килограми и визия в момента, важно е да се възстановя, но няма как да пренебрегна тази драстична промяна в огледалото.

# 434
Често срещано явление след операция. Не ти ли дадоха компресиращи чорапи?
Ще ти мине, дръж краката вдигнати.

Общи условия

Активация на акаунт