Нашите second hand находки - тема 43

• 90 514
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Днес в Скандинавия има намаление 50% на всичко. Взех едно яке, което бях набелязала . Излезе 5 лв. И дрехи за децата - около 6-7 блузи. Тотал ми излезе 11 лв. Не знам в другите им магазини дали също има това намаление

# 211
  • Mostly in my mind
Какво означава бърза марка?

# 212
Мен една приятелка ме зариби по ВУ. Винаги идваше с много симпатични дрехи. Първия път като отидох с нея и стоях така настрани без да пипам, а тя се вихреше 😀 После като се отпуснах, такива яки неща съм си намирала за без пари, че всичко се превърна в тръпка.
Няма да забравя един път един червен пуловер на Н&М с етикет за 5лв. Няколко седмици след това го видях в магазина на Н&М за 30лв.
Напоследък пазарувам предимно от Ремикс, във физически магазин ходя в Зиг Заг, когато кг мине под 7лв, защото наистина нямам нужда от дрехи. Често има и много симпатични неща за малката. Последно й взех нова гумирана шапка за дъжд, излезе 1лв.

# 213
Е аз последната жилетка която взех, мериносова, се оказа скандинавска марка за много пари, но по-важен ми беше състава. Иначе съвсем семпла жилетка сива, нищо особено, класическа. Вероятно затова подминавана. На мен пък ми харесва да си намеря неща по мои си критерии. Запалих се по плетенето, мисля да си взема и шевна машина. С излишни дрехи и прежди може да се направят много неща. Дори да е просто килимче за балкона, все ще изкара още известно време, вместо на боклука. Играчки, аксесоари и т.н. но не е за всеки Simple Smile

# 214
Аз съм бременна и периодично - веднъж, два пъти - в месеца минавам през някое ВУ, откъдето си купувам някакви пуловери от хубава материя, ама изостанали с дупки. Предпочитам кашмир или кашмир с коприна, защото са най-меки, но намерих и много меко мерино с ангора например. Нарязвам ги на парчета, съчетавам по цветове и плетки, и правя пачуърк одеяло за бебето. Много сладко се получава. Кашмирено одеялце за стотинки (защото пуловер с дупка иначе никой не би взел и изостават) и куп дрехи, които не са свършили на боклука. Simple Smile

# 215
Какво означава бърза марка?

Като веригите за бързо хранене, но за дрехи. Бълват постоянно предимно нискокачествена продукция, изработена от нископлатени служители, за да могат да се задоволи нуждата от модерни и евтини облекла за крайния клиент. Условията, при които тези дрехи се изработват, често се определя като модерното робство. Наскоро гледах инфографика, според която служител в такава фабрика за целия си живот получава, колкото изпълнителният директор на фирмата за 3 дни. Друг проблем е и че материите, които се използват, съдържат микропластмаса.

Коя е тази пък толкова качествена марка, която не бълва по безброй много артикули и е настроена екологично, а основата й цел да не е генериране на печалба?!

Разбира се, че на всички фирми целта им е да генерира печалба. Тези, произвеждащи устойчива мода, също. Просто материите и условията, в които се произвеждат дрехите са други. Разбира се това прави дрехите и много по-скъпи (ама наистина много), затова и си ги купувам ВУ. Предвид, че повечето ВУ магазини тук внасят дрехи от скандинавските държави, давам примери с марки като Филипа К и Соуленд. Често попадам на дрехи на Boden. От по-популярните световни за устойчиви се броят Левис, Ралф Лорън, както и коншън колекциите на H&M.  Но това, че една марка е изключително скъпа, бутикова и премиум в никакъв случай не значи обезателно, че е устойчива. Хубавото за мен е, че устойчивите марки не са толкова популярни и често са подминавани дори във вторите употреби, където се продават на същите цени с продукти на Зара, Форевър 21 и H&M.

Извинявам се за спама Simple Smile

# 216
Аз лично съм виждала рокля с 1:1 модел - плат и материя с 4 различни етикета, на 4 различни марки. Всички от различен клас. И после като чуя някои марки не произвеждали бърза мода - ами не го вярвам.

Произвеждат в Китай и т.н. после им слагат марките по едно етикетче и готово Simple Smile

# 217
  • София
Предвид, че моловете няма да отворят...мисля да посетим в 1-2 магазина, с по запазени неща. Хуманата на Алабин са я закрили. В сайта виждам само два в Сф. Св.Тройца и Младост 4.
Кой е по-зареден и знаете ли кога е новото зареждане? Други идеи?
В мания на Г.Делчев ден 1 (35лв) нищо кой знае какво.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 10:30 от Starrydream

# 218
Хуманата имат фейсбук, виж там кога какви са цените

# 219
Ето малко дрехоляк
От Скандинавия вчера. Тотал 11 лв

# 220
Купих си  пантофи bearpaw и UGG нови боти. Ботите имат малко разлика в цвета, но са нови,с една боя ще са екстра. А и като се позамажат. Доволна съм. Двете за 30 лева. Много ми се видя, ама карай. Ще ми е топло. Дори ако ги нося у дома за пантофи пак е изгодно

# 221
Аз си спомням времената, в които действително можеше да си купиш дреха за стотинки. Отдавна обаче не е така: ами ВУ пуловер - 13 лв., в реален магазин - 19 лв. Е...
Аз си мисля, че некупуването на дрехи от марки, които експлоатират служителите си, може да доведе не до увеличаване на дохода на същите, а до уволнение и пълно безпаричие. Мисля също, че малко или много, всеки работодател експлоатира и досега един не съм видяла да е различен.
Това го казвам не за друго, а защото считам, че просто е маркетинг трик на ВУ - "купувайки оттук, подкрепяш изкореняването на модерното робство", ами не - цената за изделието е платена веднъж  като купена нова дреха и още веднъж - като стока от ВУ. И това е само за крайния клиент, не споменавам самата ВУ, която също е търговец и която може и да не е една, а серия от прекупвачи докато стоката Х попадне в ръцете на клиента на ВУ.
Много ме дразнят Манията и Ремикса в това отношение - направо зор да си продадат нещата, че и лепвайки им имагинерния етикет на ексклузивност, че дебнене за намаление, че писък на модата. А всъщност има дрехи там, които са си парцалаци.
Модерното робство може да бъде преборено само и единствено със закони и последователна законодателна и изпълнителна политика, както и с мерки от социален характер. Но това не е и не бива да бъде вменявано като вина в крайния купувач.

# 222
Аз съвсем неочаквано се озовах в Хумана и забърсах един шал на Burberry за 2,80 ☺

# 223
Браво! И аз шалове си взех днес 2бр за 2лв

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 19:31 от Г-жа Рамацоти

# 224
И аз съм си намирала готини работи втора употреба,но повече качествени блузи и фланелки например съм попадала и тук там някое долнище на анцуг.А колко дънки към купувала,но досега все на  разни боклуци съм попадала.

Общи условия

Активация на акаунт