Негативно отношение на майки в парка. Съвети?

• 7 549
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
Чак пък завист, злоба, може просто авторката да не им допада. Аз не комуникирам много с майките в парка, но с малкото, с които общувам, си говорим за бебешки дрешки, коя от къде купува, доволна ли е, какви са цените, къде има намаления. Някой път аз съм правила комплимент на децата, че са много добре облечени и то, защото дрешката наистина ми е харесала, друг път те са ме питали за нещо на детето. Също така съм предлагала дрешки, които са ни малки вече и обратното. Голяма драма, че чак парка ще сменяш. Много издребнявате.

# 76
Хората имат далеч по големи проблеми от това, че две майки не харесвали трета.🤨
Ми, голяма работа. Всеки е свободен да харесва/ не харесва някой. За мен  е далеч по важно детето ми да се чувства добре, а не аЗ. Ходя, където си искам, и където детето се чувства добре.
Майки бол, площадки бол, други дружки ще се намерят.
Кой с какво бил облечен са невъобразими дребнометия, но очевадно има хора без проблеми, които уплътняват времето си с глупости. Моето дете винаги е имало хубави дрешки. Нито съм видяла някой са го заглежда, нито да го коментира, нито да злобее. Или пък просто съм над тези неща и умишлено не ги забелязвам. Според мен доста често завистта е  само в нашите глави. 🙃
Живейте си живота и се радвайте, че сте здрави и имате деца, има хора на които тези две щастия не са дадени.

# 77
Някои хора още преди децата си мислят, че всички им завиждат за найковете. След като родят, нещата се влошават.

# 78
Не сте били свидетели на случката, така че не си украсявайте историята кой какво си мислел. Има си и завистливи и заядливи майки, всяка ги усеща.

# 79
Аз лично ако усетя такива майки, не ги гоня по парковете, а ги пращам в 3-та глуха. И грам не ме интересува къде се събират.

# 80
Не сте били свидетели на случката, така че не си украсявайте историята кой какво си мислел. Има си и завистливи и заядливи майки, всяка ги усеща.
Страхотна майчина драма...🙃 Явно нямате проблеми и се опитвате да си създадете.
Ако толкова ви дразни, че някой хипотетично ви завиждал 🤨, просто обръщате гръб и пълен игнор.
Какъв е проблемът? Внушавате си, че някой ви завижда( не е ясно дали е така). Започвате да го мислите, защото очевидно подобно отношение ви дразни. Вместо да го оставите зад себе си, си причинявате лошо настроение и вгорчавате живота.
Знаете ли, че моят син започна да говори на седем години? Толкова усилия и нерви съм изхабила, за да го вкарам в пътя, че миг свободно време не ми е останало да си създавам изкуствени проблеми.
Послушайте ме, има много по лоши неща от "завиждащи" майки😁

# 81
Естествено, че има по-лоши неща от завиждащи майки, ама последното нещо, което е нужно на някой със здраво дете, е да изпада в размишления колко зле би било, ако му се появи някакъв проблем.

По въпроса за хубавите дрехи. Ако под "хубави" се има предвид основно скъпи, смятам, че повечето хора нямат достатъчно пари, че всичко да им е скъпо и качествено за "най-скъпото" им. И тук вече идват приоритетите. Пълно е с бебета със скъпи колички, в които стоят почти напълно изправени (всеки път, като видя такова, се чудя дали няма да се изсипе от количката), със скъпи дрешки, обувки и пр. видими вещи, придаващи им някакъв статус,, ама иначе са на най-евтиното адаптирано мляко, на кисело мляко, на най-боклучавите пюрета, на детска кухня, разпределяна икономично да им стигне за няколко яденета, на най-евтините памперси и т.н.

# 82
Не си усложнявайте живота с контакти, които толкова ви натоварват. Щом майките са завистливи и заядливи, имате още по-основателен мотив да се дистанцирате още сега, а не след време, когато се появят още точки за сравнение и напрежение - кого са го приели в градина от първия път, кара ски, избран е да рецитира най-дългото стихче, не дай боже да са го снимали за реклама на мокри кърпички и т.н.

# 83
Това със сравняването и тая надпревара кой е по-по-най винаги ме е дразнела. Никога не съм си хвалела детето така, неудобно ми е и някой като почне да ми се хвали много се изнервям. Бягам далеч и от такива.

# 84
Моето дете е здраво, и въпреки това си давам сметка кои  са ми истинските проблеми, без да се претоварвам излишно с черни мисли.
Но всеки си знае приоритетите 🙂
Относно надпреварата кое дете е по, по, най, намирам я за изключително неуместна, защото всяко дете има своя индивидуалност и талант, които може да се разкрият на по късен житейски етап.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 10:16 от haidi

# 85
Може пък да няма други проблеми, освен този

# 86
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Това със сравняването и тая надпревара кой е по-по-най винаги ме е дразнела. Никога не съм си хвалела детето така, неудобно ми е и някой като почне да ми се хвали много се изнервям. Бягам далеч и от такива.

Имам една съседка, все едно участвам в  по-по-най, когато общувам с нея. "Вашето какво прави", и след като разпита почва хваленето на неините Grinning

# 87
Може пък да няма други проблеми, освен този
Да, хората имат различно разбиране за проблем.🙂
Някои считат, че проблем е когато други хора се оглеждат в дрехите на децата им.
За мен проблем, когато детето им не е щастливо, например.
Но разни хора, разни интерпретации.

# 88
За теб е проблем, че нечие чуждо дете не е щастливо според теб?

Не знам, и за мен това с оглеждането са дреболии, но като нищо някоя майка може да реши, че ѝ завиждам за изсипаната количка, докато се чудя дали наистина няма да се изсипе. Кой знае как изглеждам отстрани. Сещам се в родилното. Повечето родилки бяха циганки, имаше около 5-6 бели майки. Бебето на майката, с която бяхме в една стая, се роди с много бяла коса, като глухарче беше и наистина много сладко. И идва една жена от персонала да го носи на майката да го нахрани и приказва "Ах, това бяло бебе, аз се чудя на кого ли може да е..." И аз явно все пак съм я погледнала някак странно, защото се обърна към мен да ме успокоява "То и твоето е бяло".

# 89
Да, щастието на децата Е висша ценност и проблем, ако го няма.
За мен то е приоритет пред моето лично щастие.
Това за бебетата в Родилното, не го разбрах, както и за количката🤨.
Ако непрекъснато се впрягате на хорските одумки и намеци, мислите кой на кого, и как завиждал, то ще се изхабите емоционално, преждевременно. 
Вашето лично добруване касае и добруването на детето. Спокойна майка, спокойно дете.
 Научила съм се да бъда над дребнометието. Гледат ви с лошо око - да са живи и здрави. Някоя злобеела, че сте красива, добре облечена, с прекрасно, палаво и спретнато дете. Ок, значи сте постигнали житейска цел, която убягва на другите. Това е проблем на завиждащият, а не на обекта на завистта.

Общи условия

Активация на акаунт