Ново е и приемам, че може да има нужда от аклиматизация, затова на този етап просто изчаквам, но все пак исках да видя какви са ми опциите.
Накратко, синът ми от няколко седмици вече споменава, че въпросното дете не слуша, хвърля играчки, бута и удря. Днес обаче за пръв път отказа да влезне в групата си с обяснението, че го е страх от момченцето. Веднага питах госпожата дали не е имало някаква случка или инцидент между двамата, но тя каза, че всичко е наред, няма агресия и детето просто е различно.
Преди малко поговорих с 2 близки майки от групата, чиито дечица са малко по-приказливи. И двете споделиха, че им е съобщавано от децата, че детето бута и удря по главата, освен това че хвърля и разхвърля играчки.
Говорих със синът си, но той веднъж потвърждава, че е бил удрян, веднъж отрича. На този етап не съм сигурна дали страхът му е породен от някакво лично спречкване с другото момченце или просто рефлектира като цяло обстановката в групата.
Имам ли право, ако този страх продължи и нещата ескалира, писменно да изискам от директорката да провери какво става в групата, без да има сигнали за агресивно поведение?
Разбира се междувременно ние ще говорим с нашето дете, за да опитаме да разберем какво става и съответно с госпожите, за да видим какво съдействие бихме могли да получим от тях. Но знам, че в такива случаи най-често се стига и до директора.