Мисия невъзможна ли е почивката с бебе? 🧳

• 1 125
  • 37
  •   1
Отговори
Привет момичета! С мъжът ми обмисляме да отидем на почивка идния отпускарски сезон с малката, която ще бъде на годинка и два-три месеца, но аз се притеснявам изключително много дали ще се справим. Мъжът ми държи да отидем в чужбина и това още повече ме притеснява. Вие пътували ли сте с толкова малко човече със самолет? Аз не мисля, че ще успеем да вземем всичко необходимо. Например храна, ако не намерим там подходяща... Другия вариант е в съседна държава и да отидем с кола, но нямам представа как ще изминем този дълъг път. Бебона е спокойно бебе и няма да прави проблеми, но се притеснявам как ще и се отрази. Честно казано ще съм благодарна на всякакво мнение по въпроса от хора пътували с малки дечица.

# 1
  • София
С пътуването ще се справите и по-малки бебета пътуват в самолет, ако се спрете на тази опция. Ако сте с кола спирайте по-често да почивате и да я вадите от столчето. С кола определено ще ви е по-лесно с храната, в самолет ще ви пуснат с едно, две пюренца, няма да е проблем. Не знам къде мислите да ходите, но не вярвам да няма бебешка храна там. Grinning

# 2
Пътували сме с детето, когато беше на 1,7г. С кола в съседна държава. Никакъв проблем, а моето не беше спокойно бебе, кошмар беше с храненето. Бяхме на море, тя се влюби в него и си изкарахме прекрасна почивка. Нямаше време да се мисли за хранене, пусни я във водата и цял ден ще е в нея.

# 3
Ако си направите добър план, ще се справите. Другите го правят, защо вие да не можете.
Едно от най-важните неща ми се струва да е - направете консултация с вашия педиатър, да ви даде информация/рецепта и си купете от тук лекарства за различни случаи - температура, повръщане, разстройство. Там може да нямате достъп до лекар - зависи все пак къде отивате. Даже и да има лекар, все пак друго си е консултация с вашия си педиатър.

Ако пътуването е до някъде в Европа, със сигурност ще има все същите вериги магазини за хранителни стоки - навсякъде са плъзнали. Wink Така че най-вероятно проблем с храната няма да имате.

А иначе, ако леко манипулирате детето, така че да спи в самолета, няма да имате абсолютно никакъв проблем.
Приятна почивка, където и да отидете!

# 4
Първата ни почивка беше когато синът ни беше на 11 месеца. На другия край на България отидохме и беше страхотно. Следващата бе когато беше на 1г и 8м. Отново си изкарахме чудесно , тъкмо бяхме лежали малко преди това в болница с пневмония и ни посъветваха да отидем в Балкана на свеж въздух.

Задължително носете лекарства от първа неохбодимост за възраста на детето и се консултирайте с ЛЛ.
Simple Smile

# 5
Почивката с деца е мисля невъзможна.
За справянето - ще се справите.

# 6
Ами всъщност, аз мисля, че колкото по-малко е детето, толкова по-лесна е почивката и пътуването. След 2г спира да спи по пътя, почва се мрънкане, кога ще стигнем, жаден съм ,гладен съм, тоалетна и каквото още се сетите. И после след 15-16 пак ще стане по-спокойно Simple Smile
С големия ми син много пътувахме, на първата ни еднодневна почивка на 80км беше на 10 дни. Беше свикнал и на път от порядъка на 300-500км (София до морето), ходехме през няколко уикенда. Е, 10 детски песнички за целия път се въртяха на един диск в колата (вече не ща и да чуя зеленчуци който не яде), но детето си слушаше. С малкия заради Ковид по-малко пътувахме и е голямо мрънкане  всеки път.

#BGMлоялнапрограма

# 7
  • София/Севлиево
Изцяло зависи от вашата нагласа.С баткото за пръв път отидохме на море чак когато направи 2 години.Иначе често пътувахме за уикендите още от раждането му.С малкия докато навърши 1 година ходихме 3 пъти на море по 10 дни и още толкова на планина.Единственото тегаво бе прекалено многото багаж и се радвам,че вече не носи памперси,не пие АМ ,не яде пюрета и няма нужда от количка или триколка ...

# 8
  • София
Преди да навърши една годинка сме си пътували супер спокойно и сме си изкарвали почивката спокойно. Вече като дойдоха "прекрасните" две и като взе да реве и да се тръшка пак се справяхме просто неврите ни скъсваше....
Иначе за самолет аз не мога да дам мнение. Като цяло може да провериш в градчето където ще сте какви ресторанти има, магазини и прочие, за да си сигурна, че ако нещо ти се наложи може да си го купиш винаги.
Виж каква ще е прогнозата за времето (ако е идните седмици де) и  прецени какви дрехи и обувки да се вземат.

# 9
Как така "почивка" с дете на година и 3 месеца?! 😁 Всичко ще е наред ако не отивате с идеята за почивка, спазване на режими, дремки и т.н. Първото ми пътуване беше от София до Синеморец с бебе на 6 месеца, бях помъкнала уреди за пюрета, играчки и всякакви ненужни неща, прибирахме се в хотела за дрямките 🤯, второто море беше в Гърция с дете на година и половина, следобяд спеше на лодка и на плажа, ядеше предимно риба и гироси и си изкарахме доста по-спокойно..
#BGMлоялнапрограма

# 10
  • София
Няма проблем.
С първите 3 деца сменяхме няколко пъти държавите, в които живяхме.
С последните 2 сменяме редовно града.
С всички деца пътуваме от раждането им.
С най-малкия, когато беше на годинка и малко, съчетахме сватбата на най-голямата ни дъщеря в чужбина и после 2 седмици престой там за почивка.
И почти винаги с нас има поне 2 или 3 деца.
Миналата година пък най-голямата дъщеря дойдоха с кола и внучката от Рим до Царево за сватбата на втората дъщеря. Сега предстои да си дойдат до София за бала на другата дъщеря. Ще пътуват със самолет. Внучка ми сега ще направи 16 месеца, а за сватбата на леля ѝ беше само на 9).
Почиваме без проблем, ходим на разширени уикенди.
Важното е следното: да имате ясен план къде отивате и какво ще носите, списък с най-необходимото неща, яснота къде наблизо има лекар, аптека и магазин (това може да набележиш в Гугъл), максимално изчистен и олекотен багаж, за да не търсиш постоянно нещо из чантите.
И наистина е добре да се откажеш от всякакви режими, а да се водите по детето, за да сте спокойни всички, вместо да се изнервяте.
При пътуване с кола спирайте често, давай много вода и гледай да не се прегрее детето.
Със самолет - осигури нещо за дъвчене при излитане и кацане, за д не плаче от заглъхването на ушите. И максимално лека сгъваема количка за бърза маневреност.

# 11
  • София
Как така "почивка" с дете на година и 3 месеца?! 😁 Всичко ще е наред ако не отивате с идеята за почивка, спазване на режими, дремки и т.н. Първото ми пътуване беше от София до Синеморец с бебе на 6 месеца, бях помъкнала уреди за пюрета, играчки и всякакви ненужни неща, прибирахме се в хотела за дрямките 🤯, второто море беше в Гърция с дете на година и половина, следобяд спеше на лодка и на плажа, ядеше предимно риба и гироси и си изкарахме доста по-спокойно..
#BGMлоялнапрограма

Е, то това важи от 0+ Grinning Почивката е за децата не за вас.

# 12
  • София
Първата почивка на море с детето беше на 10 месеца. Пътувахме със самолет, 4 часа нощен полет. Не сме имали проблеми.
След това няколко пъти съм пътувала с него със самолет и прекачвания. Това беше в периода между година и година и 8 месеца. Нямаше 2, когато го водих (пак двамата) на почивка с кола. Беше свикнал да пътува, да заспива вечер в количката, докато се разхождаме или вечеряме някъде. Не беше спокойно бебе, но имаше режим и се водехме по него.

# 13
  • Банско
Ние пътувахме от Малта към България с 4 месечно, нямаше как напускахме страната. Всичко беше супер, той си спа през цялото време. После сме пътували още два пъти на 1 годинка и на 2 годинки. Трябват ви 3 пюренца, банан, бисквитки и памперси, и мляко. То няма чак какво толкова да взимате като багаж.

# 14
Не е мисия невъзможна почивката с деца.
Просто не е почивка.
С другото ще се справите.
Чужбина с дете под пет не бих си причинила.
В смисъл на екскурзия да ида. Ако е море и по цял ден се лежи и е истинска почивка -да.
Но малко дете да се влачи по всички забележителности е излишно, безинтересно и натоварващо за детето, а аз когато ходя в чужбина ходя с определена цел и искам да обикалям навсякъде.
Затова малката преди да навърши пет не сме я взимали с нас по екскурзии. То даже и сега като ходим не може толкова да се обикаля с нея и се съобразяваме.
Така, че почивките са според целта.
Като съм с детето знам, че няма да е почивка и няма да с е ходи кой знае къде. Планирам според това.
Като сме си сами си правим волна програма.
Ще се оправите с всичко иначе. Няма от какво да се притесняваш толкова.
Отидете и вижте как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт