За децата и техните родители

• 1 164
  • 33
  •   1
Отговори
Как постъпвате в ситуации, в които детето ви често играе с друго дете, но с родителите се получават конфликтни ситуации, защото каквото и да стане, все вашето дете е виновно?
Наскоро имах спречкване с една майка на тази тема. Децата играят, момчета са, малко по-груби са им игрите, и тя ходи да се разправя с моето по особено просташки начин, при положение, че аз съм там и правя забележки.

Децата нямат проблем едно с друго. Ние като родители сме различни космоси и не се понасяме. Сега и двете деца са канени на рожден ден. Не знам как е най-добре да постъпя. Да лиша детето си от празненството, при положение, че знае за поканата. Или да не го заведа, с цел да избегна конфликтни ситуации и циркове. Вие как бихте постъпили?

# 1
Бих пуснала на РД. В такива ситуации по площадките, в училище, в градината, съм казвала да избягва такива деца, което пък понякога води до търсене на сметка "защо вашите деца не играят с моето, защо никой не иска да играе с Х"... понеже и другите деца явно са предупредени да се дистанцират, когато видят някой да образува проблеми.

# 2
  • София
Няма да си лиша детето от игра, защото видиш ли някоя майка е с претенции към него.
На времето имах приятелка, на която майка и и забрани да играе с мен. По-интересното е, че бяхме в един клас Grinning
Както и да е, това са проблеми на родителите и не бива да се прехвърлят към децата.
Ако случайно пак има конфликт с детето Ви отидете и поговорете нормално с нея и може да кажете да се държи като възрастен човек Simple Smile

# 3
По-скоро няма да пропуснем РД.

# 4
Проблемът е, че са канени деца с родителите, за да има явно кой да ги гледа. Едва ли ще има аниматори. Ако беше голям, да го пусна сам. На мен с тези на една маса никак не ми се стои и все ще съм на тръни.

# 5
  • София
Ами щом няма да Ви е комфортно и това предразполага да има скандал може би не бива да ходите. Жалко само за децата, но ако пък тя ще им развали празненството малко се обезмисля всичко.

# 6
Те и майката, и бащата страдат от някаква мания, че детето им е жертва. Но тяхното също посяга, не е кротко никак. На него не правят забележки, а ходят и крещят на чуждото. Отписали са го след един ден посещение от предишната градина, защото бил по думите им "малтретиран". И в градината неведнъж от някоя драскотина са решавали, че непременно някой го е ударил, а не примерно само да се е наранило някъде. С оглед на това, мисля, че тези хора са доста непредсказуеми какво и как могат да решат и не ми е спокойно в компанията им.

# 7
Решено е. Не ти трябва да ходиш. Нищо няма да стане, ако пропуснете един рд. Отидете на разходка двамата и се забавлявайте "качествено". Wink

# 8
Детето ти и ти сте поканени на Рд, преценяваш ще обидиш ли тези, които са те поканили. Гостите не можеш да ги избираш ти в случая. Ако рожденника и родителите му не са ти толкова близки, не отиваш и обратното, ако сте си близки отиваш.

# 9
Другата майка нещо е чалната. Какво се разправя след като децата се разбират. Ако някое ревне да се кара, но при положение, че си играят, какво ще се разправя? Заведи си детето на РД-тои да не ти пука. Другите родители, ще видят, че тя не е в час ...

# 10
Възможно ли е твоето дете до не играе с другото?

# 11
Възможно ли е твоето дете до не играе с другото?
Трудна работа. Те се търсят. Приятно им е да играят. Моят имаше РД преди месеци и искаше да каним въпросното дете. Ами точно заради родителите не го поканих. И то още преди случая, в който буквално се счепкахме, защото отказах да им мълча. Иначе самото то не е виновно, че така го възпитават и му треперят. Най-много да го пратя с майка ми. Тя уж е мъдра и над тия междуособици.

# 12
  • Банско
Има такива майки орлици, обаче щом с детето им се търси вашето, положението е много трудно. Най-добре както казвате да пратите майка ви с детето на рождения ден. Ако можете така до някаква възраст да изкарате пък, после след една, две години може да нямате конфликт вече.

# 13
А защо не отиде таткото, ако е наличен?

# 14
Таткото съвсем не желае да се меша с вресливи мами.

Общи условия

Активация на акаунт