За децата и техните родители

• 1 167
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Бих си пуснала детето на РД - моите конфликти с други гости на празненството са мой проблем, не е нужно детето да страда от тях. Бих го инструктирала също така да внимава как се държи при игрите с въпросното дете - това, че са момчета за мен не е оправдание за по-грубите игри.

# 31
Естествено, че е предупреден и постоянно му правя забележки. Няма две мнения по въпроса, че е буен. Но не само той черната овца. Нямам против и друг родител да му направи, стига да не е все едно всеки момент ще го набие и стига наистина да е виновен.

# 32
На Ваше място не бих пропуснала рождения ден.  Просто седнете в другия край на масата от въпросните родители. Ако те отидат да се карат на детето Ви за нещо, станете и го защитете. Това ще му дадете ценен пример за това как да се отстоява в конфликтни ситуации, а не след време да страни от рождени дни и купони,  само защото може да присъстват 1-2 души, които не харесва.
Това не е добро решение да се буташ, където не си желан, не е отстояване на позиция, а да стоиш на нисък старт за чопкане, накрая си натоварен емоционално и от другите, че разваляш празника.
Дядо ми казваше като дете по повод такива ситуации - не е нужно да си близък с някой, който се мисли за повече от теб.

Моите са близнаци, момчета, палави и гледам да пресичам контакти с нацупени майки, още повече пък да се хабя да общувам заради децата
Общуването в градинска възраст в рамките на градината е достатъчно, че чак близки отношения навън.
Или сутрин като оставям в градината има едни групички майки откарват на мохабет по над час, голямо обсъждане, чудо, хора без работа...
Имате право, в случай че детето на авторката беше канено само при детето с проблемни родители. И аз не смятам, че трябва да общуваш с хора, които са ти неприятни само заради детето. В случая , обаче , става дума за рожден ден на друго (трето) дете, с чиито родители проблем няма. Рядко в групови събирания на деца (освен ако не са организирани от теб) ще се случи да се разбираш с всички родители и не смятам, че това трябва да е повод да не ходиш на тях. Говориш си с родителите, които са ти приятни и избягваш разговори и конфронтации с останалите. Ако някой възрастен , обаче, отиде да се кара на детето ти без основателна причина естествено е да се намесиш.

# 33
Това са срещи за има - няма два часа, предполагам в нещо като заведение, че толкова значение да се придава.
Децата няма стоят на едно място, бягат, скачат, пипат, ако е хубаво времето и има катерушки в близост отиват там...

Не трябва да се подхожда насериозно всеки да е наежен да се цупи и търси сметка за всяко побутване между децата, иначе е едно напрежение от къде ще изскочи обиден родител.
Повече и от 5 минути няма какво толкова да се води разговор с други родители, аз обикновено поздравявам като ми е все тая кой кимнал, не се стремя да съм дружка с хора, които ще виждам епизодично в отрязък от време.

Общи условия

Активация на акаунт