За децата и техните родители

• 1 169
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ми то и вие не желаете… Да му имам оправданието

# 16
Майка ми ще спаси положението. Само дано и тя не стане пишман Grinning

# 17
  • София/Севлиево
Аз не бих отишла на рд, нито ще пусна детето.Ако е имало случай,в който даден родител не ми хареса,дори децата ни да се разбират добре, прекъсвам контакт-това е моят начин...

# 18
  • София
Как така ще пуснеш детето си някъде, където има вероятност някой да му се кара по просташки начин!? Ти ще си спестиш ядовете, но за детето не е проблем.

# 19
Правя го от уважение към рожденичката, която му е вярна приятелка. Бабата е инструктирана, ако забележи кофти настроения  или груби игри, да си тръгнат. А се и надявам иначе наострените родители да се съобразят дотам, че да не развалят празника.

# 20
На Ваше място не бих пропуснала рождения ден.  Просто седнете в другия край на масата от въпросните родители. Ако те отидат да се карат на детето Ви за нещо, станете и го защитете. Това ще му дадете ценен пример за това как да се отстоява в конфликтни ситуации, а не след време да страни от рождени дни и купони,  само защото може да присъстват 1-2 души, които не харесва.

# 21
Ох, аз си мислих, че само при мен се получават такива ситуации. Даже в началото почнах да си мисля, че и аз с нещо съм виновна. Даже преди месец едната майка ми се обади по телефона да ме заплашва с "връзките си", понеже моето дете си взело гривничката с "най-добра приятелка" от нейната дъщеря.

# 22
Мен ме "успокояват", че в училище е истинския ад що се касае до междуличностни отношения. А и не само. Оммм...
Има истина и в това, което казва Fever Ray, но и в постинга на illen_v.
Най-лесно ми е просто да не отидем. Ще си спестим нерви, подарък и разкарване. Само че тези деца ще са в една група още 2 години. Кой знае дали и на училище няма да са в един клас. Не искам ние да отстъпваме и да изолираме детето си заради някакви параноици, които един с друг не се разбират, та камо ли с останалите. Те като не искат прашинка да не пада върху детето им, да си го държат у тях.

# 23
Лошото е, че децата страдат. Една ми дъщеря примерно иска да си играе с това момиченце. Пак си размениха гривни за BFF, но майката вече не дава....При момичетата е така - ту приятелки, ту не. Остава си излагацията за родителите...

# 24
А нашите деца дори не са се карали. За тях няма проблем. Момчета са, играят, взиамно се сдърпват и то съвсем на игра. Не е като едното да си е стояло кротко някъде, и моето да е отишло и да го е фраснало с нещо. Или само от едната страна да има натиск. Ето, например, моето дете си играе основно с момчетата, които са по-активни и енергични, и въпросното момиче, на което ще ходим на РД - защото им участва в момчешките игри. Другите момичета не са му особено интересни, защото те са по-кротки, по по женски си играят и не съм чула някое момиче да се е оплакало от него, че ходи да досажда и да закача. Само ако се видят навън и разпознаят и няма друга по-интересна компания играе с тях и намират златната среда - да е интересно и за двамата.

# 25
На Ваше място не бих пропуснала рождения ден.  Просто седнете в другия край на масата от въпросните родители. Ако те отидат да се карат на детето Ви за нещо, станете и го защитете. Това ще му дадете ценен пример за това как да се отстоява в конфликтни ситуации, а не след време да страни от рождени дни и купони,  само защото може да присъстват 1-2 души, които не харесва.
Това не е добро решение да се буташ, където не си желан, не е отстояване на позиция, а да стоиш на нисък старт за чопкане, накрая си натоварен емоционално и от другите, че разваляш празника.
Дядо ми казваше като дете по повод такива ситуации - не е нужно да си близък с някой, който се мисли за повече от теб.

Моите са близнаци, момчета, палави и гледам да пресичам контакти с нацупени майки, още повече пък да се хабя да общувам заради децата
Общуването в градинска възраст в рамките на градината е достатъчно, че чак близки отношения навън.
Или сутрин като оставям в градината има едни групички майки откарват на мохабет по над час, голямо обсъждане, чудо, хора без работа...

# 26
Да, тези с мохабета и аз не се вписвам особено. Но твоите деца след градина и в почивните дни не искат ли да излизат навън? Аз трудно мога да накарам моето да си кара самО колелото и да не ходи при други деца.
На рождения ден не мисля, че е нежелан. Той не е на онова дете. Просто И то ще присъства. Поканен си е съвсем официално, така че никъде няма да се натрапим.

# 27
Никакво натрапване не е, добре сте го измислили с бабата.

# 28
Непослушна, моите в голяма степен в момента са си самодостатъчни и не се впечатляват толкова от друго дете, има го и момента ако друго дете не им е интересно го игнорират.

В училище мисля ще е "веселбата".... Имам позната с дете в трети клас, едни родителски кръгове са, кръжоци, уикенди - деца, родители, общи почивки. Това са неща извън моите разбирания, неминуемо се почва кой е по-умен, кой е надарен, кой по заможен... срещу кой родител и учител да се обединим. Такива сбирки и наговарания, накрая водят до изпокарване

# 29
Вярно, че твоите едно на друго са си другарчета.

Ами то още в яслата имаше такова настройване против определени хора от страна на някои активистки. Ние бяхме по-скоро неутрални. Само накрая им дадох известен отпор по отношение на безумните подаръци за сестрите послучай завършването на яслата. Ма как, абитуриентитИ ще се изложат.

Общи условия

Активация на акаунт