Граници и свекърва

• 2 332
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, може би отново се повтаря тази тема, потретя и т.н. Може би хормоните ми бушуват и съм стресирана, защото съм бременна в 6м и напоследък само скандали с ММ, но искам да споделя.
Ще карам по същество, дано да ме разберете правилно, ако не поне съм споделила.
Преди се карахме заради бившата му, сега заради майка му.
Донякъде всички сме виновни, но майка му ме обсебва.
Държи сметка за всичко, дали съм питала лекаря на коя дата ще родя, че трбява да искам цезерово сечение. Дали ще си ходя до родния град или не, къде ще живеем в бъдеще, дори къде ще е телевизорът в нашия дом(живеем отделно).
Каква булчинска рокля да си купя, какви обувки, какъв грим.
И като кажа, че не искам се почва настояване 
Новото 20 сега е да казва, че сме селяни. Хора от малкия град, моето семейство е просто и ограничено(те също са от малък град).
Последния път отново се скарахме, защото се обажда и държи сметка, как така не знам дали ще раждам естествено или не.
И задължително трябва да си сменя адресната регистрация, а ние сме на квартира и не искам.
И вече чашата преля и казах на ММ, че не е нормално постоянно да разпитва и да се налага за всичко, че не е нормално да обижда семейството ми.
Той каза, че няма да вземе страна, но това не е за първи път принципно.
И аз казах, че това обсебване не ми харесва, че съм самостоятелен човек и не е нужно някой да ми диша във врата.
Не е нормално да защитава майка си при положение, че не е права и това е грозно поведение.
Също така казах, че като родя не искам да оставам насаме с нея и точка по въпроса.
Обижда другата си снаха постоянно и аз му казах, че явно сега е мой ред да съм лошата майка.
Моля помогнете, кажете как да сложа граници да не се меша в живота ни, говорих с мъжът ми. Казва , да добре и разказва всичко от нашия дом, че чак и ме кара да ходя на гости, което завършва как няма да мога да родя, ще ме шият с голяма игла или бебето ще се удуши в пъпната си връв.
Моля кажете как да се справя, защото като родя 100% ще стане по-зле.
Според него е напълно нормално са разпитва  то да беше само питането, тяхното е налагане.
Дайте съвет, предполагам, че много хора имат такива проблеми.
Не искам да се защитавам все едно съм на бойното поле.

# 1
  • Melmak
Спри да вдигаш телефона като ти звъни. Не ходи на гости.

# 2
А заради бившата му защо се карахте?

# 3
Имам въпрос, ако и това стане проблем в последствие, защото и другата снаха не и вдига телефона.

# 4
  • Melmak
Имам въпрос, ако и това стане проблем в последствие, защото и другата снаха не и вдига телефона.

То виж, че всичко е проблем. Бременна си, гледай си спокойствието и здравето, не си търси драма. Спираш да отговаряш и си сшагаш границата. Нали това питаш, как да сложиш граници? Лесно, не отговаряй, не ходи на гости, не се занимавай със свекърва си.

# 5

То виж, че всичко е проблем. Бременна си, гледай си спокойствието и здравето, не си търси драма. Спираш да отговаряш и си сшагаш границата. Нали това питаш, как да сложиш граници? Лесно, не отговаряй, не ходи на гости, не се занимавай със свекърва си.

Благодаря ще го имам предвид !
Поздрави Simple Smile))

# 6
  • Лондон
Е,ти как имаш време ,толкова да си говорите с тази жена? Успокой се. Усмихни се. Кажи и ,че ти ще и  се обаждаш вече. Успокой се. Започни по малко да говориш ,без да даваш никакви обяснения. Разбрали ,Успокой се. Всичко свързано с бремеността се обсъжда с лекар.Сега е момент в който да мислиш и четеш само приятни и полезни неща. Слушай музика и чувай телефона избирателно. Късмет ти пожелавам . И внимавай  с името на детето.п.п.Аман от нагли и любопитни хора.

# 7
По телефона ли се карате или.....?

Щото, ако е по телефона, просто не вдигаш.

Отделно ли живеете с мъжа ти и кое налага да говорите, та чак да спорите?

А бившата какво общо има ?

# 8
Ограничи контакта със свекърва си до минимум. Не си говорете по телефона. Заета си с нещо.
Пускай си покрай ушите коментарите й. Прави каквото ти искаш.
Гледай да не се караш с мъжа ти заради нея. Няма какво да я коментираш пред него и да се ядосваш. Просто се дръж по-дистанцирано. Това е неговата майка, в крайна сметка ти не си длъжна да изгаряш от някаква любов по нея.

Ужасно е досадно наистина. Напълно те разбирам.

# 9
По телефона ли се карате или.....?

Щото, ако е по телефона, просто не вдигаш.

Отделно ли живеете с мъжа ти и кое налага да говорите, та чак да спорите?

А бившата какво общо има ?

Нее, не съм се карала с нея по телефона, карам се с мъжът ми да сложи граници и да не и разказва всичко в нашето семейство.

# 10
А кога си ги говорите тези неща, които си споделила в първоначалния пост?

# 11
Т.е тя ги казва тия неща на мъжа ти и той ти ги препредава? С нея не говориш директно, така ли?

# 12
Съжалявам, че мъжът ти смята за необходимо да споделя с нея. Честно казано, не вярвам това да се промени. Така че - опитай се да го приемеш. Не иска да взима страна, не иска да слага граници - хубаво, ти си стой обаче на своята си страна, няма кой друг. Просто си задължена да пазиш спокойствието си и това на нероденото си бебе. Дистанцирай се от тази жена, щом тя е за теб дразнител - нямаш нужда от такова общуване. А мъжът ти да прави, каквото знае, той й е син все пак.
Ако ти не й се обаждаш и не й ходиш на гости, няма и да знаеш той какво е казал и тя какво мнение има за вашия семеен живот. След като не взима страна, нека и той да не ти разказва за нейните съвети.
ОМммммммм....

# 13
Съветвам те да постъпиш като мъжът ти: Казваш, "да добре" и си правиш, каквото ти искаш. Не искаш секцио, не правиш; не искаш булчинска рокля, не купуваш или купуваш, каквато ти искаш.

# 14
Е, поне не живеете заедно, което е плюс,  стига да не идва у вас да ви досажда.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 17:28 от Borqna Sto 771419

Общи условия

Активация на акаунт