Граници и свекърва

• 2 334
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Явно за мъжа ти не е проблем да дава отчет за всичко.
От първия пост останах с впечатление, че ти се обясняваш, а то бил мъжът ти.
Ако иска по три пъти на ден да ѝ дава писмени обяснения, просто му кажи да не те занимава теб.

# 16
Съжалявам, че мъжът ти смята за необходимо да споделя с нея. Честно казано, не вярвам това да се промени. Така че - опитай се да го приемеш. Не иска да взима страна, не иска да слага граници - хубаво, ти си стой обаче на своята си страна, няма кой друг. Просто си задължена да пазиш спокойствието си и това на нероденото си бебе. Дистанцирай се от тази жена, щом тя е за теб дразнител - нямаш нужда от такова общуване. А мъжът ти да прави, каквото знае, той й е син все пак.
Ако ти не й се обаждаш и не й ходиш на гости, няма и да знаеш той какво е казал и тя какво мнение има за вашия семеен живот. След като не взима страна, нека и той да не ти разказва за нейните съвети.
ОМммммммм....

Благодаря Ви!
Много ми помогнахте дадохте ми кураж.
Ще послушам всичките Ви съвети!
И разбирам, че няма как всички да ме харесат.
Относно за роклята и другите неща ще нправя както казахте( знам си на моето).
Наистина благодаря!

# 17
  • София
Скрит текст:
Здравейте, предварително се извинявам, че вече има съществуващи теми.
Но бих искала да споделя,
бременна съм в 6.г.с.
Скрит текст:
Бебето е планирано разбира се, но изпаднах в депресия постоянни мисля какво ще се случи в бъдеще, много ме страх.
Постоянно ми е лошо, гади ми се, имам болки в дванайсетопръстника.
Първоначално се зарадвах беше ми странно, но нямах тази тревожност с моя мъж имахме страшен скандал два дни(няма да влизам в подробности) и от тогава страшна депресия.Не мога да се успокоя, а вече бяхме говорили и решихме до някъде проблема.
На моменти не съм сигурна, че искам бебето почвам да си мисля всякви глупости.
Днес си записах час за психолог, защото споделих на мъжът ми не ме разбира.
Споделих вкъщи не ме разбират.
Бяхме говорили и моя мъж каза, че се чувства странно, но се радва разбира се.
И двамата не очаквахме че ще стане от първият път.
Благодаря за съветите!
Скрит текст:
Здравейте, може би отново се повтаря тази тема, потретя и т.н. Може би хормоните ми бушуват и съм стресирана, защото
съм бременна в 6м
Скрит текст:
и напоследък само скандали с ММ, но искам да споделя.
Ще карам по същество, дано да ме разберете правилно, ако не поне съм споделила.
Преди се карахме заради бившата му, сега заради майка му.
Донякъде всички сме виновни, но майка му ме обсебва.
Държи сметка за всичко, дали съм питала лекаря на коя дата ще родя, че трбява да искам цезерово сечение. Дали ще си ходя до родния град или не, къде ще живеем в бъдеще, дори къде ще е телевизорът в нашия дом(живеем отделно).
Каква булчинска рокля да си купя, какви обувки, какъв грим.
И като кажа, че не искам се почва настояване 
Новото 20 сега е да казва, че сме селяни. Хора от малкия град, моето семейство е просто и ограничено(те също са от малък град).
Последния път отново се скарахме, защото се обажда и държи сметка, как така не знам дали ще раждам естествено или не.
И задължително трябва да си сменя адресната регистрация, а ние сме на квартира и не искам.
И вече чашата преля и казах на ММ, че не е нормално постоянно да разпитва и да се налага за всичко, че не е нормално да обижда семейството ми.
Той каза, че няма да вземе страна, но това не е за първи път принципно.
И аз казах, че това обсебване не ми харесва, че съм самостоятелен човек и не е нужно някой да ми диша във врата.
Не е нормално да защитава майка си при положение, че не е права и това е грозно поведение.
Също така казах, че като родя не искам да оставам насаме с нея и точка по въпроса.
Обижда другата си снаха постоянно и аз му казах, че явно сега е мой ред да съм лошата майка.
Моля помогнете, кажете как да сложа граници да не се меша в живота ни, говорих с мъжът ми. Казва , да добре и разказва всичко от нашия дом, че чак и ме кара да ходя на гости, което завършва как няма да мога да родя, ще ме шият с голяма игла или бебето ще се удуши в пъпната си връв.
Моля кажете как да се справя, защото като родя 100% ще стане по-зле.
Според него е напълно нормално са разпитва  то да беше само питането, тяхното е налагане.
Дайте съвет, предполагам, че много хора имат такива проблеми.
Не искам да се защитавам все едно съм на бойното поле.

Чудо!
Средата на май си в 6-а седмица, средата на юли си в 6-и месец.

Лъжливо тролче.

# 18
Оф, а дори не е петък.

# 19
  • Sofia
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт