Модни консултации - 48

• 45 326
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Миоки, не съжалявай.
Дънките с разкрояване си имат вариации спрямо актуалната мода и винаги си личи кога не са в тренда (ако държиш на тренди неща, разбира се).
Макар че има един bootcut, който е класика и стои незаменимо добре на мадами със слаби бедра и дълги крака. За съжаление (или не) не съм от тях, та малко не са ми в актуалния обсег и на мен.

# 196
Harpalike, май точно заради това не ми харесва чарлстона и като цяло широките дънки - придават доста обем. И понеже платът е по-твърд, са подходящи основно за високи и много слаби жени.
На мен например не ми харесват как ми седят, защото имам 2-3 пръста разстояние между бедрата и изглеждат още по-слаби.
Със слим или скини това не е проблем, защото има баланс с долната част на крака.
Дори и да се възвърне този тренд, ще го пропусна.
На няколко пъти се опитват да го възродят през последните години и все неуспешно.

# 197
Harpalike, май точно заради това не ми харесва чарлстона и като цяло широките дънки - придават доста обем. И понеже платът е по-твърд, са подходящи основно за високи и много слаби жени.
На няколко пъти се опитват да го възродят през последните години и все неуспешно.
Може ли да кажа, че не съм съвсем съгласна! Simple Smile

Първо с това, че викаме на всичко, което се разкроява "чарлстон". Истинският чарлстон е брутален. Това, коеtо излиза като тренд последните 10-15 год са все flared jeans.

Не съм съгласна флеърс да се слагат заедно със широките в един кюп - напротив, те не придават "много обем" - те уравновесяват по-кръглите дупета и то много добре. Изобщо всякакви пясъчни часовници и круши изглеждат добре с тези дънки.

И трето  - не съм съгласна, че ги били възраждали "неуспешно" Simple Smile или поне при мен си е съвсем успешно и популярно. Предполагам, разбира се, че има места, където не са популярен стил.

Charleston jeans:

# 198
Чарлстонът (flare jeans) седи чудесно на дами с малко по-широк ханш и бедра, защото отнема вниманието от бедрата и ханша и дава хармония от широчината на крачола. Такъв модел дънки визуално стесняват ханша и бедрата. Леки издърпват, издължават фигурата.
А, Агентчето ме е изпреварила!

# 199
Чарлстон наричам леко разкрояващите се дънки от коляното надолу. Така ми е останало още от едно време Simple Smile Приемам забележката Simple Smile
Според мен не е налаган като тренд от 2000 и някоя насам. Тук-таме е имало някакви бегли опити през годините, но реално малко хора залагат на тях.
Лично аз не виждам баланс при по-закръглените жени, защото ги прави още по-широки. Може би за някоя много специфична фигура би работило.

https://www.clarks.in/Calla-Rose-9142.html#Product_Details
Какво мислите за тези обувки? Днес ми дойде поръчката от Фешън дейс. Бяха намалени на 100 лв и са много удобни. Чудя се дали токчето им не е прекалено ниско...
Висока съм 175 см, много слаба, и с това ниско токче стъпалата ми изглеждат много дълги, макар че нося 38 номер.
Много искам да си купя телесни обувки на ток (по-възможност дебел, около 7 см), с по-остра, но къса муцунка (може и да не е от най-острите), които да са удобни и мекички.
Имам 2 чифта сандали на Кларкс, които са изключително удобни, както и едни токове - за съжаление не толкова удобни...
Не знам от къде мога да си купя, както и какви брандове произвеждат меки обувки. Прегледала съм целия сайт на obuvki.bg, но без да пробвам ми е трудно да избера нещо. Държа на естествената кожа, може да е лак, и обувката да е лека и много мека отвътре и без шевове, защото постоянно ми стават пришки.

# 200
внс, на мен ми изглеждат добре.
Иначе на Hogl обувките са удобни и меки. Имам едни с около 5-6 см ток. Споделям инфото, тъй като изключително трудно си намирам удобни обувки, поради кльощавите си крака, които за капак и са с много тънка кожа. Unisa са също удобни и не твърде високи.

# 201
Доде копринения гащеризон от COS - е ми супер е. Сега остава да реша S  или М да си оставя. Стои добре и на голо и с тениска отдолу и с кожено яке отгоре или къс пуловер. Не прозира.

Телесните обувки са много хубави и изглеждат удобна височина, определено не ми се струва нисък тока. За обувки на ток, е много важно удобството.

# 202
Clarks-ът са супер! Токът е пррфектен, много са удобни. Имам ги в черно, също съм висока. Дори днес ги носих!

# 203
  • Street of Dreams
Аз лично харесвам по-прибрани токчета. Тези отвесните сякаш наистина издължават оптически крачето.

# 204
Чарлстон наричам леко разкрояващите се дънки от коляното надолу. Така ми е останало още от едно време Simple Smile Приемам забележката Simple Smile
Според мен не е налаган като тренд от 2000 и някоя насам. Тук-таме е имало някакви бегли опити през годините, но реално малко хора залагат на тях.
Лично аз не виждам баланс при по-закръглените жени, защото ги прави още по-широки. Може би за някоя много специфична фигура би работило.

https://www.clarks.in/Calla-Rose-9142.html#Product_Details
Какво мислите за тези обувки? Днес ми дойде поръчката от Фешън дейс. Бяха намалени на 100 лв и са много удобни. Чудя се дали токчето им не е прекалено ниско...
Висока съм 175 см, много слаба, и с това ниско токче стъпалата ми изглеждат много дълги, макар че нося 38 номер.
Много искам да си купя телесни обувки на ток (по-възможност дебел, около 7 см), с по-остра, но къса муцунка (може и да не е от най-острите), които да са удобни и мекички.

аз съм много доволна от Jenny Fairy - и като удобство и като качество. Имах и чанта, която буквално скъсах от носене 2 години и половина
Имам 2 чифта сандали на Кларкс, които са изключително удобни, както и едни токове - за съжаление не толкова удобни...
Не знам от къде мога да си купя, както и какви брандове произвеждат меки обувки. Прегледала съм целия сайт на obuvki.bg, но без да пробвам ми е трудно да избера нещо. Държа на естествената кожа, може да е лак, и обувката да е лека и много мека отвътре и без шевове, защото постоянно ми стават пришки.

Аз съм много доволна от  Jenny Fairy - и като удобство и като качество. Имам и тяхна чанта - буквално я скъсах от носене 2 години и половина

# 205
Момичета,
Често говорим за модели дънки и различини фигури - пясъчен часовник и т.н. Как да я определя тази моя фигура, за да се пробвам в различни модели. Общо взето висока съм 178 см., 61кг. с дъгли крака ( преди бяха много слаби, вече не съвсем😅) Извивки от никъде, никакви. Тесен ханш.

# 206
Момичета, благодаря че ме насочихте за трендовите дънки .. А какви боти / ботуши са актуални този сезон ? .. и кои бихте определили като универсални - да си подходящи за рокля и дънки или клинове ?

# 207
m.angelova, и аз съм 178, но уви, със задник и извивки. Нещо да подчертава дългите крака - скини или съвсем класически прав модел. Така обсъдените горе flared също ще ти стоят добре, според мен. Вече въпросът е и ти как се харесваш и се възприемаш.

За боти, ако съдя по предлаганото в предпочитаните от мен поне магазини - комбат, те и миналата година бяха, тип мотористки, chunky boots. Аз лично за много хубави и нежни рокли или тип офисни имам два чифта черни боти - едните семпли на ток, другите обикновени Chelsea boots без ципове, катарами и т.н.

# 208
Момичета,
Често говорим за модели дънки и различни фигури - пясъчен часовник и т.н. Как да я определя тази моя фигура, за да се пробвам в различни модели. Общо взето висока съм 178 см., 61кг. с дълги крака ( преди бяха много слаби, вече не съвсем😅) Извивки от никъде, никакви. Тесен ханш.
Погледни този линк, дават каква разлика трябва да има между талия и бюст и талия и дупе, за да те причислят към дадения "тип фигура"
https://theconceptwardrobe.com/build-a-wardrobe/determine-your-body-shapes
Но като цяло така, какво описваш тялото си предполага, че си "правоъгълник"

# 209
Благодаря за мненията и препоръките Simple Smile
Май ще си ги задържа. На доста добра цена са. Притеснява ме и този тънък ток как ще го надера по софийските улици, но... Simple Smile Хубавото на дебелия ток е, че можеш да стъпваш по паветата и разбитите улици по-смело.

По отношение за фигурите и дрехите, които подхождат - попадали ли сте на модния стилист Дейвид Киби? Много харесвам неговата теория и се старая да се придържам към нея. Доста по-детайлно анализира и квалифицира женските тела. Малко е сложно само-идентифицирането, но съветите му определено работят.

Общи условия

Активация на акаунт