Модни консултации - 48

• 44 777
  • 789
  •   1
Отговори
# 360
Vermilion21, имаш супер крака Simple Smile, това ми прави впечатление веднага. Цветовете са есенни, така че ми харесва.

# 361
Здравейте,
поръчах си рокля за есента, тип плетиво, чудя се са какви обувки да я съчетая - дали с велурени боти в кафявата гама би стояла добре?
Както и за връхна дреха?

# 362
Здравейте,
поръчах си рокля за есента, тип плетиво, чудя се са какви обувки да я съчетая - дали с велурени боти в кафявата гама би стояла добре?
Както и за връхна дреха?

По-рано в темата и аз имах същите питания.. Май това им е най-сложно на тези рокли
Иначе е прекрасна сама по себе си ☺

# 363
неви86, благодаря за комплимента! Аз, такава рокля бих носила с обувки на висок ток или някакви по-официални боти, с ботуш никога не ми се е връзвала дълга рокля.

# 364
  • София
Много хубави неща сте показали - всичко бих взела и в моя гардероб Simple Smile

Ondine, аз това бих носила със светли боти или много ниски кубинки (такива, които почти не скриват глезена), в краен случай светли тимбърленд (розови, сини, сиви), и студен змийски принт ще стои, с черно - не. Харесвам много светли зимни дрехи и аксесоари, бих пробвала с всички пастелни цветове, но също със тъмно-зелено и бургунди.
Аз имам рокля от плетиво от миналата година, много качествено трико, плетено от двете страни и се държи чудесно, простира се хоризонтално - това  е много важно за плетивата.
Сега ми стои ми и на мен една такава рокля в количката, но се чудя друго, полепването се решава, но тези конкретно няма ли да се "издупват" като стоиш седнал с тях и после на дупето да стои разпънато...

# 365
Зависи от времето, ако не е много студено, аз бих носила и с бели chunky маратонки.

Стрина Калина с хубава жилетка, освен новия панталон Simple Smile

Аз като фелдфебел зяпам разни неща по любимите магазини, но всичко ми се струва скъпо, но недостатъчно уау, за да си кажеш - искам го, или хубаво на снимка, но някакси гадно наживо.
И разбира се, неща които са уау, но са ми мнооого извън бюджета Grinning

В който ред на мисли искам да попитам какво предпочитате - по-често и по-бюджетни дрехи или рядко, но много качествено

# 366

В който ред на мисли искам да попитам какво предпочитате - по-често и по-бюджетни дрехи или рядко, но много качествено
Жилетката е от детското в Пепко и беше под 10 лв. Оказа се, че доста топли. И това май отговаря и на въпроса ти какви дрехи предпочитам.😂 Обичам да имам много дрехи, но да не инвестирам големи суми в тях. Омръзват ми бързо, някои слагам по веднъж, а някои никога дори. Предпочитам да имам 10 тениски от по 15 - 20 лв., вместо 2 за по 70-80. Нося един сезон и минават към домашния гардероб. Обувките са ми слабост и там не правя компромиси и давам по-големи суми, повечето са ми естествена кожа, ако са изкуствени, гледам да са от читави магазини.

# 367
Аз обожавам плетените рокли, имам страшно много такива. Нося ги с боти на ток, също и с чизми с и без ток.

# 368

Зависи от дрехата и дали е експеримент с гардероба. Със сигурност съм започнала да избягвам максимално полиестер и производните му.
Ако е връхна дреха, класическа, инвестирам, защото ги нося много дълго време. Ако е нещо за експеримент в гардероба, бих си взела нещо евтино, за да видя дали ще ми хареса и дали имам желание да остане повече в гардероба ми. Ако искам - отивам и инвестирам във високо качество, ако не - просто ги изхвърлям в някакъв момент.

# 369
Може ли да се отрече,, че не е фешън, а?!  JoySunglasses

# 370
  • София
Виждали ли сте някъде подобни двуцветни чорапогащи? Дори да не са точно тези разцветки...
Скрит текст:
[/spoiler]Преди години за карнавален костюм на дъщеря си изрязах по един крачол от два различни чорапогащника и тя ги обу един върху друг. Ефектът беше същият, обаче сигурно няма да е много удобно цял ден да ходиш така.

# 371
Скрит текст:
Зависи от времето, ако не е много студено, аз бих носила и с бели chunky маратонки.

Стрина Калина с хубава жилетка, освен новия панталон Simple Smile

Аз като фелдфебел зяпам разни неща по любимите магазини, но всичко ми се струва скъпо, но недостатъчно уау, за да си кажеш - искам го, или хубаво на снимка, но някакси гадно наживо.
И разбира се, неща които са уау, но са ми мнооого извън бюджета Grinning

Винаги съм залагала на качеството, като бюджетът е бил в зависимост от финансовото ми състояние.
А и дрехите се натрупват с времето. Имам палта по 10-11 г., които не са мръднали, и понеже са класически модели, мога да ги нося дълго (кг ми също не са мръднали от както навърших 14 г.)
Което не ми хареса или е било инцидентна покупка, се опитвам да го продам. Известните брандове винаги се търсят и купуват.
Не мога да нося евтини дрехи, защото ме дразни ниското качество. Побъркват ме кривите шевове, топченцата по недобре обработената вълна, вмирисването от евтиния полиестер/екокожата.
През последните месеци направих голяма чистка на гардероба си и искам да си направя капсулен гардероб.

# 372
Побърква ме дори мисълта да купя нещо, което ще е за един сезон. Стремя се да купувам изключително рядко и малко. Разбира се, и аз имам моменти,  в които изглупявам (най-вече за обувки), но като цяло това е стратегията - малко и качествено и (ако може) не брутално скъпо, дрехи са все пак.  Все още влизам без проблеми в балната си рокля, а ако изчистя и 3-4-5 Ковид кг. ще мога да нося целия си гардероб от последните 20 год.

Може ли да се отрече,, че не е фешън, а?!  JoySunglasses

Страхотна е! От кой скандинавски блог я забърса Grinning

# 373
  • Виена
Аз си купувам каквото и когато ми хареса, имам си предпочитани фирми и марки, но ако видя нещо интересно и отговаря на критериите го вземам без да се замислям. Изобщо не искам капсулен гардероб, искам удоволствие от модата без да се съобразявам дали конкретна дреха влиза в концепцията на капсулата. Евтини дрехи има и добре ушити, и от добро качество, но цената в повечето случаи е наистина индикатор за качество. Полиестерът не ме плаши. Нито пък това, че определена дреха ще я нося само един сезон. Каквото не ми харесва изхвърлям, не си създавам допълнителни грижи да търся на кого да дам или да продам. Оставям се на удоволствието да избирам, да купувам и нося без second thoughts

# 374
Идеята за капсулен гардероб ме ужасява мен лично 😂 Адската скука. За мен дрехите и аксесоарите са колкото за да са практични, толкова и за забавление. Направо мога да си намисля типаж жена, според това, което ще облека. Ограничавам единствено покупки на неща, които знам, че няма да нося повече от един - два сезона, цветове и кройки, които няма да ми стоят добре заради типа фигура, който имам, неприятни материи. И естествено пазарувам според бюджета си. С обувките прекалявам най-много, от тях имам най-много купувани без практически да са ми нужни.

Общи условия

Активация на акаунт