208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 353
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • Deutschland/HE
Ние в сряда получихме писмо, че от днес в часовете ще са с маски (от 5клас), както и часовете по спорт по възможност на открито. Това е решение на крайса, а потвърдените случай са ~40 на 100 000. Вчера имаше съобщение и от учителя по спорт да бъдат подходящо облечени (имат първите два часа спорт), защото ще са на открито и ще е хладно. Нямат плуване и не мога да кажа нищо.

Затегнали са режима и в лекарските практики. Дъщеря ми претърпя лека хирургическа интервенция и вчера имаше контролен преглед и не са допуснали баща и изобщо в практиката, чакал е отвън (той също е лекар). Най-вероятно е за по-големи деца (тя е на 16г), за малките изобщо не мога да си го представя, но и практиката е в червен район.

Мони, стискам палци! Всичко ще е наред!

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 09:38 от colibri

# 556
Мони, всичко ще е наред!

# 557
Стиснати палци и от мен, Мони!
Моят мъж трябва също да се оперира заради ингвинална херния, обаче категорично отказва да не би да пипне някоя резистентна бактерия и корона в комбинация. Дърт мъж се държи като бебе.
Плуване не знам дали ще имат, защото щели да затварят басейна за основен ремонт. Иначе нормално басейните са само по 2 ч отворени. Затварят, чистят половин час и пак така. Само един от басейните край нас работи по 4 часа накуп.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 11:10 от Вечерница

# 558
  • Берлин
Мони, гушки!
За пръв път от началото на короната видях проверка за маски. Преди малко (със с бана пътувам до работа) се качиха с оранжеви светлоотразителни жилетки (не видях какво пише на тях) и като проверка на билети. За пръв път видях някой да оглежда лицата на хората по този начин. Какво доживяхме...

# 559
  • Немция
Папурче , наистина доживяхме странни времена.
Пак добре, че бомби не падат.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 10:02 от Бибит

# 560
Отдавна писах, че има проверки за маски. Даже и в автобусите съм засичала цивилни глобяващи. Посмей да си без маска. Sunglasses

# 561
  • Немция
Глобата каква е?

# 562
Мони,всичко ще бъде наред,бъди спокойна!
Аз отмених термина за консулството във Франкфурт вече догодина март или април евентуално.И при нас броят на заразените при нас нараства бързо...Като водих тази сутрин големия на градина,не пуснаха родителите вътре и отвън предадохме децата... Frowning
Дадоха ни по един лист,в който пише,че за да остане градината по дълго време отворена,трябва да спазват тези нови мерки...Което намеква на мисълта,че градините могат отново да се затворят .. Confused
Какво ли ще става....  Thinking

# 563
  • Варна
Мони, кураж, всичко ще бъде наред Simple Smile
Анелка, при нас от началото на годината е така - оставяме децата пред вратата и персонала ги поема. По същия начин и вземането. Ако детето е имало някакви симптоми на ковид, подписваме бланка, че през последните 48 часа е било без такива и тогава на градина.
Не мога да си представя втори локдаун. Имам чувството, че участвам в холивудска продукция със зомбита, а колко пъти си забравям маската не е истина.

# 564
Миндестенс 50 евро. Ако е първа.

# 565
  • Berlin
Moni, 🤞

В Берлин казват, че е минимум 50 евро глобата за без маска, това в автобусите го пускат като съобщение.
Ние също не влизаме в училището, изпращане децата до оградата и те си влизат, имат няколко входа и през деня паузите им са по-различно време, гледат на теория много да не ги смесват. Взимането е пак по график, по класове, през 15 минутни интервали излизат, за да не се струпват всички наведнъж.

Аз стискам палци и да не затворят училищата, моите господа са в грундшуле. Малкият е 1ви клас и ако мине на домашно обучение, не вярвам много да научи от нас вкъщи. Четене, писане, не ми се мисли.
Аз се сдобих с някакъв ужасен сърбеж по лицето и трябва да ходя по лекари. Не знам алергия ли е (по-скоро не) или нещо друго, но не мога и да спя и съм на червени петна от чесане вече. Само се надявам да не ми набият някакви кортикостероиди, а поне някакви изследвания да направим. А хич не ми се ходи по лекари. Пооплаках се.😅

# 566
  • У дома
Успех, Мони! Всичко ще е наред.
Моята операция я планираха за началото на януари.  Операцията е рискова, но е наложителна. Ужасно много ме е страх Unamused
Върнах се отново на работа, цял ден. Чувствам се добре и прецених, че е по-добре за мен да съм заета с нещо, отколкото да въртя някакви сценарии в главата си.

# 567
  • München, Deutschland
Мони, успех и бързо възстановяване. Похвали се като мине. 😃

# 568
Мони, стискам палци! Всичко ще е наред и съвсем скоро ще си забравила всички здравословни проблеми! Hug

# 569
Moni, стискам и аз!

Общи условия

Активация на акаунт