208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 364
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Аз стигнах до извода, че сега запасливците са си изразходвали пролетните запаси и сега купуват за зимата.

# 526
Аз не намерих кухненска хартия...следващия път ако няма ограничения ще купя поне 3 пакета.

# 527
Момичета,ако някой е запознат или знае нещо моля да сподели.Имам термин за 27.10 в консулството във Франкфурт за изкарване на пасаван на малкия ми син.Но не знам ,дали след посещението ни там,няма да  ни се наложи да спазим карантина,обадих се в консулството казаха да се обадя в здравната инспекция и да питам ,но не се свързвам нещо с тях.Тъй като в скоро време няма да можем да пътуваме ...за Бг си мисля ,че е по добре да отложи термина с по късна дата...Незнам общо взето как да постъпя,ако има някой ,който е запознат да пише...то всеки ден май различни забрани приемат ...доста е объркано.Моля за актуална информация.
Предварително благодаря ,ако някой ми отговори.

# 528
Момичета,ако някой е запознат или знае нещо моля да сподели.Имам термин за 27.10 в консулството във Франкфурт за изкарване на пасаван на малкия ми син.Но не знам ,дали след посещението ни там,няма да  ни се наложи да спазим карантина,обадих се в консулството казаха да се обадя в здравната инспекция и да питам ,но не се свързвам нещо с тях.Тъй като в скоро време няма да можем да пътуваме ...за Бг си мисля ,че е по добре да отложи термина с по късна дата...Незнам общо взето как да постъпя,ако има някой ,който е запознат да пише...то всеки ден май различни забрани приемат ...доста е объркано.Моля за актуална информация.
Предварително благодаря ,ако някой ми отговори.

Всеки ден пътувам Висбаден-Франкфурт и обратно, защото работя във Франкфурт. Никаква карантина няма. Ако сте с обществен транспорт - маски дори на спирките трябва да носите. Ако имате час в консулството, бъдете точни и се чака отвън пред него. Охраната ви взима и качва при съответния служител. Носете си, ако имате бележка с часа на срещата. Поне така каза мъжът ми, миналата сряда си взе личната карта от там.  Засега е това.

# 529
  • Deutschland/HE
Ако няма да пътувате към България няма смисъл да се разхождате за пасаван в такъв случай. Не мисля, че ще трябва да си правите тест след посещение във Франкфурт, стотици хиляди пътуват всеки ден до там по работа и после се прибират в нерискови райни, където живеят.

# 530
  • München, Deutschland
Mинах днес през Лидл и ДМ - имаше пълни рафтове с различни видове тоалетни хартии, кухненски хартии и вадеха коледните декорации (в ДМ-а). Явно при нас няма презапасяване, сигурно зависи от района...

# 531
Момичета, как е пандемията по вашите места?
При мен лети с бясна скорост нагоре...Всеки ден.
Днес са 134 нови.😮

# 532
  • Немция
При нас е висока цифрата, но в момента сякаш го няма този растеж. Учениците все още са във ваканция, подозирам, че училищата не са за подценяване при разпространението на короната.

Spahn, здравният министър, е с позитивен корона тест.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 19:21 от Бибит

# 533
Да и Шпан с Корона. Той е млад, надали е рисков.
В Берлин цифрите летят. Вчера са отчетени 822 броя. От събота и тук въвеждат задължинелни маски на оживени улици.10 такива са изброени за сега. Задължението за носене на маска ще важи за седмичните пазари, определени търговски улици, търговски центрове и опашки.

# 534
  • München, Deutschland
Евана, вие нямахте ли досега маскенпфлихт за търговските центрове? Тук откъм април на закрито сме с маски...

# 535
  • Берлин
Имахме и имаме все още

# 536
  • Немция
Шпан по принцип не е рисков, но по болниците тук имаха и по-млади пациенти, обикновено мъже, с тежко протичане на ковид.
Но той ще е под постоянно наблюдение.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 20:19 от Бибит

# 537
  • Германия
Евана, вие нямахте ли досега маскенпфлихт за търговските центрове? Тук откъм април на закрито сме с маски...
На закрито да, но сега и на открито, 10 търговски улици, където има струпване на много хора.
Вчера рекорд, днес нов рекорд за Берлин, 970 човека. Да видим дали ще започне училището и колко ще продължи. Струва ми се, че няма да избегнем 2 Lockdown 🙄

# 538
Има и открити търговски центрове. Пишат, че и коледните базари ще са с маски.

# 539
  • Берлин
Ние слидващата седмица се местим заради корона мерки в нова сграда, по 5 човека в екип ще се разхвърляме в заседателните зали. Не вярвам да има 2ри локдаун. Икономически е необосновано.

Общи условия

Активация на акаунт