Отговори
# 660

Омер, син на Джихан ли е?
...
Но...
Ако е син на Джихан, има нещо, което трябва да знаеш.
Този остров не прилича на нито едно друго място.
Имаме собствени правила, имаме традиции.
Ако Омер е син на Джихан, той вече не е твой.
Той е бебе на Адабейли.
Ще расте по нашите правила и до нас.
Разбира се, ти можеш да останеш тук като негова майка.
Но всички решения за теб и сина ти могат да вземат само Адабейли.

Тези традиции ми приличат малко на законите на глутница или прайд. Най- силния е главата -  ''Не знаеш ли, че думата ми е закон? ''. А женските заедно отглеждат потомството - ''Той е бебе на Адабейли.Ще расте по нашите правила и до нас.''
Тази борба за власт, дори и в техния малък свят е много силен инстинкт. Друг е въпросът дали изобщо ще са щастливи след като я постигнат. Това не мога да разбера в традициите, те не търсят щастие, а власт...

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 19:41 от cvetansk

# 661

Това, че не мога да разбера и осмисля традициите и обичаите на един народ ме възпира от по-нататъшни разсъждения, за да не залитна и без да искам да нараня хората, изповядващи различни религии и спазващи традициите.
     В по-безопасни води се чувствам, проследявайки приказната любовна история.
     Ще продължа с нея.

Обеща ми.
- Тръгнала си е по собствена воля. Знаела е, искала го е, планирала е всичко и си е тръгнала.
- Щом е решила така, тогава ще й се наложи да си плати за това си решение.

Сега моята и твоята кръв се смесиха във водата. Вече сме едно цяло. В живота си имам само теб.
 Както ти беше до мен, въпреки всичко, така и аз ще те подкрепям винаги. Няма да позволя да ти се случи нищо лошо. Няма да ти обърна гръб. Няма да се отделям от теб.

Обещавам на Луната, Слънцето, водата, камъчетата и звездата Юлкяр да не те изоставям.

# 662

Музикалната кутия на Джихан. Изящна, красива, като късче от рая.
о. Адабейли

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 22:12 от cvetansk

# 663

"Ти си моят човек"
Често казваме тези думи, без да разбираме значението им.
Вашият човек е не само сродна душа. Вие не го избирате.
Той идва в живота ви, заема място в сърцето ви, за да не можете повече без него.
turk.dream   

# 664
След години разбирам, че ти и аз сме като половинки на ябълка и круша.

В морето става нещо...
Черната кралица Емсал, смени курса идва насам!

# 665

Цецеее, тази вечер ме "избива" на романтика.
     Не мога да спра да гледам видеата, които са пуснали с Джихан и Исра.

"Сега живееш в сърцето ми и където и да отидеш,
без значение как изчезваш, пак ще се върна при теб чрез себе си.
Ще погледна вътре в себе си - и ще те видя."

# 666
Еми, няма лошо. Ти ще ни обгръщаш с любов, а аз с по- цветните образи.

Атош, обичаща и помагаща на всички... състрадателна и добра душа...

# 667

- Знаех, че ще ме намериш!
- Ако плуват в едни води, където и да отидат, винаги се намират.

Връщаме се вкъщи!

# 668
Здравейте!

"Ще имате своите трудни моменти, но те винаги ще ви събуждат, за да видите онези хубави неща, на които дотогава не сте обръщали внимание."
Робин Уилямс

# 669
Здравейте, момичета!

“Времето е твърде бавно за тези, които чакат, твърде бързо за тези, които се страхуват, твърде дълго за тези, които скърбят, твърде кратко за тези, които се радват, но за тези, които обичат, времето е вечност.”
Хенри ван Дайк

Лека, спорна и емоционална нова седмица!
Усмихнато и цветно да е днес ...

# 670

Един турски зрител пише: „Сюжетът на сериала беше отличен и много оригинален. Честно казано, не очаквах да е толкова добър. Tims & B отново свърши качествена работа. Гледам това сега. Сериал, която заслужава да бъде гледан. Актьорите също са много добри. Нека продължи дълго. "
Това е и мое мнение, както и на още много други хора. Но Show TV явно са като музикалната кутия от историята на Емсал...

# 671

Скрит текст:
Един турски зрител пише: „Сюжетът на сериала беше отличен и много оригинален. Честно казано, не очаквах да е толкова добър. Tims & B отново свърши качествена работа. Гледам това сега. Сериал, която заслужава да бъде гледан. Актьорите също са много добри. Нека продължи дълго."
Това е и мое мнение, както и на още много други хора.
Но Show TV явно са като музикалната кутия от историята на Емсал...
     Цеце, Show TV може и да затвори музикалната кутия, но аз се надявам, че ще се намери някой, който да я отвори отново и "Дума на честта" да блесне с цялата си уникалност.

- Когато за първи път дойдох на този остров, бях с Омер на ръце. Прегръщах го. Къде е сега? Какво прави?
Дори не знам с кого е! Може да му е студено, като на майка му.
Ще намериш сина ми, нали?

- Дал ли съм дума, ще я спазя, дори да ми коства живота.
Ще доведа сина ти! Обещавам!

# 672

Еми, някои казват, че Толгахан няма късмет със сериалите, но аз не мисля така. Толгахан винаги избира роли, за които трябва да имаш ''топки'', да ти стиска да покажеш другата страна на живота, различната, истинската... Той се опитва да плува срещу течението, ако питат мен - успява, колкото и да искат да го потопят...
Аплодисменти за сценаристката, режисьор, продуценти, актьори и целия снимачен екип на ''Дума на Честта'', за това, че им стиска да покажат другата страна...

# 673

Цеце, Толга винаги е бил, е и ще бъде един от най-високо ценените турски актьори, а драскачите ще се давят в собствената си жлъч.
     Напълно съм съгласна с мнението ти за героите, на които е вдъхнал живот Толгахан! Него не го мисля, но пък много се радвам за Суде - така се изстреля с ролята на Исра, че остави без думи всички. Тази млада актриса я чака блестящо бъдеще! С таланта си, с умението да заживее с образа, който пресъздава, да изразява с лекота и истинност цялата гама от чувства - това е изкуство. Достойна партньорка на Толгахан!

- Добре ли си, миличък?
- Жена ми изчезна, после я простреляха и отвлякоха. И синът ми го няма никъде.
Според теб как може да съм, майко?
- Джихан, аз ...
- Нека да се успокоя малко, майко.

- Наруши правилата на острова! Който си тръгне от острова, повече не може да се върне!
Претърпял си голяма промяна, синко!
- Не съм се променил!

- Променил си се. Ти се промени. Променил си се в сърцето си.
Казваше, че чувствата правят човек слаб. Това ми казваше – че синът ми никога не би направил нещо такова!
Отново доведе тук момичето, което те напусна. Ето сега си много слаб!
 И като твоя майка го казвам със съжаление.
Слабостта ти по отношение на това момиче ще те погуби!

# 674

Общи условия

Активация на акаунт