Любители на рози 2

• 52 782
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Фръц!, няма да измръзнат. Като застудее повече времето, ще ги позатрупаш хубаво с пръст и листа.
В стайни условия няма да оцелеят.

# 481
Благодаря за съвета. Не разбирам от цветя, но прочетох темата и ще следя, защото обожавам рози. Ако се справя с тази ще купя още в бъдеще Simple Smile Сипах й малко течна тор и ще търся хубава пръст, за да я посадя, засега си е в саксийката само заровена в пясък.

# 482
Фръц!,ако имаш двор, сади си рози още сега. Изискват 2-3 години докато разгърнат потенциал и покажат цялата си красота. Не става бързо. Аз не бих губила време в такива експерименти с тази мини.
Сега е моментът да се садят на гол корен и навсякъде продават.
Няма нужда от тор.
На слънчево място е най-добре.

# 483
  • Горна Оряховица
Jeini, тази роза не бих я рязала, щях да я хоризонтирам по оградата.
Една година така изрязах дългите към небето клони на една моя подобна и на другата година почти нищо не ми цъфтя. Оказа се, че съм отстранила точно новите клони, които е пуснала лятото и на които е щяла да цъфти.
Четох, че основния клон пуска издънки и те са всъщност тези с цветове. Ако не ги  изрязвам въобще ще стане голям таралеж 🤣 всички издънки от основните са от това лято. Ще звънна май на OAK plants, че от тях съм я взимала. На два акъла съм и не знам как да я оформя Joy

# 484
Фръц, засаждне направо в земята сега. Тези рози са силно форсирани за цъфтеж и държани в оранжерии , сложи им една бутилка от 5-10 л. за през зимата. Много са изнежени , за да се климатизират сега и може да измръзнат без бутилка. Ето това са климатизирани, голи корени за есенно засаждане, клас А+

# 485
Благодаря за мнението.
Климатът е морски с висока влажност и силни ветрове, за зимите вече нищо не се знае, бяха меки. В момента търся розички, които да не стават храсти, а да са по-скоро декоративни, защото ще ги засаждам не в градина, а на друго неприятно място. Не знам дали тези (които продават в Лидл) ще останат така дребни растения или ще се развият в годините като храсти. Само да си осигуря почва и ще я засадя.

# 486
Jeini, далеч си още от "таралежа"! Laughing
Коя розата?

Фръц!, дай малко подробности на какво място искаш да садиш и какви рози, за да можем да ти предложим нещо!

# 487
  • Горна Оряховица
Jeini, далеч си още от "таралежа"! Laughing
Коя розата?

Фръц!, дай малко подробности на какво място искаш да садиш и какви рози, за да можем да ти предложим нещо!
Голямата е Камелот, другата е Jasmina.

# 488
Фръц, ако идеята ти е да засадиш рози на гробища, то е неподходящо. Розите , малки или големи искат поливане лятото. Без коментар за пръскания и подхранване с торове. За гробища се избират сухоустойчиви и непретенциозни.

# 489
  • addicted
Последни цветове:

Скрит текст:

# 490
Момичета, като споменавате Камелот. На картинка много си я харесах миналата година, направо се влюбих в нея. Може ли някой да каже как се държи, боледува ли, много ли расте, обилно ли цъфти? Цветовете издържат ли дъжд и слънце? Бихте ли я препоръчали?
Нямам много място за катерливи, и внимателно си избирам коя да е.

# 491
При мен това е една от най-здравите ми рози. Когато другите имат проблеми (примерно това лято беше много дъждовно и с непостоянни температури, вариращи от ден за ден с повече от 10-15 градуса), другите рози имаха проблеми с окапване на листата. Камелот даже не го отрази!
Цветовете са средно издържливи, има доста...
Но при мен расте много. Всяка година я режа радикално, и всяка година пуска едни шишове по 3-4 метра. За съжаление не мога да кажа колко е годишна, но трябва да е от порядъка на 10-15 предполагам...

# 492
Анелия, много благодаря! Стана ми любопитно и погледнах, сортът е от 2011, точно десет годишна е твоята Grinning След толкова години е разбираемо, че расте много, сигурно корените са огромни. Но щом е толкова голяма, още малко ще си помисля дали да е тя.

# 493
Изнамерих една стара снимка, да добиеш представа.

Аз последните години и намерих цаката с укротяването - режа по-смело, а останалите "шишове" (те са новия растеж от годината) ги подвеждам хоризонтално.

# 494
Ех, каква красавица! Много ми харесва, точно на като рекламните снимки е Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт