Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 179
  • 798
  •   2
Отговори
# 675
tiriti, понеже виждам, че обичаш да се ровиш в състави и да четеш такива материали, заповядай нещо за серамидите.
https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/cefcir/psa_r … ducts_are_a_scam/
За тези на които не им се чете - няма доказателства, че серамидите в повечето продукти наистина действат и авторът твърди, че са по-скоро маркетингов трик.

# 676
Няма нужда да противопоставяме един крем на друг. Някои предпочитат нищо особени съставки, други по-нови и модерни. Някой търси базов изчистен състав, друг някоя конкретна съставка за конкретна цел и така. Всеки казва от какво е доволен, останалите си решават дали да пробват или не.

Иначе за разните му там серамиди и овлажняващи съставки, аз съм на мнение, че няма лошо, ако са в евтин продукт (всеки разбира евтино и скъпо стопед собствените си критерии). За запазването и овлажняването на кожата, най-голямо значение има обаче възможността ѝ да задържа вода, тоест да се намали до необходимия минимум трансепидермалната загуба на вода.
Дефакто, кремовете не овлажняват, а възпрепятстват до някаква степен това изпарение.
С други думи, кремове с различни съставки може да подобряват или подпомагат способността на кожата да задържа водата, а не че самите те овлажняват. Отделно, че кожата ни е бариера и трудно пропуска нещо през себе си, та много от рекламираните съставки реално не проникват и нямат благотворният ефект който им приписват, за това и съм се ориентирала към базови и сравнително евтини продукти и се отказах да си давам парите за последния писък молекула, в козметичната индустрия.

# 677
Като нищо и те да са маркетингов трик. Аз затова чета мнения или гледам клипове на хора, които разбират от съставки. Най- важно ми е как се чувства кожата ми, разбира се.

Споделям нещо, което в никакъв случай не препоръчвам, просто защото е много скъпо. От няколко дни ползвам тази лед маска и кожата ми вече не е раздразнена. Не щипе, не я чувствам като след слънчево изгаряне, днес дори не се лющи. Тези екстри ми бяха от третиноин. Четох много преди да я поръчам, за капак я намерих с намаление и я взех. Но на когото бюджетът му го позволява, много си заслужава. Ние с дъщеря ми ще я ползваме съвместно, тя за акне и зачервяване.

Махнали са намалението, късмет съм изкарала. Но често я пускат в различни сайтове с 15-20% по- евтино.

Скрит текст:

# 678
  • Пловдив
На мен CeraVe-то ми идва слабичко,Бепантен Сенсидерм обаче доста ми допада , а и с него нямам парене.

# 679
Относно задържане на влагата в кожата вазелина е първенец....ама пък не може да си го мажем на лицето.

# 680
Е защо да не може? Може, но всеки трябва да си прецени и тества.
Аз съм слагала при поява на раздразнение, особено на бузите. Мисля, че ако се сложи вечер и се почисти на сутринта, не създава никакви проблеми. Разбира се, ако кожата е силно акнеична, може би не е най-удачния продукт.

# 681
И аз съм на менение, че трябва да си слуша кожата човек - някой може да няма нужда от серамиди, друг пък да усети, че му се подобрява вида. Благодаря за по-горния линк за серамидите, ще го изчета ей сега.

Вазелинът може да се слага на лицето, но сам по себе си не овлажнява изобщо. Той наистина запечатва и предотвратява трансепидермалната загуба на влага, но за да я пази, трябва отдолу все пак да е сложено нещо хидратиращо.

Преди трет. бях с ужасно мазна кожа, сега естествено е супер суха. Преди не слагах никакви кремове, и най-лекият флуид ми стоеше тежко, сега кожата ми изпива всичко, което и сложа. И вечер запечатвам с вазелин особено на бузите. Сутрин се будя с почти суха кожа и само изплаквам. Ако измия сутрин с нещо, се усещам много суха и изпъната.

Та не знам серамидите  в крема, дето поръчах дали ще работят, но освен тях в него има и овлажняващи съставки, а най-вече ми е важно съставките да са зелени в сайтовете за проверка - поне ако не помагат, да знам, че няма да навредят Simple Smile И да, за цената - не бих дала 100 лв за крем само заради марката или маркетинга, да не говорим, че веднъж ми бяха подарили ваучер за Дъглас - тия с кремовете по 200 лв. Еми аз не можах да си избера - всичко имаше гадни съставки, а цените...уау!

Миоки, за маслото от чаено дърво, което ми препоръча - гледам сега да си взема - имаше предвид етерично масло от чаено дърво, нали така? Да не объркам нещо...

# 682
  • пустинята Гоби
tiriti, с колко % третиноин се мажеш? Аз съм изумена от действието на 0,1% спрямо 0,05%. Все едно с нищо не съм се мазала досега, чак на 0,1% усетих изсушаване и обновяване.

# 683
И аз с 0,05 - Аирол. Честно казано се замислям дали да не потърся отнякъде 0,1, защото не виждам ефект засега, дори веждите ми са с микроблейдинг отпреди година и половина, не ги предпазвам с вазелин, би трябвало от мигрирането на третиноина да им опада според мен пигментацията, но не - това ме кара да си мисля, че обновяването е доста бавно. Бих пробвала 0,1 на челото, където ми е по-дебела кожата да видим как ще ми понесе, иначе за бузите абсурд - то сега на горната част не слагам никакъв третиноин заради зачервяването, 0,1 ще ме довърши там Simple Smile

Мими Роуз, а ти колко време седя на 0,05 и от колко си на 0,1 - по колко пъти на седмица успяваш да го мажеш?

# 684
Пигментът на микроблейдинга се оказа по-корав, отколкото казват. Аз имам от две години и половина, мажа киселини и ексфолианти, сега и третиноин, но веждите не мърдат.

# 685
  • пустинята Гоби
Миналата зима мазах 0.05% и тази от септември до декември. Януари почнах 0,1% и вече кожата ми се обели и обнови, а сякаш и омазняването намаля. Определено виждам разлика в полза на по-силния %.

# 686
Миоки, за маслото от чаено дърво, което ми препоръча - гледам сега да си взема - имаше предвид етерично масло от чаено дърво, нали така? Да не объркам нещо...
Да, то май само етерично има, но внимавай с използването му. Не бих искала, по моя препоръка, да си докараш някоя беля на главата.

# 687
Да, то май само етерично има, но внимавай с използването му. Не бих искала, по моя препоръка, да си докараш някоя беля на главата.

Етерични масла не се мажат директно върху кожата на лицето, защото ще го изгорите и остават огромни червени петна.
Маслото се смесва с крем.

# 688
Добра препоръка.
Аз го слагах директно, но само върху пъпката, а след около половин час, почиствах мястото и мажех с крем отгоре. Моята кожа обаче е "дебела" и нечувствителна и генерално не правя алергични реакции.

# 689
Благодаря за препоръките - ще бъда много внимателна и само върху пъпка ще нанасям или смесено с крем или ще почиствам после - действието му е силно изсушаващо, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт