Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 178
  • 798
  •   1
Отговори
# 690
Аз дори от статии на дерматолози знам, че козметика, която съдържа етерични масла, просто не е добра козметика. Затова и не припарвам до Lush например, защото във всичко слагат етерични масла. Могат да докарат алергия.

# 691
Понеже доста ползвам етерични масла, знам, че е хубаво на кожа да се прилагат разредени в базово масло. Може по-висока концентрация, но да е разредено.

Дами, да попитам някоя сблъсквала ли се е с ретинолово изгаряне? Снощи ми направи впечатление едно момиче, като написа, че чувства кожата си като изгорена от слънцето и се замислих, че моите отоци се чувстват точно като мехури от изгорено. Разрових се в интернет и открих и други такива случаи, като на едно място имаше снимки, които наподобяват моите. Та започвам да се чудя дали не съм си изтънила кожата, защото нали се обелих декември и сега да я дразни повече. Защото аз нанесох два поредни дни, както в началото и може и да не е алергия. Ще изчакам да се успокои и ще почвам да въвеждам плавно ретинола. Иначе хидратирам здраво и има ефект. Днес си купих и гел с алое на Холика, Холика, дано по-бързо затихне реакцията.

# 692
Да, има такова нещо. В началото имах същите усещания - като изгоряла от слънцето кожа при допир или търкане. Отдавна го няма вече.
Мисля, че е свързано с ретинизацията и първоначалното раздразнение което се предизвиква от силните ретиноиди. Твърде вероятно щипането на някои продукти да е поради същите причини, за това и ако нещо щипе, по-добре да се отложи ползването му за по-нататък.
Ако смяташ, че ти идва в повече, разреди мазанията докато кожата свикне.

# 693
Моята кожа също я чувствах като изгоряла, но откакто ползвам LED маската мина. Всъщност редовно пръскам с Witch Hazel и може и това да е помогнало. На български май е хамамалис.

# 694
Тия ЛЕД маски съм ги гледала, въпреки че не разбрах каква е разликата между тази за 400+ евро и тези за 30 долара в Амазон?

Честно казано ме е малко страх да ползвам такава, докато съм на трет - нали и без друго кожата е супер чувствителна, да я облъчвам с още нещо...

В началото си използвах уредчето за домашна мезотерапия, дето масажира, но още в началото след като бях почнала трет. кожата ми веднага след процедурата стана доматено червена и го спрях.

# 695
Ами тя маската успокоява, убива бактерии, стимулира производството на колаген и други работи прави. Разликата в качеството е голямо, оттам и в цените.

# 696
Просто не разбирам какво значи качество - това са лед светлини с някакви дължини (които е позволено да се ползват) и те имат еднакви свойства. Кое може да е десетки пъти по-скъпо в тях - едва ли е изработката на формата на самата маска и здравината и. Ако си чела повече, просто ми е интересно, затова питам подробно...

# 697
Само че при мен стават направо мехури в областта около очите - зачервени, парещи и болезнени. И червени петна по бузите.
Не мога да разбера дали е алергия, защото не се повлиява особено от антиалергични средства, а от обилна хидратация. Това ме навежда на мисълта, че може да е и това ретинолово изгаряне.

# 698
От ретинола е споре мен.Аз в такива моменти ползвах  кортикостероид.

# 699
Ами в началото го помислих за алергия с тия отоци. Удържам засега без кортикостероид, пък да видим.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 07:30 от kati_v

# 700
kati_v, изглежда сериозна реакция без значение дали е алергична или не. Щом е имало мехури, по-скоро не е алергична, според мен.
Може би ще е добре да посетиш кожен и да направиш консултация, ако искаш да продължиш да ползваш трет или пък да пробваш да смесваш по много малко количество с някой прост крем и така да нанасяш. Или пък вариант -  мажеш, стоиш половин час и измиваш. Така през няколко дни за поне няколко седмици, ако ти понася и докато привикнеш.
Недей да се мъчиш така да не си докараш някоя постоянна екзема. И около очите не мажи, стой по-далече от очните орбити поне на първо време. Забрави да мажеш в поредни дни за сега. Явно трябва да си  по-внимателна при въвеждането.

Кортикостероиди по принцип на лицето не се препоръчват и са за спешни, тежки случаи. Не трябва да се ползват редовно.

# 701
Според мен си вземи пантенол, крем или спрей и овлажни, омекоти пораженията. Трябва да се оправи за няколко дни.

# 702
  • София
Миоки, виж състава на този крем дали ще ти допадне. Има го в Boots. Много ми е удобен с тази помпа. Ползвам го преди крем с ретинол.
https://www.boots.com/cetaphil-pro-moisturising-night-cream-50ml … -PLAs-_-(GB:Whoop!)+Cetaphil-_-(GB:Whoop!)+Boots+Shopping+-+Category+-+Health+and+Pharmacy+-+Desktop&gclid=CjwKCAiAo5qABhBdEiwAOtGmbkoy-XAjXdG1yWv6Mwnkec3MC2A_4Bv0s0Jb7tTudbVPfa7KTohFxhoCAsIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

# 703
Благодаря за препоръката, Happythought. Изглежда добре състава, но аз нощен крем не слагам вече, само по трет спя Simple Smile Става ли за дневен? Как е като текстура?

# 704
  • София
Става, идеален е даже. Има много лека текстура, попива много бързо, не оставя бял, мазен филм. Хидратира прекрасно. Беше до скоро на промо £10 - взех си два:)

Общи условия

Активация на акаунт