Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 171
  • 798
  •   1
Отговори
# 705
Ще погледна в Буутс около нас дали го има. £10 звучи добре, £15 ми изглежда скъпо кат се има предвид на какви пари взимах Бепантен и цената на Aveeno с овес, който също много харесвам и взимам за 5 кинта 100мл, ама ми се иска да пробвам нещо ново Smiley

# 706
  • Чукарландия
Миоки, кой точно Aveeno с овес ползваш? Може ли линк или снимка? 🤗

# 707
Може ли момичетата, които нанасят трет в околоочната област да споделят кога са започнали това, в смисъл след колко време ползване на трет? Как им се отразява и има ли разлика преди и след започване на третирането на тази зона /понеже доста изказват мнение, че третиноина мигрира и да не се окаже излишно начинание/.

# 708
BBeLLa, това е кремчето

titi1, аз го нанасям. Не помня кога точно започнах, някъде през първите 6 месеца беше, след като видях, че на лицето ми понася добре. Мигрира, да. Не слагам на горния клепач, но и там се беля наред с станалата част от лицето. Слагам по линията на очните орбити, от долната страна може би една идея по-нагоре към окото, но внимавам да не е много близо, защото ми се случва ня наколко пъти да ми се възпалява някое от очите - не под окото, а самото око. Не знам дали е заради невопло попадане на крем прекалено близо или по друга причина, но за всеки случай.

# 709
А аз да питам като трет мигрира - какво правим с устните - те също сигурно са фоточувствителни, но едва ли някой слага слънцезащита на тях. Пък и дори да има стикчета с някаква слънцезащита на устните, май съм виждала най-много с 15 фактор, а и като ядем и изядем тази химия, едва ли е много полезно, но се замислих дали не е опасно след години... то меланома може да избие по всички кожни повърхности... Какво мислите вие?

# 710
Миоки, благодаря Simple Smile

Тирити, аз сега се зачудих дали всичката козметика не мигрира, включая и слънцезащитата.

# 711
Ами поизсушават се устните, но там реално освен вазелиноподобни не слагам. Меланома и без трет може да се появи (недай си Боже). Ползваш шапки и не си печеш лицето.
Предпочитам така, вместо да ям слънцезащитен. Да не говорим, че аз червило никога не съм носила и не търпя нищо по устата си, освен балсам и то гледам да слагам само когато се налага наистина.
Има и нещо друго, не съм убедена, че за появата на меланома е отговорно слънцето. Поне не единствено то. Този вид рак се появява и на места, на които слънце почти не огрява та причината е по-скоро друга.

Ах и още нещо да добавя. Третиноин се ползва при лечение и на някои видове рак на кожата, до колкото помня. На мен лично всички бенки от лицето ми изчезнаха. Пак до колкото помня, причината е, препаратът да подпомага правилното делене на клетките. Ако ми е грешна информацията, моля някой да ме поправи, но имам спомени че нещо такова съм чела.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 13:55 от Миоки

# 712
Нямам представа, Миоки, не съм чела такива неща, но просто се замислих, че след като слънцезащита на лицето е задължителна при трет, то би следвало и на устните, но ми се струва невъзможно те да се опазят.

Тити1, не знам дали всичко може да мигрира по кожата, по-скоро си мисля, че самото вещество на трет. е способно да мигрира, на другите кремове не знам, интересно е да се прочете.

Миоки, още нещо - сега си мазнах 4-5 пъпки с чаено дърво, държах половин час, минах с памуче с вода и сега съм сложила крем отгоре, но докато стоях половин час миризмата беше задушлива. Може ли да ми стане нещо от нея, трябва ли да стоя на прозорец, да се проветрявам или няма страшно само от миризмата?

# 713
Няма страшно от миризмата.
Има слънцезащитни стикове за устни.
Ама много се вживявате в упражнението, ще се сбръчкате от стрес (това шега, разбира се)
Мажех от самото начало около очи, но много пестеливо.По-скоро потупвах с пръсти остатъците от продукта.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 15:10 от ДХ3

# 714
От миризмата надали ще ти стане нещо, освен ако имаш някаква персонална непоносимост от силни миризми.
И аз като ДХЗ мисля, че няма нужда от толкова вживяване. Simple Smile

# 715
Искам нещо да кажа.Като чух за тррт от приятелка, намерих темата тук и започнах да я чета от самоъо начало.Отне ми време, но си отговорих на всички въпроси и чуденки, събрах чуждия опит и всичко дтана лесно и без излишни притеснение.
Съветвам и всички начинаещи да го направят.

# 716
О, и аз преди да започна, 2 седмици по цял ден четях старите теми. Ама с времето някои неща се и забравят, пък и от страх да не си направим всъщност по-лошо отколкото по-хубаво (демек вместо младост да си докараме рак) Simple Smile та човек има нужда да бъде успокояван периодично Simple Smile

Честно казано, аз още не мога да свикна или по-скоро да се доверя, че слънцезащитата ме пази качествено и като излизам не ми е съвсем комфортно - не знам какво ще правя лятото, дано дотогава претръпна Simple Smile

# 717
Вероятността да си докараш рак с третиноин, ако го ползваш поне общо взето по правилата и нямаш история на ракови образувания, които изискват специфично внимание, клони към нула.

# 718
Койъо го е страх от мечки не ходи в гората!:)
Ако си притеснена просто не мажи лекарството

# 719
Притеснението за рак на какво се основава?

Общи условия

Активация на акаунт