Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 194
  • 798
  •   1
Отговори
# 660
В България го няма от 100 грама. Имало е преди време в Емаг от 100 грама, но сега не е налично.

# 661
И в Германия няма 100 гр., само 20 гр по 10 Евро.
Аз съм супер щастлива със Cera Ve и не мисля да го сменям. Досега нищо не ми е хидратирало толкова добре сухата кожа, освен това ползвам третиноин сега.

# 662
  • Пловдив
В БГ май няма,но ще се поинтересувам,защото го видях от темата този крем,взех го и ми хареса.Мажа преди и след третиноина и ми предпазва доста добре кожата.

# 663
  • волно калдъръмче
Аз съм супер щастлива със Cera Ve и не мисля да го сменям. Досега нищо не ми е хидратирало толкова добре сухата кожа, освен това ползвам третиноин сега.
Гледам го и аз това Цера Ве от известно време. Щом има добри отзиви за него, ще го пробвам.

# 664
Ууу егати цената. Аз го взимах 100гр за £10.
За CeraVe се чуват добри мнения. Може и аз да се преориентирам, ако ударя на камък за постоянно с Бепантена.

# 665
Cerave на мен ми щище на бузите, които са ми по-чувствителни след третиноина, освен това има феноксиетанол, който е гаден консервант.

Бепантен сенсидерм има доста по-хубав състав, в смисъл съставки, които не са вредни, иначе серавето има серамиди.

Сега съм си поръчала от Щатите един крем със 5 вида серамиди, който е с много изчистен състав, като дойде ще споделя как се усеща.

# 666
Аз имах на CeraVe измиващото за суха кожа - европейския вариант. Взех го заради препоръките на Анджи от Hot and Flashy обаче ми щипеше на клепачите. Кремът още не съм пробвала.

# 667
Кое Cera Ve? Аз взех хидратанта за лице и тяло, но ми идва много тънък и си иска крем отгоре.

# 668
Аз го постнах назад.

# 669
  • волно калдъръмче
Аз взех хидратанта за лице и тяло, но ми идва много тънък и си иска крем отгоре.
Ето това ме притеснява и мен. Ще попитам първо за мостри.

# 670
На мен ми е напълно достатъчен, а съм с много суха кожа. Да, тънък е, но хидратира чудесно.

# 671
Аз използвам един друг на CeraVe,  в малка тубичка - специално за лице (Facial Moisturizing lotion). Понякога и на мен ми пари на бузите и ми идва много, много слаб, но от 2-3 месеца кожата ми претърпя някакъв тотален обрат и стана толкова суха, колкото не съм си и представяла, че може да стане. Слагам по 4-5 пласта серуми и кремове и след един час съм като Сахара. Иначе използвам третиноин от повече от година по 5-6 пъти в седмицата. До сега такова изсушаване не съм имала, а овлажнявах много по-малко преди.
Иначе от хидратиращото измивно на CeraVe съм супер доволна за след маслено почистване. Не изсушава допълнително, но и не мие много добре ако се използва самостоятелно.

# 672
  • Чукарландия
Cerave на мен ми щище на бузите, които са ми по-чувствителни след третиноина, освен това има феноксиетанол, който е гаден консервант.

Бепантен сенсидерм има доста по-хубав състав, в смисъл съставки, които не са вредни, иначе серавето има серамиди.

Сега съм си поръчала от Щатите един крем със 5 вида серамиди, който е с много изчистен състав, като дойде ще споделя как се усеща.

Ааа, не си заменям Бепантен Сенсидерм щом на CeraVe състава не е толкова добър. 😂
Бъгнах се и аз с тези състави, ММ ме подкача миналата седмица като пазарувахме - разглеждам тоалетни хартии видове, да купя, а той ми вика: "Провери ли им състава?" 🤣

tiriti, кой е крема от Щатите? 🤗

# 673
Хаха, и моят само ме бъзика обаче за серамидите, че сега съм на тази тема.

Между другото, състава на тоалетната хартия трябва да се проверява - с аромат - не! Smile

Малко предисловие за крема - трета нали ми разби малко кожната бариера на бузите (или пък отключи розацея, още не знам какво е точно) и четох, че за кожната бариера трябва кремове със серамиди, но в БГ такива няма. Тръгнах да поръчвам корейски, то пък с Брекзит и Габко нещата се прецакаха и не стигнаха до мен. И в групата за третиноин във Фейсбук се споменаваше въпросния крем с 5 вида серамиди, супер хидратиращ и състава му е почти изцяло май зелен, ако не и съвсем зелен в cosdna.

Следователно реших, че това ми е решението и онзи ден поръчах това:

https://www.walgreens.com/store/c/vanicream-daily-facial-moistur … 300405808-product

Скрит текст:
Използвам превозвач от Щатите и съответно беше до техен офис, в петък статусът на Федекс беше: Оставена пратката пред входната врата на адреса!

Следователно, веднага се шашнах, как така на входната врата, свързах се със сайта и ми казаха, че заради Ковид, звънели на вратата, оставяли пакета и си тръгвали, ама не се уверявали, че някой ще отвори, ми просто си тръгвали. Та сега тръпката ми е отворил ли е някой вратата или не е имало никой и следователно - я стои три дни там, я някой си го е прибрал Simple Smile

Та ако ме сполети късмета да дойде, би трябвало до 2 седмици да е при мен и ще дам отзиви. Много надежди му възлагам...

# 674
Аз заради серамидите се спрях на Cera Ve. Всъщност много са добри съставките, докато на Bepanthen не са нищо особено, но всеки може ако иска да се информира, а и е въпрос на предпочитания.
Дъщеря ми има малката тубичка Cera Ve, който е за нормална към суха кожа и на мен нищо не ми хидратира. Моят лосион е за суха и много суха.

https://thedermreview.com/cerave-lotion/

https://incidecoder.com/products/bepanthen-sensiderm-cream

Общи условия

Активация на акаунт