Гестационен диабет - тема 3

• 40 874
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Ами, да, вода пия доволно мисля.
Тъкмо успях горе-долу да се ориентирам в комбинациите от храни, също взех да добивам представа кое как ми действа, и пак ще трябва промяна.
Ясно е, че при мен има кетони защото почти нямам въглехидрати - махнах ориза, картофите, банани, мюсли, овесени ядки, хляб си позволявам на ден по 1 филийка пълнозърнест.
То от броколи, грах и малко млечни, авокадо, 1/2 ябълка, пилешко филе и яйца - какво да очаквам. Захарта бива след храна с тези храни, но кетоните се появиха. Ако вдигна въглехидратите заради кетоните, ще скочи и захарта. Отврат направо!

# 136
Момичета, моля за мнение относно качамак. Според мен е въглехидрат и трябва да се избягва за да не се покачи КЗ, обаче в интернет намерих това:

Не питам за да ям често, по-скоро веднъж, два пъти да си позволя за 2 месеца например. Извинявам се, че имам ниска хранителна култура. Надявам се сега покрай бременността да науча повече относно храните.

# 137
Dageya салати хапваш ли? Особено подходящи за нас са зелените салати и пресните зеленчуците като цяло. Може да включиш и ядки в менюто си ако обичаш, както и кисели плодове (грейпфрут, нар, зелени ябълки), ако ти го позволява захарта разбира се. Виж какво ще ти кажат лекарите.
Mammasita аз не съм яла качамак и не знам как влияе, но ще се радвам, ако момичета които са запознати се включат с мнение.

# 138
Да, Нирвана, аз салати си ям. И до преди 10 дни когато правих обременяването, менюто не ми беше чак толкова лошо, но да, хапвах бял хляб мед и рядко вредна захар. Сега като спазвам всичко както трябва, кетоните се появиха с пълна сила. Салатите за съжаление няма да ми помогнат в случая. От вчера ям по 3 филии пълнозърнест хляб на ден + добавих и ориз към “позволените” ми неща и КЗ е ОК засега. Ще пробвам и с картофи и вече дано като има повече въглехидрат в менюто ми кетоните да изчезнат. Пия по много вода, но не помага. Следя кетони с тест ленти у дома. Едва ли ще “лъжат”. Мисля, че резултата е точен и дори да отида до лаборатория, пак ще покаже наличието им.
Някой да е имал кетони по-дълго време?

# 139
  • Бургас
Здравейте! Имали други, като мен? Бременна съм в 31 г. с.  Сутрин на гладно след ставане кръвната ми захар е около 6.През останалата част от денят преди хранене захарта ми варира от 4,4 до 5,4. След хранене един час е 6,4. Ходих на ендокримолог гликираният хемоглобин е 5,8.Каза че всичко е наред да съм на диета. Но все се притеснявам за тази сутрешна захар около 6.

# 140
  • София
А преди лягане колко е? Да не би вечерята да е много късно?

# 141
При ГД обикновено точно сутрешната захар е завишена. Не знам какво да посъветвам, освен може би мнение на още един лекар.

# 142

Или да са много въглехидратите на вечерята

# 143
  • Бургас

Или да са много въглехидратите на вечерята

Не, гледам рано да вечерям, преди лягане захарта ми е 6,4 примерно снощи. Странното е че сутрин в 8ч е 6, към 10 преди още да съм яла само след едно кафе  е 5,2.

# 144
Здравейте момичета,

Минавам да ви окуража, че всичките ни усилия имат смисъл и да ви кажа да не се предавате. След упорит ГД и диета от 2ри месец на 7 октомври родих моята дъщеря в 39гс напълно доносена 49см и 2900гр. Благодарение на усилията ми при бебето нямаше и следа от моя ГД, околоплодните води винаги бяха в норма и ми я дадоха на следващия ден след секциото.

Беше ми много трудно, защото не обичам месо и наблягах на плодовете, но мъките и съмненията почти 8 месеца си заслужаваха. Бонусът е, че от февруари съм свалила 20кг! Аз също съм от тези с проблемна стойност само сутрин на гладно и това което на мен ми помогна беше:

1. Никога вечеря след 18 и 30ч
2. Добър ендокринолог, който ми изписа метформин в минимална доза вечер точно заради стойността на гладно
3. Хляб и плод само между 12ч и 16ч
4. Закуска от протеини и много малко зеленчук (домати, краставички, маруля)
4. Никакви ориз, забранени плодове и сладкиши и картофи само 2 пъти месечно за обяд
5. Порции само с големина на юмрук
6. 2 км дневно минимум, но никога на гладно
7. Винаги при приемане на въглехидрати ‐ ядене  и на протеин

Пиех много вода, по 3л дневно и пак имах леко завишени кетони, но ендокринологът ми каза, че сутрин на гладно при бременни с нашия режим на хранене е нормално. Задължително на обяд ядех въглехидрати  - пълнозърнест хляб или спагети, но до 16ч.

Следете си кз и как реагирате на различни храни и слушайте ендокринолога си. Винаги носех подробен списък с въпроси за всяка храна, като ходех при нея.

Успех, момичета и здрави бебета на финал! Hug

# 145
Честито Dragoness !! Heart EyesМного се радвам за вас! Пожелавам ви да растете здрави и безгрижни!! Flowers Hibiscus Вярвам, че усилията, които полагаме всички тук ще бъдат възнаградени със здрави бебета накрая!

# 146
  • Бургас
Честито бебече. Живи и здрави. Много се радвам за вас. Аз също се притеснявам сега с този режим свалям кг и дали не вредя на бебето така. И като вечерям до 18:30после към 21 съм зверски гладна вече. Не е ли опасно за бебето, като гладуваме?

# 147
Благодаря ви за пожеланията, момичета. Аз страдах от ужасно безсъние - заспивах към 22ч и до тогава можех да издържа - все пак не са толкова часове, но се събуждах в 3‐4 ч и към 5‐6 закусвах и ми почваше деня. При мен работеше, но наистина, ако лягаш в 1ч е прекалено гладуването. Аз нямах проблем със свалянето на кг, защото бях направо дебела, но при някоя 50 кг жена, може и да е. Затова е важно обсъждането на всичко с ендокринолог.

# 148
Честито бебече. Живи и здрави. Много се радвам за вас. Аз също се притеснявам сега с този режим свалям кг и дали не вредя на бебето така. И като вечерям до 18:30после към 21 съм зверски гладна вече. Не е ли опасно за бебето, като гладуваме?
Вечеряй по-късно, ако не ти пасва така. Нека има 2-3 часа до лягане. Може да се разхождаш след вечеря, за сваляне на кз, или да спортуваш нещо, ако ти е възможно. На бебето няма да навредиш, то ще си вземе каквото му е нужно от твоя организъм, но все пак е добре да има баланс, без глад. Защо гладуваш? Това да не ядеш хляб, ориз, сладко и картофи не значи глад. Пиши, ако нямаш идеи какво да ядеш, ще помагаме както можем. Ако искаш и на лични.

# 149
  • Бургас
Вечеряй по-късно, ако не ти пасва така. Нека има 2-3 часа до лягане. Може да се разхождаш след вечеря, за сваляне на кз, или да спортуваш нещо, ако ти е възможно. На бебето няма да навредиш, то ще си вземе каквото му е нужно от твоя организъм, но все пак е добре да има баланс, без глад. Защо гладуваш? Това да не ядеш хляб, ориз, сладко и картофи не значи глад. Пиши, ако нямаш идеи какво да ядеш, ще помагаме както можем. Ако искаш и на лични.

Благодаря ти за отговора. Ами аз посещаеам ендокринолог. Успявам за сега с менюто, и въпреки това нали са малки порциите, а не съм свикнала с толковаа малко да се задоволявам и огладнявам бързо. Но заради бебето стискам зъби, не остава много. В 31 г. с. седмица съм. Започна да ми пада сутрешната глюкоза, дали и заради кг. И аз забременях с много килограми. 7 за срга съм качила, около 3 кг съм свалила, ако може точно да се разбере, нали и корема расте. Дай Боже всичко е наред, и стигнем до финала със здрави бебчета. Но ще те имам предвид ако ми изникнат някои въпроси Simple Smile. Хубав Ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт