Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 3

• 55 182
  • 933
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Добре, а като не сте спирала, какъв е резултата към днешна дата? През колко време правите процедурите?

# 616
Аз да споделя моя скромен опит - съвсем наскоро закупих уреда и до момента имам 2 процедури през две седмици.
Резултата надмина очакванията ми, сериозно!

Мишници и триъгълник (горна част) почти нищо не расте вече, но аз преди 3-4 години съм правила там лазерна в салон, може би затова толкова бързо се случиха нещата в тези зони.
Интим - хм, почти не се повлиява, хем не съм руса там 😄, надявам се след време да има подобрение.

Ръце и долни крака - доста обширни зони без косъмчета, на останалите места са рехави и не бодат, реално не ми се е налагало да бръсна между процедурите, само преди самата процедура.
Малко се дразня на бедрата - там са ми по-руси и няма голям ефект.
Като за два пъти - толкова, много съм доволна!

Благодаря на момичетата от темата които ми помогнаха с избора 🤗

# 617
  • София
Добре, а като не сте спирала, какъв е резултата към днешна дата? През колко време правите процедурите?
Вече правя на 15-тина дни
Ръце и крака- почти нищо няма/ само малки руси косъмчета тук там/
Триъгълник- на 90%нищо не остана- интим не правя-не се повлия
Подмишници- останаха само 5-6 упорити косми
Мустаци--само мънички руси тук там
Много съм доволна- модела е 1997

# 618
Здравейте. Вчера ми пристигна Philips lumea advanced 1998/00. Така днес си направих процедура на 3 степен на крака и подмишници. Исках да Ви попитам, вие какво усещате? Аз съвсем леко затопляне, въобще не ме боли. Но се чудя дали да не пробвам на 5 степен? Има ли значение коя степен ще използвам като цяло? Защото ме в страх да не се изгоря с 4 или 5 степен

# 619
Здравейте. Вчера ми пристигна Philips lumea advanced 1998/00. Така днес си направих процедура на 3 степен на крака и подмишници. Исках да Ви попитам, вие какво усещате? Аз съвсем леко затопляне, въобще не ме боли. Но се чудя дали да не пробвам на 5 степен? Има ли значение коя степен ще използвам като цяло? Защото ме в страх да не се изгоря с 4 или 5 степен

На усещане е. Пробвай и прецени за теб как го усещаш. Аз например правя крака на 5та степен, но нагоре към бедрата ме боли и там намалявам на 4та. На ръцете правя на 5та и веднъж има 2 изгарания над лакета, но на следващия ден изчезна.

Първите 2 процедури направих през 2 седмици, след това 4 процедури през 7-10дни. Ефектът за  2 месеца е добър. На краката почти изчезнаха, на ръцете е много добре. На тригълник и подмишници спрях след 2-3тата процедура. Там съм с лазер и нямах нищо, но реших все пак да направя, мислейки си, че само може да помогне, нещо като поддържащи. Обаче космите се активираха и сега се появяват. Доста е странно, не знам дали би могло да има връзка.

Колко процедури правите през 4 седмици, след като ефектът вече е дошъл? Искам ми се да спра за извесно време и да събирам тен вече, но не знам кога и колко мога да си позволя да не се светкам без да загубя ефекта. Забелязвам и кожата си по-чувствителна към слънце след процедурите. Предполагам, ако няколко месеца не се използва, всичките усилия ще заминат на вятъра? Confused

# 620
Аdelle, колко процедури лазер имаш под мишници и интим и кога ги прави?

# 621
Аdelle, колко процедури лазер имаш под мишници и интим и кога ги прави?

10 процедури, с най-новият триактивен лазер. Като 8 процедури са всеки месец през 30-40 дни до май месец миналата година и 2 поддържащи (последната преди 3 месеца).

# 622
И след 10-те нямаше косми до поддръжката?

# 623
И след 10-те нямаше косми до поддръжката?

Още след първите процедури нямаше. Май месец правих предпоследната и 6 месеца не бях правила преди последната процедура за поддръжка. През тези 6 месеца беше идеално гладко. Сега 3 месеца след последната поддръжка и няколко процедури с фотоепилатора и на интим и подмишници пак излизат.

# 624
  • Варна
Супер странно и притеснително звучи това!

# 625
Здравейте! Записвам се да следя темата. Поизчетох доста мнения. От няколко години все се чудя дали да си поръчам фотоепилатор.
Ходих преди години на фотоепилация на мишници. Може би вече 7-8 години нямам никави косми. Правех и на лице, но не съм редовна и ефекта е слаб. За това се чудя дали да си взема за домашна употреба, козметичката ми беше казала, че нямало да има ефект, защото били слаби и за това толкова време се чудя.
Спряла съм се на PHILIPS BRI921. Цената ме устройва, имам 10% отстъпка. Четох, че като цяло не са много различни.
Ако го купя ще споделя.

# 626
Здравейте! Току-що пристигна моя домашен фотоепилатор. Запознах се как се ползва, гледах и кипчета как точно действа на косъма, как работи. Само едно не мога да разбера :
Какво се случва с обработения косъм, който е под/във кожата. Някак си кожата го изхвърля и пада.. или си остава вътре?! Може да ви се стори смешно, но наистина не мога да си го представя.. 🙄

# 627
Луковичката му умира и кожата постепенно го избутва,докато падне.Пред това време ни се струва,че расте.Даже накрая остават едни черни точици(луковичката), които също изчезват, не ги чоплете(може ексфолиране)
Това става след 10-15-20 дни.

# 628
Здравейте! Току-що пристигна моя домашен фотоепилатор. Запознах се как се ползва, гледах и кипчета как точно действа на косъма, как работи. Само едно не мога да разбера :
Какво се случва с обработения косъм, който е под/във кожата. Някак си кожата го изхвърля и пада.. или си остава вътре?! Може да ви се стори смешно, но наистина не мога да си го представя.. 🙄
Кожата си ги изхвърля тези косъмчета по същия начин, по който изхвърля и тези дето окапват естествено, в края на жизнения си цикъл. Все излизат като мине малко време - до към две седмици или там някъде, просто когато процесът е естествен не сме се вторачили и дори не забелязваме.

# 629
Аз от време на време проверявам какво се случва с израстващите косъмчета, като ги издърпвам с пинсета. Почти всички в основата са сухи и без корен, някои са като нормален косъм. Явно не са се повлияли или съм пропуснала. Но държа да отбележа, че миналата седмица ми беше пета или шеста процедура и имах на крак по не повече от десет косъма. На ръце и по другите зони нищо. Тази седмица ще пропусна и ще видя как вървят нещата.
Толкова съм доволна от резултатите, че чак не мога да повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт