Как да му обясня, че искам да сме самостоятелни?!

• 10 073
  • 185
  •   1
Отговори
# 90
Намират се, доста често има такива теми. Просто е жалко. Могат да се наредят в бъдещето много по- разумно.

# 91
Как да го наредят, когато всички търсят мекото на хляба? Няма за всички от амброзията. За някои все ще остава да живеят в дядовата ръкавичка и така.

# 92
Е, и ние не сме слезли от Олимп Simple Smile Плащаме си жилището, квартирата пак си плащахме преди това.

# 93
Seahorse, сам казваш, че най щастливите години са били в мизерната квартирка. И авторката това иска. Може да е мизерно, калпаво, но са си само двамата. Цял ден голи може да стоят и да си се сексят както и когато дойде. А не свекъри и тон рода да са ти на главата и да трябва да се съобразяваш.
Ако брата се беше отделил, да има надежда и за по малкия. Но в тази ситуация едва ли ще се отдели. Най много да намери нова булка, която да иска да се завре там.

# 94
  • France
Значи ти си живяла доброволно в дядовата ръкавичка от 21 до 23 години. Защо? ЗАЩО?!

# 95
За по-евтино. И за да е удобно на мъжленцето.

# 96
Ти пък какво се засегна на чест, Seahorse? Отрицателната конотация, която съзираш в думите ми, си е твоя субективна интерпретация на написаното.
Просто отбелязвам, че не на всеки му е добре и иска да живее далеч от родата, има хората, които се чувстват сигурни и защитени, дори бих казала пълнокръвни, именно като част от общността на разширеното си семейство. Явно в случая са се намерили двама такива и са си живели добре, докато авторката не е почнала да чете за самостоятелност и равноправно участие на мъжа и жената в автономно домакинство. И е решила да е модерна, а от всяка нейна дума лъха ограничеността на расла в по-скоро селски тип семейство мома. Затова я съветвам да си седи и трае, защото няма да се оправя като самостоятелна бойна единица и понеже ще й трудно, ще научи и още една модерна дума - делегирам. И ще опита да делегира отговорности на мъжа и да очаква от него да я тегли нагоре по пътя са самостоятелността, за която мечтае. И като не стане - обратно при майка си и баща си.

# 97
  • Paris, France
Авторке, на мястото на мъжа аз не бих се изнесла. Преместването в големия град усложнява живота му, а ако трябва и квартира да плаща, отиде. Ще има и режийни, ежедневно пътуване до малкия град.

Показателно е, че цялото му семейство живеят 4 поколения под един покрив и това скоро няма да се промени.

Щеше да бъде различно ако ти самата предлагаше жилище в големия град, но с такова в момента не разполагаш.

След 2 години заедно връзката се е поизтрила и вече се карате. Като се изнесрш може и да се почувства облекчен и да си остане там на спокойствие.

От друга страна, в днешна България мъжете, обитаващи малки градчета и села с родители, баби, задомени братя и дечурята им не са привлекателни за жените, та левентът може и да те последва.

За мене връзката няма бъдеще, защото гледате в различни посоки и защото животът заедно, където и да идете, винаги ще причини неудобство на единия.

Успех и щастие ти желая.

# 98
Такива мамини синченца не могат да виреят самостоятелно. Не може да си направи сметката, не може да поддържа къща, не може да гледа деца. Това е твърде сложно за неговия мозък. Общо взето ако се навие да се изнесете ти ще вършиш цялата работа, а той пак ще е недоволен, че не е като при мама.
Човек не се ли изнесе след като завърши и започне работа, след това и на 40 пак ще му е рано. Изключвам случаите, в които трябват да се полагат грижи за лежащо болен родител.

# 99
Наистина е кофти като чета колко много млади хора не искат да напуснат родния си дом, а копнеят там и децата си да отгледат...

# 100
  • София /Абсурдистан
И защо да го напуска, след като така си му е ок.

# 101
  • София
И защо да го напуска, след като така си му е ок.

Защото очевидно не нея не ѝ е.

# 102
  • София /Абсурдистан
Ми тя ще напусне, той ще си остане. Виждала съм такова нещо много пъти. Да се опитваш да променяш някой, който сам не иска да се промени, е загубена кауза.

# 103
Затова ,нееднократно писах,че нещата се уточняват преди да се заживее заедно,а не след това.
Имам подобен опит,макар ,че по наше време съжителството ставаше обикновенно след сватбата.И аз съм живяла няколко години заедно със свекърите в голям апартамент,но въпроса беше уточнен и очаквахме да се построи нашето жилище.

# 104
Аз това не мога да го издържа, не знам ти как 2 г.търпиш. Направо ме втриса като си представя да се разминаваме 10 човека по коридора, да се редим пред мивката и тоалетната, дечурлига да врещят по всяко време. На твое място се изнасям веднага, той, че няма да дойде с тебе, няма. Прежали го, друг ще дойде. Само недей забременява, докато си там, защото ще ти иде да си сложиш въжето, гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт