Красива есен се задава, ДЕКЕМВРИйско бебе шава в мама ! {тема 7/2020}

• 28 875
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Много хубава кошара Малечка90 със здраве да си го ползвате и много спокойни нощи да има бебенцето в нея..!!
Аз последните дни си мисля за тапата..
В други теми бях чела,че на някои им падат от 27седмица на други малко по-късно.С предната бременност тапата ми я махна доктора в болницата преди да родя,даже до тогава не знаех какво е тапа..! За сега пак нямам нищо,а се притеснявам искам да падне от само себе като му дойде времето,защото е мнооого болезнено,когато ти го махат доктори усещаш как го откъсват,чува се чак..
При вас има ли нещо..!! 🙄

# 661
  • София
Хюлия, ти си намерила за какво да се притесняваш 2 месеца
преди момента... Grinning
И да се надяваме, че при никой няма, щото падне ли тапата, обикновено до 2 седмици настъпва раждане...
С изключение на случаите, в които пада само парченце и после се саморегенерира и запушва пак. Което е рядкост.

# 662
Оф Рейв какво да направя притеснявам се,травма от първия път 🥺 мисля за всичко..
Прочетох,че падало на части за това реших да питам дали има нещо...

# 663
  • Sofia
Много хубава кошара Малечка90 със здраве да си го ползвате и много спокойни нощи да има бебенцето в нея..!!
Аз последните дни си мисля за тапата..
В други теми бях чела,че на някои им падат от 27седмица на други малко по-късно.С предната бременност тапата ми я махна доктора в болницата преди да родя,даже до тогава не знаех какво е тапа..! За сега пак нямам нищо,а се притеснявам искам да падне от само себе като му дойде времето,защото е мнооого болезнено,когато ти го махат доктори усещаш как го откъсват,чува се чак..
При вас има ли нещо..!! 🙄
Не съм сигурна, че ти махат тапата и че това боли. За четирите ми раждания само веднъж е падала сама. По-скоро, това, за което говориш е дилатирането на шийката с ръка ( някои гинеколози го правят за съжаление и наистина боли).

# 664
  • София
Хюлия, ами дори и да ти падне на части, е хубаво да не започва от сега.
Не разбирам защо я търсиш сега. Grinning

# 665
Здравейте Simple Smile

На мен първата бременност нещата между тапата и раждането бяха скорострелни Grinning вечерта преди раждането ми падна тапата, на сутринта към 4-5  ми се спукаха водите и следобеда вече си имахме бебе, т.е по-малко от 24h между двете събития. Сега се надявам да стане г/д пак Grinning без да го мисля и да се чудя, кога, кое и какво точно означава.

Ние утре ще ходим да избираме легло и някой други неща за бебето, а следобед сме на лекар Simple Smile

# 666
Имам две нормални раждания и даже не съм виждала как изглежда тапа 😁
Първия път имах нещо слузесто веднъж и помислих , че е тя , но нищо не се случи и ми предизвикаха раждането на термин . Водите също и двата пъти ми пукат те , но също не съм усетила никаква болка . Това , за което говорите и е болезнено и според мен е “туширането” на шийката , което ми правиха първия път и даже не искам да си спомням 😑

# 667
Доктора ми беше казал,че ще ми махне тапата нищо за шийката не ми беше споменавал.След това около 30мин течеше някаква слуз, като белтък на яйце с тъмно кафява кръв.
А какво е това където казвате за шийката..??

# 668
  • Sofia
Някои лекари си пъхат пръстите и ги раздалечават, за да насилват разкритието. Ужасно е. Иначе обикновено "отлепят мехура", но това не боли

# 669
Мда , това с помагането за разкритие и на мен ми го правиха, когато е почнало разкритие ,аз отидох с 4 см, и доктора с ръката бърка и с въртеливи движения ти доразтваря шийката, да се подпомогне разкритието да стане до 10см. Мен не ме болеше щото бях с епидурална, но
със  сигурност боли това чудо, ако нямаш упойка....
Тапа и аз не съм виждала.
Два дни се утрепах ,боли ме корем, кръст, вчера нямахме вода до днес до одеве. Свекито се крие в стаята като иде до тоалетна тъпче върху къртеното но не похваща да измете. ММ вече псува наред защо се е захванал с ремонт да ми идва на акъла, какво и било на банята...Всяка вечер метем, бършем прах и мием пода, снощи бяхме на китайско, тази вечер го пратих до магазина за хляб и пустосва че всичко той прави....абе не е си работа да си в ремонт с корем... Добре поне че пуснаха водата днес прекараха ВИК....офффф

Тук вече където е коритото от мивка, има чешма че да се миеш, и в тоалетната , вчера сипвахме с туби....

Дано докато родя да сме приключили.....хаха

# 670
Мале, Изгубен при вас е бомба. Дано скоро успеете да приключите. Ние се разминахме с малки ремонти, на банята къртихме само пода да сменим, душ и тоалетна. Другото ще чака. Вземи я стягай тая свекърва, как няма една метла да хване да удари... Да влиза в положение и тя е жена, минала е през това, много несериозно звучи това нейното. Възрастна жена, а да се държи като сополанка.

# 671
Изгубен, дано скоро приключите, тежко изглежда.
Хюлия, тапата аз се моля да не я виждам скоро, че после тръгва раждането.
Две поредни нощи се будя с кошмарни контракции, въпреки хапчетата и вече не мърдам от леглото. Направо не искам да идва нощта. Sad Чудя се в болница дали би било по-различно и накъде да хващам вече. Оплаках се. А имах чудна бременност досега.

# 672
Изгубен, дано скоро приключите, тежко изглежда.
Хюлия, тапата аз се моля да не я виждам скоро, че после тръгва раждането.
Две поредни нощи се будя с кошмарни контракции, въпреки хапчетата и вече не мърдам от леглото. Направо не искам да идва нощта. Sad Чудя се в болница дали би било по-различно и накъде да хващам вече. Оплаках се. А имах чудна бременност досега.
Мила ти в Надежда ли се следеше? Според мен най- добре да идеш да те видят в някоя болница. Да пуснат малко Магнезий и  Нош-па  венозно, ако се налага. Повечето ми познати ги стабилизираха с по 3-4 дена на системи, после ги пускат и на постелачен режим. Ако се наложи после пак за няколко дни в болница и така. Още малко остана Simple Smile

# 673
Малий, Изгубен, не че ми е работа, ама да питам защо чакахте последния момент за такива сериозни ремонти, за такова ужасно къртене и на всичкото отгоре ти да чистиш и метеш?
Дано твоят мъж е бърз, че моя боядисва четири стаи с изхвърляне и местене на мебели повече от месец и аз изтерясах, че става бавно, ама не съм чистила много. Бях при моите родители с детето.
А за свекърва ти нямам думи. Тя и моята не е дошла да чисти, ама и ММ, ако пожелае ще я отпрати. Много ги варди, бе.
А твоя мъж какво мисли по въпроса за това, че ти чистиш, а майка му, която е наблизо не прави нищо?
Сега се загледах в снимката и ние сме със същите сини соц плочки. Реве ми се като вляза, ама засега няма финанси.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 21:31 от Helinor17

# 674
Благодаря, Jordanka. Не, не се следя в Надежда, но ходя на някои прегледи там.
Иначе вчера избухнах с една онлайн поръчка на бебешки дрешки и нямам търпение да
 дойде. Simple Smile Трябва да купя и шише и да прегледам списъците какво още може да се набави сега - онлайн или чрез списък на ММ.

Общи условия

Активация на акаунт