Влюбване/стабилност?

• 18 554
  • 506
  •   1
Отговори
# 240
Никога никой не ми е пречел за каквото и да е. Не ви разбирам какво точно ви пречи, ама хайде.
Децата ми пречат на забавленията, така е, но те порастват. Говорихме за партньори, не за деца.

# 241
Ужас, хаха. Отписвам се от темата при следващия коментар, само да видя, че има нов и да ми даде сигнал камбанката.

# 242
  • Paris, France
Много е тъпо да обвиняваш партньора ти, че те спира да си купиш жилище, да направиш кариера, да имаш дете и т.н.  Отиваш в банката, в университета, на конкурса и така. Е, за дете обикновено трябват двама, но ако кажеш на мъжа ти, че ще си го гледаш сама, че не очакваш пари от нега, има голям шанс и да се навие, за единия секс, все пак не е като да копаеш в градината, по-лесно е. Така, че всичко си зависи от желанието на жената, не от мъжът до нея.

Един мъж трябва да е много тъп, за да се върже на жена, която обещава, че ще си гледа детето сама. Юрист си уж и би трябвало да знаеш, че такова обещание, дори в писмена форма няма да попречи да го осъдят да плаща издръжка и детето ще му е наследник. После никоя няма да го иска, а и тук ще и кажат да бяга с 200. Това ако майка и и приятелките и вече не са и го намерили. Мъж с дете е четвърта категория тук. Ти би го взела на книга, но когато си се женила си се оженила за мъж без деца, естествено, като мене и повечето тук.

Той хубаво не те спира да си купиш жилище, но след евентуален развод ще го делите, нищо, че си го купила и изплащала ти. Това ако сте женени.

Разделяла съм се с мъже, които са ми пречели. Да, точно пречели. Искаха да излизаме, да сме непрекъснато заедно. Единият дойде преди важен изпит и искаше да прекараме уикенда из града. Питах го нещо от учебника ми и каза, че е лесно и само това повтаряше, но не ми го обясни. Казах му, че искам да чета и че повече не ме интересува. Не разбираше защо не можем да останем приятели. Ми нямахме нищо общо, нищо ново не научавах от него и ми пречеше да си почина, да чета,да ходя по парфюмерии, да излизам на дискотека. Искаше да ходим по музеи, на кино, театър, да кльопаме по ресторанти, да ми говори за тъпото си семейство и за скучната си работа в банка 

Друг не разбираше защо съм си намерила работа за събота и неделя вместо да сме заедно и да ме води на село, по конюшни, на лов, риболов. Предложи да ми дава парите, които печеля. Добре, но аз предпочитах да работя в парфюмерия вместо да се вмерисвам на кокошки и коне.

Има жени и мъже, които са пречка за някои хора.

# 243
  • Пловдив
Никой не гарантира, че при един възможен развод за в бъдеще мъжът ще иска или не половината жилище, но това си зависи от отделния човек. Например, ако аз се разведа и зная, че жената ми е изплащала жилището, въобще не бих предявявал нищо към нея, тъй като все пак за мен е по-важно да съм обективен и не разчитам да се възползвам от чуждия труд. Нещо повече - познавах и жена, която се разведе с мъжа си и понеже той изплащаше жилището, тя можеше, но не пожела да се възползва от това и го остави да си го има на свое име след развода. Чест прави на подобни хора, защото повечето всъщност са точно обратното и не биха се посвенили да сторят мръсно на някого, с цел да се възползват и да "натирят носа" на другия, с когото са се развели.

# 244
Никой не гарантира, че при един възможен развод за в бъдеще мъжът ще иска или не половината жилище, но това си зависи от отделния човек. Например, ако аз се разведа и зная, че жената ми е изплащала жилището, въобще не бих предявявал нищо към нея, тъй като все пак за мен е по-важно да съм обективен и не разчитам да се възползвам от чуждия труд. Нещо повече - познавах и жена, която се разведе с мъжа си и понеже той изплащаше жилището, тя можеше, но не пожела да се възползва от това и го остави да си го има на свое име след развода. Чест прави на подобни хора, защото повечето всъщност са точно обратното и не биха се посвенили да сторят мръсно на някого, с цел да се възползват и да "натирят носа" на другия, с когото са се развели.
Е, чак да правя мръсно на другия, по-скоро да искам да остане жилището за хипотетичното ни дете.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 01:09 от Дракарис

# 245
Ох, Невена, същото мислих одеве да напиша, изпревари ме.
"Юрист си", това за "устното обещание" ме разби.
Не искам да я обиждам, но грам понятие и представа си нямам какво адвокатства, какви документи, мейли пише, преглежда, верифицира и т.н., бедна ми е фантазията също какви консултации дава.
Тук има 1-2 потребителки, които много харесвам, да не кажа, че е 1, юристка, Fever Ray (поздрави, ако четеш), не може да става дума за сравнение, и като изказ, и като последователност, как не прочетох една глупост от нея.
Сега да не оставя грешни впечатления - готина си е Криста, забавлява ни много, френдче ни е, да не земе да се тръшне сега.

# 246
  • Пловдив
ФФ, моята дума за дадено обещание важи повече от 2 милиарда документа с подписи и печати. Така е и при много други хора. Не всички са измамници или отмятащи се от лесно дадено обещания. Ясно е, че при вашата професия всичко трябва да мине по надлежния, уреден от Закона ред. Просто споменавам.

# 247
Стига пък вие с тези печати!
Устното обещание, поднесено по подходящ начин, толкова мъже е подлъгало, че с години не могат да се усетят какво става. А от друга страна колко печати, договори и закони са заобиколени, прескочени и омаловажени, че иначе адвокатите щяха да измрат от глад.Simple Smile

# 248
  • Пловдив
Мъжете с опит затова и знаят, че когато мъж на място даде дума, това е с мисълта да бъде изпълнено в бъдещето, докато много жени обещават въз основа единствено на моментното си усещане и нямат намерение да изпълнят това в друг момент. Оттам е и добре познатата и често чувана от много мъже женска реплика "Ама, това си беше за тогава. Сега не съм в настроение (или вече не важи)".

# 249
Да, Жреб, и аз съм така, думата на две - не.
Като кажа нещо го правя, щом съм казал, мога и знам, ако не знам, и не мога, си казвам.
Но тук говорим, че не може да си наивен.
Сори, на думи вече не вярвам, отдавна.
Вярно имам около себе си още хора, като теб, и то от много години, но колкото и да са свестни, да са с най-добри намерения, не всичко зависи само от нас, и пожеланията ни.
В смисъл, ок, човек да има най-добрите намерения, нека ги вербализира, и аз го правя, но знам защо, след което е подплатено и подсигурено, или с действията, или с документите.

А, че има всякакви измами, лъжи, заобиколки, схеми, винаги е имало, че сега е абсурдистан, и отвсякъде потенциално те дебне "схемаджията", е отделна тема.
Не е от професионално изкривяване, а такава е реалността.
Преди време си говорех с едно младо девойче, любопитно, е такова, като Дракарис, и в контекст й обяснявам в каква държава живее. Милата хвана се за главата, и само ми зададе един въпрос с две думи "Вярно ли"?
Вярно, да.

# 250
  • Пловдив
Тя май още не се е влюбила стабилно в теб (в тон с темата). Smiley

# 251
Не, че си противоречи, просто е права за своя си сценарий. Във връзка като на Кристина, която е повече симбиоза, партньорство, компания, но нейното щастие си е независима величина, нейните цели - самостоятелни, тя си действа, има си някакви мечти извън ареала на семейното съжителство, гони си ги неудържимо, лошо няма.

В някаква по-обсебваща любов, където сте по-скоро едно цяло, отколкото половинки, където единият живее за и чрез щастието на другия, естествено, че няма да се развиваш така, както ако би бил сам. Не, че ще ти пречат нарочно, просто ако някаква твоя цел е в ущърб на другия или на семейната идилия (примерно изисква да отсъстваш често) не я реализираш, защото общото ви щастие е над индивидуалното. Различни случаи, и всеки би бил прав за своя.

Изобщо не броя тук някакви дърварски изпълнения, когато ти пречат умишлено, от инат, за да се наложат, да ти дадат урок, да те накажат и т.н. целенасочени спънки, говорим за връзка за добро, а не за прецаквация.

И впрочем, какво по дяволите значи да си успял? Да си постигнал x,y,z...? Като се замислиш, какъв е смисъла на всяко постижение, какво ти носи ако не удовлетворение в дъното на всичко останало. Ми значи ако се чувстваш добре, ако си удовлетворен с проблясъци на щастие в сряда и петък, то ти си успял, ако ще и нищо да не си постигнал в съзтезателния обективен свят.

# 252
  • Пловдив
 При гонене на личното щастие много важно е това да не е за сметка на нечие друго нещастие или пречене и другият да е щастлив.

# 253
Аз съм ужасно наивна и в интерес на истината на такива като мен Господ им помага. Тия дето все ги е страх, че ще ги прецакат, стоят сами, без жилище и без дете.
Моят мъж не иска да се развежда с мен, не знам изобщо защо постоянно го изтъквате това. Почти всички мъже, ако получават секс, храна и не ги юркаш, си стоят при жената, която дава съответните неща, не търсят друго, защото ги е страх да не се прецакат. Не знам вие точно какво искате, ама все сте нещо недоволни.
Имах една приятелка, тя се разведе и тя като ме слуша е на същото мнение за мен като ФФ. Каза ми, аз мъжа ми толкова го проучих, поставят му изпитания, пък се разведох, а ти си се оженила на 20-тия ден от запознанството, нито си го проучила, нито нищо, пък още не си разведена. Ама какво толкова проучвате, той живота просто се случва, не се предвижда. Само Господ разполага.
ФФ аз колко загубени каузи съм спечелила и колко перфектни дела съм загубила, ти представа си нямаш за живота. Колко е непрофесионално всичко тоже.

# 254
Вяско, супер пост!
Прочетете го.
Ако човек осъзнае стойността на успеха за себе си, ще бъде щастлив и във влюбването, личното щастие, да сме в контекста на темата.

Общи условия

Активация на акаунт