Влюбване/стабилност?

• 18 541
  • 506
  •   1
Отговори
# 315
Най-забавното във FB е да те запрещят и после да отменят запрещването и ти пратят отново покана за приятелство. И после пак така още 1-2 пъти.
 Другото забавно е, което Кристина спомена, само че с обърнати роли: Уж нормална беседа, и изведнъж - голи снимки на женски тела, опити за съблазняване и закани за музикални изпълнения по цели нощи, с разните му там описания кое под какъв ъгъл и дълбочина. Нулево влюбване и стабилност. Scream
Каквооо? Това наистина ли?

# 316
Аз не искам да давам акъл на Дракис, нито на авторката, но само искам да ви спомена моето мнение относно имането на дете, като отварям скоба, че не е меродавно.
Та във възрастта около 25, плюс, минус, ако срещнете мъж, който иска дете, не се колебайте. Моят опит сочи, че рядко се намира мъж, с който да имате дете. Така, че трябва да се възползвате.
Щастието е относително, а и аз лично не вярвам, че мъж може да ме направи щастлива. Тоест може  да се държи по такъв начин, че да те радва. Хайде холан днес си влюбен, но това минава за около година. После трябва да се нагаждате един към друг, да израствате заедно. Това неминуемо води и до умора от другия, но детето е за цял живот. Така, че ако един мъж ви предложи да имате дете, според мен не е за изпускане. Сега ако алкохолик, наркоман, комарджия, курвар и прочие, ясно, но ако е нормален, си е оферта от всякъде.

# 317
Кристина, от идеалистична, практична и биологична гледна точка, на 100% йес, съгласен, но за всичко друго - не.
Защото после се тръгва по едни мъки от всякакъв характер двупосочно - емоционално, психически, финансово, а детето ще е по средата на неуредиците.
Така че, да, либоФф, либоФф, но и с глава на раменете.
Лошото е, че трезвите са кът.
Амии, не съм много сигурен дали жена не може да ме направи щастлив, в смисъл аз съм си щастлив пак, просто другото ще е черешка на тортата, допълнението, затварянето на цикъла. Но не с всяка.
Сякаш това важи и за една жена, но пак опираме до приоритети и желания, как да ти се стече, стича животът.

# 318
ФФ, нормални, средностатистически хора на днешно време могат да изгледат, едно, две деца без проблем. Другото са лигавщини и претенции.

# 319
Скрит текст:
Не ме разбра добре, ФФ.
Моята работа няма да е за сметка на свободното ми време. Не желая никакви бърнаути за себе си.

За мен важи клишето "Тихите води са най-дълбоки и в тях се въртят най-черните дяволи." Няма опитомяване при мен, защото не съм обичайната дива, буйна, ритаща и непокорна кобила.
При мен най-лесното решение е да бъда застреляна, ако ми избие чивията непредсказуемо.
Въобще съм скрита лимонка.

Аз няма да правя грешката на Кристина (нещастен брак) и нейните приятелки (старомоминството).
Защото ги имам много отблизо като антипример (майка, лели и братовчедки).
Нямам намерение да остана бездетна.
Дракарис, т.е. искаш да намериш баланс през годините работа-лично-свободно време.
Това е добре, също, и че ще внимаваш да не прегаряш.
Много си крайна, но по-хубаво нещо от откровеността, няма.
Да ти кажа понятието "скрита лимонка" важи и за мен.
Станаха 2 Flowers LemonFlowers Lemon, ко праим оттук насетне? Rolling Eyes

Добре, че виждаш "грешки" в другите, но нямаш гаранция в кой и кога ще се влюбиш, не знам дали осъзнаваш, и как би ти се стекъл животът и връзката.
А ти как си представяш това с детето?
Практично (ала Криста, което не искаш), или по любов, следствие, или просто защото искаш дете, и с първия, към който би проимала нещо "по-така", а слагаме и в уравнението младостта ти все още, но знаеш годините тиктакат. Misc Alarm Clock
Ти правиш ли планове кое, кога и как го искаш? Rolling Eyes
ФФ, пандемията ме научи да не си правя планове. Тя също така ми пренареди моите приоритети.
Въобще тя оказва повече положително влияние върху мен, отколкото негативно. При мен е 70 процента, но не се разминах с отрицателните последици. Ама май няма незасегнат човек от коронавируса.
Например внесох корекции в моите критерии за работата, свободното време, дома, мъжете и отношенията с тях.
При теб как е положението? Не си ли
променил своите изисквания за отношенията ти заради пандемията? Например твоята жена да е психически устойчива? Да се чувствате чудесно заедно не само навън, но и вкъщи? Да държиш да водите активен начин на живот, да спортувате?
Аз лично смятам тези неща за важни сега, преди не беше така.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 09:56 от Дракарис

# 320
  • Обран бостан ;)
Какво бихте предпочели:
1. Здраво семейство без лъжи, без изневери, с добри финанси и възможност за чести пътувания, навик и без силно привличане..
или
2. Тръпка, бурна връзка, много силно привличане, но изневери и несигурност в партньора...

( държа да отбележа, че говори за отношения след 30 годишна възраст, а не за тинейджърски свалки )
Кое е по-важно спокойствието или чувството да си влюбен с пеперуди в стомаха?

Де факто избор няма защото и двата описани случая са утопия.

Аз не искам да давам акъл на Дракис, нито на авторката, но само искам да ви спомена моето мнение относно имането на дете, като отварям скоба, че не е меродавно.
Та във възрастта около 25, плюс, минус, ако срещнете мъж, който иска дете, не се колебайте. Моят опит сочи, че рядко се намира мъж, с който да имате дете. Така, че трябва да се възползвате.

Криси, не знам откъде идва тази увереност, че мъж, който иска дете, го иска точно от жената, която го е харесала, пък била тя и на 25. Ако живеш с илюзията, че всички мъже харесват всяка млада жена, уверявам те, че няма такова нещо.

Друг е въпроса дали "иска дете" или просто да я .... Trollface

# 321
Не се изразих правилно :ако срещнете мъж, който иска дете от ВАС, то не се колебайте.
Разбрах от форума, че мъж, който казва искам дете/връзка/брак на една жена, не го казвал на нея, а го казвал по принцип. А жените, защото нали са си прости, го разбирали искам дете/връзка/брак с теб.
Сега това, че искаш нещо си, но не от конкретната жена, защо и го казваш и какво очакваш, да те потупа по рамото и да те погали по главицата, също ми е неясно, но да не задълбаваме чак толкова.
Аз по принцип всичко си имам, та нищо не искам, а и да искам нещо, го искам от себе си, не от другите.

# 322
  • София
Много ясно, че ако жена пита мъж "търсиш ли сериозна връзка", тя пита за тях 2та. Всичко друго е абсурд.
Ако пита "искаш ли деца" на 1ва, 2ра среща, преди да е имало секс, явно че по принцип.
Но и мъжът е длъжен да уточни, че иска "по принцип", някъде в бъдещето. Едва ли мога да си представя някой да казва преди да е имало секс "Гошко е подходящо име за момче, давай да се захващаме!"
Тъй че аз лично не виждам кой и как е излъгал и коя и как се е вързала на такъв тип приказки.
Трябва наистина тя да е попитала в стил "мижам, да ме лажеш" с половин дума "деца искаш ли", той в същия стил "искам". И точка. Следва късане и хвърляне на дрехи.
Не знам, не знам. Всякакви странности има (описани във форума).

# 323
  • Обран бостан ;)
Много ясно, че ако жена пита мъж "търсиш ли сериозна връзка", тя пита за тях 2та. Всичко друго е абсурд.
Ако пита "искаш ли деца" на 1ва, 2ра среща, преди да е имало секс, явно че по принцип.

Точка първа от наръчника "как да разкараме един мъж". Trollface

Виц:
Среща за опознаване.
Тя: - Харесваш ли деца ?
Той: - Разбира се.
Тя: - Чудесно ! Ела да те запозная с моите.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 10:41 от Al_Bundy

# 324
Като каза странности се подсетих какви съм ги слушал от един познат диджей. Познат на мен де, не толкова на целия свят и околните села.
Ставаше дума, за жени, които са искали да забременеят от него, без нещо повече (). Едната му беше казала буквално хайде ела сега да ме напълниш. Думите му към мен бяха бате, толкова гадно ми станА... Друга пък, явно на "ти" с тайминга го беше заключила в някаква хватка, та да не може да свърши извън нея. Разсмивам се с това последното всеки път като се присетя.

# 325
  • Пловдив
Скрит текст:
Най-забавното във FB е да те запрещят и после да отменят запрещването и ти пратят отново покана за приятелство. И после пак така още 1-2 пъти.
 Другото забавно е, което Кристина спомена, само че с обърнати роли: Уж нормална беседа, и изведнъж - голи снимки на женски тела, опити за съблазняване и закани за музикални изпълнения по цели нощи, с разните му там описания кое под какъв ъгъл и дълбочина. Нулево влюбване и стабилност. Scream
Каквооо? Това наистина ли?
Защо да не е? Да не мислите, че само мъже пишат мръсотийки на жените във FB, или, че само мъже пращат подобни снимки? И обратното важи, макар и по-рядко и единствено ако жената много е харесала мъжа отсреща и иска да го накара да се Флюби в нея.

# 326
Кристина, от идеалистична, практична и биологична гледна точка, на 100% йес, съгласен, но за всичко друго - не.
Защото после се тръгва по едни мъки от всякакъв характер двупосочно - емоционално, психически, финансово, а детето ще е по средата на неуредиците.
Така че, да, либоФф, либоФф, но и с глава на раменете.
Лошото е, че трезвите са кът.
Амии, не съм много сигурен дали жена не може да ме направи щастлив, в смисъл аз съм си щастлив пак, просто другото ще е черешка на тортата, допълнението, затварянето на цикъла. Но не с всяка.
Сякаш това важи и за една жена, но пак опираме до приоритети и желания, как да ти се стече, стича животът.

ФФ, ти колко деца имаш?

# 327
  • Paris, France
Скрит текст:
Щастието е относително, а и аз лично не вярвам, че мъж може да ме направи щастлива. Тоест може  да се държи по такъв начин, че да те радва. Хайде холан днес си влюбен, но това минава за около година. После трябва да се нагаждате един към друг, да израствате заедно. Това неминуемо води и до умора от другия, но детето е за цял живот. Така, че ако един мъж ви предложи да имате дете, според мен не е за изпускане. Сега ако алкохолик, наркоман, комарджия, курвар и прочие, ясно, но ако е нормален, си е оферта от всякъде.

На никоя възраст предложение за общо дете не ми е било достатъчна оферта, още по-малко на 25г, а точно тогава ме заливаха с предложения за бракове и деца, даже без връзка  

Умората от детето е в пъти по-голямо от умора от връзка и както пише, детето е за цял живот. Неприятна, изчерпана връзка може да се прекрати, но от детето или поне издръжка за него няма отърване.

Какво ме грее, че някой мъж е "нормален" ако не ме привлича силно, не ме задоволява, не правим заедно нищо вълнуващо за мене, че и да тръгна да си правя стрии и да ми увисват циците за да гледам бебета и деца и да не мога да излизам редовно? После какво? Издръжка от 200, 300, 500 лева, с които и детегледачка няма да мога да си платя и гледане на дете, което ще ми напомня за банален, смотан пън. И да остана в неговото жилище има право да ми търси наем.

На 27, 29 или 31 може да срещна алфа пич, но даже няма да мога да джиткам с него, защото детето ревяло, детето се разболяло, детето се изсрало. А и алфа и бета мъжете не приритват за жени с дете .

Е, влюбването не минава за година, не всяко. Ако съм разлюбила мъж за само година е по-добре да не цвъкам деца от него. След година връзка повечето още не живеем заедно.

Зависи и как изглежда жената. Ако е 100 кила, с очила, кривогледа, куца, саката и глухоняма може да се прежали с първия срещнат и на 20г. За останалите, на 25г животът е пред тях.

Зависи и как е осигурена от родители, могат ли да помагат с децата, има ли имоти, пасивни доходи. Неразумно е да си прикачва и ремарке ако не е добре финансово.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 22:23 от Nevena Virolan

# 328
Скрит текст:
ФФ, пандемията ме научи да не си правя планове. Тя също така ми пренареди моите приоритети.
Въобще тя оказва повече положително влияние върху мен, отколкото негативно. При мен е 70 процента, но не се разминах с отрицателните последици. Ама май няма незасегнат човек от коронавируса.
Например внесох корекции в моите критерии за работата, свободното време, дома, мъжете и отношенията с тях.
При теб как е положението? Не си ли
променил своите изисквания за отношенията ти заради пандемията? Например твоята жена да е психически устойчива? Да се чувствате чудесно заедно не само навън, но и вкъщи? Да държиш да водите активен начин на живот, да спортувате?
Аз лично смятам тези неща за важни сега, преди не беше така.
Дракарис, 70% положително, 30% негативно?
Всички са засегнати под една, или друга форма, да. Няма да описвам, че дълго ще стане.
Приоритетите на някои хора са се променили, но на повечето не са.
През просото карат все още.
Браво, че си внесла корекции, това е някаква форма на катарзис, промяна, осъзнаване.
Но и си много млада, под 25, тепърва много промени ще имаш още, все още не си изграден характер, и не си жена, мноого си млада, не си дете, не си момиче, но не си и жена.

Не съм нищо променил, мисленето ми е същото. Ценностната система също.
Изисквания също не съм променил. Когато всичко е ясно, няма нужда от промяна.

Това за психически да е устойчива, да се чувстваме добре навън и вкъщи, активния живот, спорт, винаги е било, няма нужда от "корекции" и "промени".
Нормално оттук-насетне да са ти важни, а досега да си го карала "пост-тийнски". Wink
След 5 г. още ще си израснала.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 23:48 от FragranceFanatic

# 329
Тъй, тъй ФФ..
Минах - 5г гаджета, постоянно заедно ама хайде студенстски години. Въпреки, че си беше добра школовка. Казарма 9 мес. После дойде брака. Още година - две..вече с работа, преди детето.
Колкото и да го чакаш.. и да си подготвен.
Радост е голяма, но семейството започва от там.  Не, че е страшно. Ное  момент в който е да се напаснете в синхрон..Защото вече нищо не е същото от предишния живот Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт