Аз-едно голямо НИЩО.

• 19 208
  • 329
  •   1
Отговори
# 210
Авторката отдавна я няма, вие си пишете обаче. Simple Smile

# 211
  • София
Ние вече можем и без авторката. Само дето не сме на маса да хапваме и пийваме междувременно в компанията. Simple Smile

# 212
Сладури! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 213
И аз за една приятелка пиша😀😫Имат еднакви доходи до преди 15 г, той среден началник на държавна работа, стигнал 2000 лв таван , по класификатора на длъжностите, няма начин повече,  тя малко под това в здравеопазването.Обаче изведнъж се оказва, че тя има възможност за работа и на хонорар, по проекти и се възползва.Сега е много напред, изминали са 8-10 години, обаче държавния служител не иска да се занимава с децата, да поспретне нещо за вечеря, да посрещне чистачката, щото нали му е унизително.Да ама жена му е много повече от 18к, на Танграта, що не пишете 18000 лв не ми е ясно, ама карай.И вкрайна сметка, жената имала шанс и работила здраво, мъж ѝ дремал на 2000 лв, но не ще да води деца , не ще да опържи яйца, не проверява домашни, но е "тати "за децата обичат си го.

# 214
  • Пловдив
Скрит текст:
И аз за една приятелка пиша😀😫Имат еднакви доходи до преди 15 г, той среден началник на държавна работа, стигнал 2000 лв таван , по класификатора на длъжностите, няма начин повече,  тя малко под това в здравеопазването.Обаче изведнъж се оказва, че тя има възможност за работа и на хонорар, по проекти и се възползва.Сега е много напред, изминали са 8-10 години, обаче държавния служител не иска да се занимава с децата, да поспретне нещо за вечеря, да посрещне чистачката, щото нали му е унизително.Да ама жена му е много повече от 18к, на Танграта, що не пишете 18000 лв не ми е ясно, ама карай.И вкрайна сметка, жената имала шанс и работила здраво, мъж ѝ дремал на 2000 лв, но не ще да води деца , не ще да опържи яйца, не проверява домашни, но е "тати "за децата обичат си го.
Ти засегна много интересна част от разговора, която присъстваше и в няколко мнения от темата на по-предишни страници. А именно, че се даваха примери как някой мъж бил работил за 5-цифрен месечен доход и това било "нищо", затова трябвало да се включва и вкъщи в домакинството. И изведнъж твоя пример за обратното - жена с висок доход, която обаче няма кой да оправдае, че щом носи едрата пара̀, значи не бива да пипва нищо вкъщи.

Аз не мисля, че трябва да омаловажаваме труда на работещите хора, независимо дали вземат 2, 5 или 10 пъти по-малко от другия в семейството. Не мисля, че който получава 2000 лева месечна заплата, "дреме" за тях. Някои професии просто имат определен таван, който при нашенските условия не може да бъде надскочен, колкото и да се раздаваш в службата като време, прилежност и натрупан опит. Примери за много работещи, но недотам добре печелещи, както и за лесно спечелени пари, но с малко труд, има колкото щеш.

# 215
  • София
Вие още малко ще го обърнете на социализъм тука. Всеки си работел колкото му стигат силите, и всички са "равни". Ми дай да изравним и заплатите и да пристигнем обратно при соца.
Няма "лесни" пари. Лесни са за тия, дето гледат.
Имало било таван. Ами кой му избра решенията в живота и му избра професията? Кой го е карал да лежи на дивана, вместо да се изучи отново и преквалифицира? Оправданията са като задника, всеки си има. Пари се печелят въпреки трудностите, а не вместо.
И напълно в реда на нещата е един мъж да е по-амбициран и да се очаква от него повече труд и амбиция в кариерата.
Сега не е модерно, гледа се да има "равенство" в заплащането. Но фактите са факти. Ако имаш проблем в работата, жената си хваща шапката в 4 часа и "отива да вземе детето от градина". А мъжът може да гърчи до 7 вечерта или до 7 на другия ден, ако не е успял да се оправи. И има всичкия интерес да побърза с решаването на проблема.
Човек може и да е професионалист и професионалист.
Само че в единия случай може да имаш 0% жертва от личен живот, в други 20-30-50% жертване на личен и социален живот.
Работата няма край. Винаги ще ти намерят проблеми за решаване.
Само който мъдрува на държавна работа или подобно, може да си помисли, че степента на професионализъм е винаги константа.
Е, със сигурност има и изключения, например "Бърза Помощ". Говорим, в масовия случай. Частния сектор. Държавния е ясен.

За 2к мога да си работя и като учител, мога като фитнес инструктор, мога и като касиер, мога и в колцентър, мога и да раздавам флаерчета, изобщо каквото ми хрумне, и ми е интересно за деня/месеца. Виж, за 3.5-4-5к+ нямаш много избор. Работиш това, което се търси. И най-често не ти харесва особено.

# 216
Виж сега, който има таван на заплатата, може да се заеме с домакинството и гледането на децата.Жената няма таван и ако не се занимава с битовизми ще натрупат мазнинка за семейството.Ама нещо мъжа не ще, щото типично по български мъж в домакинство не се меси, на него му се пада лежането на дивана.

# 217
  • Пловдив
Скрит текст:
Виж сега, който има таван на заплатата, може да се заеме с домакинството и гледането на децата.Жената няма таван и ако не се занимава с битовизми ще натрупат мазнинка за семейството.Ама нещо мъжа не ще, щото типично по български мъж в домакинство не се меси, на него му се пада лежането на дивана.
Няма такова нещо като "няма таван на доходите". Просто при едни прагът е по-висок, а при други е нисък и не може да расте. В икономиката е така - за да получи един много, много друг трябва да получават по-малко.

# 218
Говорим кой да поеме домакинството и децата с водене, вземане , домашни, болнични, нали? Нещо се правиш, че не разбираш или наистина си приказваш ей така щото си ерген и си нямаш представа. По-горе се обясни, че щом мъжа печели много, жената работи тук там и обгрижва по-горе изброеното.Аз пък казвам ако мъжа си е редовна смяна с държавна служба ще си поеме децата с всичко , което изброих, включая пазаруването и готвенето.Жената работи много, с всичкия натиск който Танграта изброи, затова и печели в пъти повече от държавния служител, в случая тя ще се прибира за да си почине, той ще е с престилката и черпака, какво не е ясно, или на булгарише мачо не му е изгодно .

# 219
  • София
. По-горе се обясни, че щом мъжа печели много, жената работи тук там и обгрижва по-горе изброеното.
Такова нещо не съм казвал!
Дори не казах, че трябва пропорционално да се поемат домашните задължения.
Казах, че всеки трябва да се старае ...
Казах също, че почти винаги повечето пари са свързани и с повече време, стрес, отдаване. И е нормално ако поеме малко по-малко.

Май всеки си се бори поотделно с някакви си негови вятърни мелници.
Или се "прави, че не разбира", както казвате.

# 220
  • Пловдив
Скрит текст:
Говорим кой да поеме домакинството и децата с водене, вземане , домашни, болнични, нали? Нещо се правиш, че не разбираш или наистина си приказваш ей така щото си ерген и си нямаш представа. По-горе се обясни, че щом мъжа печели много, жената работи тук там и обгрижва по-горе изброеното.Аз пък казвам ако мъжа си е редовна смяна с държавна служба ще си поеме децата с всичко , което изброих, включая пазаруването и готвенето.Жената работи много, с всичкия натиск който Танграта изброи, затова и печели в пъти повече от държавния служител, в случая тя ще се прибира за да си почине, той ще е с престилката и черпака, какво не е ясно, или на булгарише мачо не му е изгодно .
Всичките тези неща, които надроби горе, ги изреди на въпросната жена, която според теб се е минала хем да печели, хем да домакинства на нейния съпруг. Тя си го е избрала, тя трябва и да се разбере с него как ще си поделят задълженията в бита. Wink

А ти май пропусна факта, че писах как не бива да се подценява трудът и на по-малко печелещите, независимо дали това ще е жената или мъжът в една връзка. Месечният доход невинаги е пряко свързан с отдадените време, внимание, усилия и нерви.

# 221
Ех, как все когато мъжът се е минал да бачка повечко, трябва да го съжаляваме и да намиламе колко са лоши, алчни и използващи жените, обаче когато жената се е минала - ми тя си го е избрала мързелив използвач.

# 222
Все жените са си виновни.

# 223
  • София
Все жените са си виновни.
Е, кой да е виновен за съзнателно взетото решение да се омъжиш за катил и да родиш деца от него?
Каква е ползата, тема след тема, да се внушава, че все другите са виновни?

Когато жените поемат едни задължения, големият зор е да са "като мъжете", а после се ревва, че се претоварват, защото мъжете се запъват и не искат да са "като жените".

ПП. Днес 3 жени, седнали зад волана и возещи деца, по обедно време, ме изправиха на нокти.
Пълна неадекватност, все едно че нямаха нито огледала, нито прозорци на колите.
Едната щеше да се наниже на задната броня, защото не забеляза, че има кола пред нея.
Другата беше паркирала и тръгна без да забележи, че до нея минава кола с третата жена.
Че и мигач нямаше-....
Тук, в София стана случката- в рамките на 2 минути.

# 224
  • Пловдив
Ех, как все когато мъжът се е минал да бачка повечко, трябва да го съжаляваме и да намиламе колко са лоши, алчни и използващи жените, обаче когато жената се е минала - ми тя си го е избрала мързелив използвач.
Нищо не трябва и никой не те кара да търсиш вина за нещо у някой от двата пола. Хората имат глава на раменете и тя им е дадена от природата, за да разсъждават с нея и да правят съзнателен избор. А какъв ще бъде той - всеки си решава за себе си, изхождайки от своите възгледи и нужди. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт