Аз-едно голямо НИЩО.

• 19 157
  • 329
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Абсурт, на мен разбирането ми е добре, но не ти харесва, защото не е твоето разбиране. Ти искаш да се съглася и тогава ще смяташ, че четенето с разбиране ми е силна страна. Човещинка, нали така!

Какво да харесвам и да не харесвам?
Пиша ти, черно на бяло, а ти не схващаш.
Не ми трябва да се съгласяваш с мен, а просто да схванеш какво ти казвам.
Не се получава и не, не е до "човещинка", а до природна даденост.

Има неща, които никаква диплома не може да компенсира.

# 316
  • София
Добре, добре, съгласявам се, само да приключим.

# 317
Родителите ти са некадърници, провалили са се като родители. ...
В университет се влиза и с 3 вече. Съжалявам, ама родителите ти са много кофти ... На хората децата им са наркомани и затворници и получават по-малко критики от теб. Просто някои хора не осъзнават какво имат.
Некадърни са, защото са се провалили с нея.
Явно за всичко ѝ е било угаждано, не са се интересували много защо точно не се справя в училище - може би пак не ѝ е било интересно. Били са безразлични може би. Или пък не са обръщали внимание на дребните ѝ терзания, които с годините са се задълбочавали.
Щом се отказва при най-малката трудност, значи са я защитавали прекалено много и дълго, че да е свикнала по лесния начин. Продуктите на майките орлици често са подобни хора.
В университет може да се влиза и без оценка, но както четем - на авторката не ѝ се учи, защото не ѝ е интересно. От толкова много специалности и възможности, нито за една не споделя, че я влече.
Не е нужно да си наркоман или затворник, че да не си особено продуктивен. Има едни такива хора, на които всичко край тях им е досадно, безинтересно, все са недоволни. Все гледат по лесния начин да минават - коя, понеже ѝ обръщат повече внимание момченцата и тя пърха с крилца и си мисли, че така ще е цял живот. Въобще сценарии много.
Единственият начин е такъв човек сам да пожелае да се промени. Да се погледне отстрани, да спре да се самосъжалява, да спре да се сърди на родителите си. В момента авторката има дете. Да се запита дали ако то върви по нейния път тя ще е щастлива. Какво ще му покаже на това дете от личен пример, на какво ще го научи един ден. Това би било добра мотивация, за да си стъпи на краката и да си наложи промяната. А интересът ще дойде сам с времето.

# 318
Здравейте! Не пускам темата за съвети, а по-скоро за да си излея това, което ме мъчи, но ако все пак някой се включи със съвет е добре дошъл. Аз съм едно голямо разочарование, правя грешка след грешка, дори се чудя на себе си и как може да съм толкова зле.. Ще започна с това, че съм на 22г. Никога не съм била детето за пример, в тийн годините си имах доста тежки периоди, един от който почти завърши фатално за мен. Не бях отличника на класа, за което усещах, че родителите ми бяха разочаровани за което ги разбирам, все пак всеки родител иска детето му да се справя добре в училище. Завърших гимназия и кандидатствах в университет, където не ме приеха специалността която най-много желаех,а друга и аз реших, че няма да уча нещо което не искам и исках да пробвам следващата година, като до тогава щях да уча по-усилено и да работя. Естествено родителите ми бяха много разочаровани от мен и се чувствах ужасно, че един път не успях да ги зарадвам. Искам да подчертая преди да съм забравила, че много лесно се отказвам когато ми стане трудно, а не трябва да е така и трябва да работя върху това. През тази една година се запознах с едно момче, влюбих се много иии.. забременях, но веъзката ни в последствие стана ужасно токсична и се разделихме малко след като родих, това е поредното разочарование. След като разбра за бремеността ми, баща ми изпадна в тежка депресия и го приемаше като края на света, а аз отново се чувствах меко казано ужасно. След като родих, родителите ми започнаха да ме натискат да запиша нещо и аз се съгласих, исках да ги направя щастливи, а и бях мотивирана, но изкарах един курс и сега прекъснах втория, просто нещото което записах не ме влече и не виждах смисъл да продължавам, чувствам се ужасно... Днес споделих на майка си и думите й ме нараниха, каза нещо от сорта "поредния провал, отново ни разочарова, къде сбърках с теб и такива от сорта". Разбирам я и е права, винаги са искали най-доброто за мен, вече съм родител и го знам, надяват се да стане нещо от мен, но ме заболя от думите. Чувствам се като един голям провал. Знам, че имам много неща за изглаждане със себе си, трябва да се взема в ръце, осъзнавам нещата отлично, но исках само да споделя как се чувствам. Получи се много дълго, но благодаря на всички, които са отделили от времето си!
Ти си едно голямо НЕЩО - това, че твоите родители имат едни очаквания от теб, не означава, че трябва да се депресираш и да се чувстваш сякаш си провал. Създала си един живот, трябва да мислиш за детенцето си и ти сама да решиш дали и какво ти се учи. В крайна сметка важното е да се чувстваш щастлива ти самата, а не да угаждаш на някого. Понякога родителите бутат децата си да постигнат това, което сами не са могли. Моя съвет към теб е, нека ти помагат вашите докато си стъпиш на краката, прави се, че се съгласяваш, колкото да не си съсипеш здравето и през това време мисли какво ти се прави на теб и как да го постигнеш.

# 319
  • София
Много практичен съвет - ползвай родителите си, прави се че си съгласна с тях и накрая пак им сервирай някаква неприятна изненада. Може би второ дете от друг мъж...
Само че не знаем дали тогава няма да им падне пердето и да откажат да се занимават с теб.

# 320
Здравейте красиви мами !
Имам дъщеря на 23 години,завърши с отличие университет!
Винаги от малка буше твърда  глава !
Още от детската градина се влияеше от мнението на другите ,и гледаше техния живот!
Сега се раздели с едн човек ,който е на 33 години !
Давалу му пари ,защото бил в затруднение ,а иначе имал ушким пари !
Не малка сума .
Аз ,и помагам финансова ,когато трябва.
Иначе от 19 годишна работи !
Внесена съм ,и разочарована,от нея !
Как може такова лекомислие (от 1 месец го е познавала )
Също ,и сексуалнато ,и държане (говорила. му за тройка)
Пак греда нейната приятелка,която ги сменя всяка седмица ,даже ,и да пари е правела секс)
Мислех,че е  умна ,интелигентна, това  е черешата на тортата  тортата за мен!
Аз ли не съм възпитавала,къде згреших!
Ще се побъркам ,от това нейно падение ,и държане все едно е расла в джунглата !
Една жена ,трябва да се държи на ниво ,не казвам да е монахиня!
Този нейн приятел я оставил!
И аз ,ако бях щях да го направя !
Чакам вашите коментари !
Че ще полудея от гняв!

# 321
Какъв е този университет, който дъщерята на толкова неграмотна майка е завършила с отличие? И как така ти споделя, че е предлагала тройка?
Иначе, дано поне да се учи от грешките си.

# 322
  • Paris, France

Тук, например, но не само.

Пързалка е и не е готина.

Кажи и следващият път да предлага направо оргия вместо тройка! И да не дава пари на 33 годишни. Пари - До 22г3м максимум. После кредит.

Off - стана ми мило като видях постове на absurT и Andariel. Липсват.

# 323
Какъв е този университет, който дъщерята на толкова неграмотна майка е завършила с отличие? И как така ти споделя, че е предлагала тройка?
Иначе, дано поне да се учи от грешките си.

Тя ми го казваше на майтап!(за тройката )
В бързината човек допуска грешки при писане !
А вие не се ли правите на много  интересна !
Внимавайте ,живота е непредсказуем,и всеки си намира майстора !
Като отговаряте ,отговаряйте интелигентно с добър тон моля!

# 324
Розалин, спри да й даваш пари. Тя явно има достатъчно, че да финансира 33-годишния, който й се е закачил.

Друго не знам какво да кажа. За сексуалните й намеци - може просто да са фантазии. А и да не са, хората имат различни предпочитания и желания. Да ползва презервативи, че да не й не дойде нещо на главата дето не се лекува.
Иначе, голяма е вече, трудно можеш да й казваш с кого да ходи и какво да прави. Ако не се е научила досега от съветите ти, ще се научи в бъдеще от грешките си.

# 325

За absurT разбрах - лека и пръст, но какво стана с Andariel?

# 326
Розалин, спри да й даваш пари. Тя явно има достатъчно, че да финансира 33-годишния, който й се е закачил.

Друго не знам какво да кажа. За сексуалните й намеци - може просто да са фантазии. А и да не са, хората имат различни предпочитания и желания. Да ползва презервативи, че да не й не дойде нещо на главата дето не се лекува.
Иначе, голяма е вече, трудно можеш да й казваш с кого да ходи и какво да прави. Ако не се е научила досега от съветите ти, ще се научи в бъдеще от грешките си.

Отговор:
Интелигентен ,и приятен отговор от ваша страна !
Благодаря!

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 10:48 от Rozalin

# 327
Здравейте красиви мами !
Имам дъщеря на 23 години,завърши с отличие университет!
Винаги от малка буше твърда  глава !
Още от детската градина се влияеше от мнението на другите ,и гледаше техния живот!
Сега се раздели с едн човек ,който е на 33 години !
Давалу му пари ,защото бил в затруднение ,а иначе имал ушким пари !
Не малка сума .
Аз ,и помагам финансова ,когато трябва.
Иначе от 19 годишна работи !
Внесена съм ,и разочарована,от нея !
Как може такова лекомислие (от 1 месец го е познавала )
Също ,и сексуалнато ,и държане (говорила. му за тройка)
Пак греда нейната приятелка,която ги сменя всяка седмица ,даже ,и да пари е правела секс)
Мислех,че е  умна ,интелигентна, това  е черешата на тортата  тортата за мен!
Ще се побъркам ,от това нейно падение ,и държане все едно е расла в джунглата !
Една жена ,трябва да се държи на ниво ,не казвам да е монахиня!
Този нейн приятел я оставил!
И аз ,ако бях щях да го направя !
Чакам вашите коментари !
Че ще полудея от гняв!

Родителя трябва да осъзнае, че когато се роди детето му, с всяка изминала година то трупа опит и е естествено се отделя от родителя, а на 23 е редно съвсем да не се месии, дори и да вярваш, че си най-правата на света, особено в описаното от теб, няма нищо толкова фатално, животозастрашаващо, опасно и т.н. Много примери има, как от най-добри чувства на родителя, "детето" е със съсипан живот. Остави дъщеря ти да живее своя живот, не можеш до безкрайност да се месиш, контролираш, защитаваш, закриляш, финансираш и да очакваш да отговаря на твоите вярвания и стандарти. И си задай въпроса не запълваш ли някакви твои празноти с това си поведение. Що се касае до разговорите майка и дъщеря, считам, че сексуалния живот на всяка от вас е нещо лично, освен ако не касае някакъв медицински проблем и изисква помощ и подкрепа. Да ти споделя, че искала тройка, не смятам, че е редно, но явно ти го допускаш.  В родовата система има йерархия, ти си и майка. Хората грешат, всички грешим и трупаме опит по този начин, но когато "детето" на такова възраст, знае, че мама ще даде пари, не цени парите и естествено ще се подведе и ще даде. Оставяш дъщеря ти, да си върви по пътя, да прави грешки и да си носи отговорност и последствията от това, а не да и разчистваш пътя и да си гневна. Родителя трябва да осъзнае, не заради него, а заради доброто на собственото му пораснало дете трябва да се отдръпне иначе, четем няколко теми тук за токсични отношения минаващи всякакви граници, мъже, жени на по 30 - 40 г. в оплетени отношения и зависимости с родителите, надцакване кой крив, кой прав, манипулации....и т.н. и всичко това, защото в крайна сметка всеки трябва да бъде оставен да живее както иска, без да прехвърля изисквания, очаквания, недоволство и т.н. Затова няма за какво да си гневна, помисли за себе си иначе хем помагаш, когато е нужно, пък дъщеря ти дава ей така на някой си сериозна сума пари и в кра,на сметка ти си се лишила от нещо, а живота е един. Не дължиш на никого нищо в този живот, особено на млада, здрава 23 г. жена.

# 328
  • Sofia

За absurT разбрах - лека и пръст, но какво стана с Andariel?

Дорис?! Disappointed Relieved

# 329
  • Пловдив
И аз така мисля.
На 22 си само, а с дете, което очевидно те ще отглеждат.
И аз не бих се радвала.

А не ви ли изглежда, че момичето е принудено да живее не своя, а техния живот?

Общи условия

Активация на акаунт