The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 591
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Здравейте имам излишен THE ORDINARY LACTIC ACID 10% + HA 2% СЕРУМ. Ползван е 3 пъти, но не ми допадна. Бих го заменила с някой от 2та флуида с вит. Ц на ТО- 23% или 30%

# 586
Ретиноидът може и първи, ама този в случая може и след воднистите серуми, които няма да попречат на абсорбцията. Аз го ползвам и по двата начина. Той не е зависим от pH, така че не е толкова важно да е на чисто лице като киселините. Тези, които са в сквалан аз лично не бих ги нанасяла първи никога, защото си представям как отгоре върху мазното ще ми се разпени ниацинамида. Хиалуроновата киселина по принцип пък става на кир от много продукти, бих я изчакала хубаво да попие и чак тогава по-мазни продукти.

# 587
  • София
Здравейте! Обръщам се към вас за съвет. Ползвам от известно време THE ORDINARY LACTIC ACID 5% и THE ORDINARY HYALURONIC ACID 2% + B5 и съм доста доволна за сега,но от днес имам и Niacinamide 10% + Zinc 1% и не съм сигурна как да го включа към другите неща. Притеснява ме да няма странични реакции ако е след млечната киселина. Другата ми идея е да ползвам първо Niacinamide 10% + Zinc 1% и след него млечнта киселина. Бихте ли ме посъветвали? Предварително благодаря.

# 588
Как ги ползваш? Заедно ли?
Млечната киселина също има ХК в състава и може да се ползва самостоятелно без другия серум ХК + b5.  Не знам дали всеки ден обаче е подходящо да се ползва млечната киселина, може би през вечер?

Пробвай първоначално да вкараш ниацинамида в различни рутини.
Например сутрин ниацинамид + ХК.
Вечер млечната киселина.
Нека свикне кожата с новия продукт, след това може и заедно.

# 589
Здравейте! Обръщам се към вас за съвет. Ползвам от известно време THE ORDINARY LACTIC ACID 5% и THE ORDINARY HYALURONIC ACID 2% + B5 и съм доста доволна за сега,но от днес имам и Niacinamide 10% + Zinc 1% и не съм сигурна как да го включа към другите неща. Притеснява ме да няма странични реакции ако е след млечната киселина. Другата ми идея е да ползвам първо Niacinamide 10% + Zinc 1% и след него млечнта киселина. Бихте ли ме посъветвали? Предварително благодаря.

Здравей,  на мен ми изготвиха следната рутина
сутрин : сквален, ХК, пикногенол, НМФ, СПФ
вечер: сквален, ниацинамид + цинк,ХК, млечна 5%, НМФ

# 590
  • София
Млечната киселина също има ХК в състава и може да се ползва самостоятелно без другия серум ХК + b5.  Не знам дали всеки ден обаче е подходящо да се ползва млечната киселина, може би през вечер?

Вечер млечната киселина.

Благодаря ти за мнението. Ползвам ги за сега заедно вечер,като млечната я редувам през вечер. Измивам лицето,слагам тоник,изчаквам да изсъхне,понеже знам че трябва да е суха кожата преди киселината,слагам нея,изчаквам още около 15мин и тогава ХК ,серум и нощен крем.

Marble_beach, да те попитам в каква последователност ги ползваш вечер,както си ги записала,в този ред ли ? И изчакваш ли някакво време преди да нанесеш следващия продукт?

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 17:21 от zority

# 591
Млечната киселина също има ХК в състава и може да се ползва самостоятелно без другия серум ХК + b5.  Не знам дали всеки ден обаче е подходящо да се ползва млечната киселина, може би през вечер?

Вечер млечната киселина.

Благодаря ти за мнението. Ползвам ги за сега заедно вечер,като млечната я редувам през вечер. Измивам лицето,слагам тоник,изчаквам да изсъхне,понеже знам че трябва да е суха кожата преди киселината,слагам нея,изчаквам още около 15мин и тогава ХК ,серум и нощен крем.

Marble_beach, да те попитам в каква последователност ги ползваш вечер,както си ги записала,в този ред ли ? И изчакваш ли някакво време преди да нанесеш следващия продукт?
Да, в този ред ми ги написаха.. Изчакам около 15 секунди

# 592
При нанасяне на vitamin C suspension 23% ми се получава кир ефект. На какво се дължи това,аз ли бъркам някъде? Тази вечер например, го сложих първо него с идеята да завърша с хидратиращия крем на ТО. И се усеща кир ефект. А като сложа и крем, още по-зле.. Продължавам упорито опитите да се спогодяс него. Установих, че ако нанеса шипково масло след  vitamin C suspension 23% кожата ми реагира с поява на червени, дебели пъпки без връх и оставих вит Ц сам в рутина с кремът за хидратация. Но не мога да преценя дори дали има ефект от него, защото усещам само кир ефект. Ще се радвам да прочета ваш опит.

# 593
Добрева Т.и при мен беше така, докато не прочетох, че трябва да се смесва с Resveratrol 3 % + Ferulic Acid 3 %. Това е най-успешната за мен и моята кожа на лицето комбинация между техни продукти. Откакто ги смесвам на око и нанасям заедно с вит. С 23 % спря да ми прави кир ефект. Сутринта тенът ми е бистър и кожата сочна. За протокола кожата ми е проблемна, комбинирана по- принцип, зимата нормална, широки пори, еластична, дебела и нечувствителна.

# 594
Консултантите на TO изобщо нямат идея както пишат на хората, абсолютна липса на обучение при тях. Ако пишете 5 пъти, ще ви пратят 5 различни рутини, някои от които няма да имат никакъв смисъл. Киселините винаги се слагат първи вечер след измиване. Няма никаква логика да се слагат след други серуми, защото няма да са ефикасни. Особено 5% млечна киселина е толкова нежна, че ще е съвсем лесно тотално да се дезактивира.

Аз, за да го довърша витамин C-то в силикон го нанасях първи, изчаквах половин час и после го забърсвах с тампон да не ми прецаква останалата рутина.

# 595
Аз докато ползвах витамин Ц 23%, го нанасях вечер след други серуми, след това като последна стъпка Ресвератрол и кожата ми стана супер хубава и беличка от тази комбинация. Сега съм го спряла, понеже въвеждам третиноин, но много ми липсва ефекта на витамин Ц-то. Имаше осезаема разлика  в тена на кожата...

# 596
  • гр.Видин
Консултантите на TO изобщо нямат идея както пишат на хората, абсолютна липса на обучение при тях. Ако пишете 5 пъти, ще ви пратят 5 различни рутини, някои от които няма да имат никакъв смисъл. Киселините винаги се слагат първи вечер след измиване. Няма никаква логика да се слагат след други серуми, защото няма да са ефикасни. Особено 5% млечна киселина е толкова нежна, че ще е съвсем лесно тотално да се дезактивира.

Аз, за да го довърша витамин C-то в силикон го нанасях първи, изчаквах половин час и после го забърсвах с тампон да не ми прецаква останалата рутина.
Доста крайно изказване … Дали сте достатъчно компетентна за да го направите не зная.

# 597
вечер: сквален, ниацинамид + цинк,ХК, млечна 5%, НМФ
Как се чувстваш с тази последователност,не ти ли се получава кир ефект?
Никога не бих си помислила да сложа сквалан като първи продукт,той е масло Thinking Че и ХК,пък накрая киселина...много странна последователност.
Но ако кажеш че ти е ок и аз ще пробвам,колко му е Grinning

# 598
Доста крайно изказване … Дали сте достатъчно компетентна за да го направите не зная.

Не е нужна докторантура по клетъчна биология и дерматология, за да се видят разни проблеми с консултантите на TO, както и техни твърдения в сайта им. Deciem са козметична марка, не мисля, че някой очаква от тях нивото на Nature. Аз на повечето козметични марки по дефиниция не им се доверявам на изказванията. А фактите лесно се проверяват в NCBI и Google Scholar. Познавам човек, работил за TO, на онлайн консултантите не им се прави никакво обучение нито по дерматология, нито по химия, така че съветите им не са по-достоверни от тези, на който и друг онлайн и са точно на ниво на консултантите в Сефора или която и друга верига.  Трябва да се гледа критично на нещата, това че го пише в интернет не значи, че истина, нито че не може да бъде опасно.

Критики към тях, а и към индустрията като цяло от истински експерти, които обясняват какъв проблемът с прости думи могат да се намерят в блоговете на Lab Muffin (има и youtube канал) и Kind of Stephen, и двамата са козметични химици.

Не мисля, че има значение моето образование какво е, но съм биолог, ако е важен фактор.

# 599
Работата на консултантите от ТО могат да я вършат и роботи без проблем. Например задавате проблем на лицето и роботът избира  продуктите за този проблем и ги подрежда в рутина като изключва несъвместимостите. Не е голяма работа това тяхното "консултиране".

Общи условия

Активация на акаунт