The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 486
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Сега ще се опитам да поръчам.
За хидратация какво да взема много ми се изсуши кожата от витамин С и Азелаиновата к-на:(
Имма скавлан но много ми мазнее нещо...

# 31
На някой случвало ли му се е да се опъпчи в началото на изпозлване на ретинол. Преди 5 години бях получила тежко акне от крем на лореал с ретинол. Сега от 2 години почти полвах ретиноидната емулсия на ординари, нямах проблем, но исках нещо по-силно тъй като годините напредват. Имам наченки отстрани на бузите на запушени комедони и подутинки (наченки на пъпки). Имали ли сте такива периоди на така нареченото изчистване в началото на използването на ретинол и това дали е изчистване или постоянен приближаващ проблем.

# 32
Здравейте, дами!
И аз прочетох кое с кое работи и не, но все пак искам да попитам тези от Вас които имат опит.
Поръчах си buffet, niacinamide and zinc, aha bha peeling (по препоръка).

Идеята е сутрин да ползвам niacinamide, а вечер buffet, като може и сутрин и вечер двете. Интересува ме aha bha peeling-a какво да следва след него, тъй като за стартово ще го правя веднъж седмично. Може би е добре дадения ден да не слагам нищо, освен слънцезащита?
Благодаря предварително Heart
Червеният пилинг е много силен и е добре кожата да е свикнала вече на киселини, преди да се използва. И не повече от веднъж седмично, супер ненужно е да е повече.
След него аз ползвам или NMF на ТО (понякога с капка жожоба) - или ако има повече раздразнение - Kiss it better на Unica. Вторият е за чувствителна кожа и е с успокояващи масла.

# 33
След червения пилинг обилна хидратация с прост и максимално изчистен откъм състав продукт Simple Smile

На TO Ascorbyl Tetraisopalmitate им е най-добрата форма на витамин С. По принцип този дериват е за предпочитане, защото е има най-добро съотношение на стабилност и потентност. Ascorbyl Glucoside също им е хубав за цената си, но самата форма е по-малко активна от по-скъпия серум. Аз харесвам много и MAP крема, но той е слаб и е по-скоро за суха кожа.

Хм, според ТО Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution им е по-потентна форма, която също е сравнително стабилна като за чисто вит.Ц, естествено, по-слабо стабилна от дериват. Чудя се кое от двете да поръчам.
Доволна съм от комбото с арбутина, МАР ми е много приятен, но не видях ефект, а онова зърнестото с 23% не искам да го виждам Grinning

Едит: Има няколко ревюта от тествали различните формули, казват, че Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution е по-пригоден за чувствителна кожа, поръчвам него.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 14:00 от bambinnah

# 34
Момичета, кой процент ретинол или ретиноид е подходящ за кожа, която никога не е била третирана с ретинол? Четох много в темата, но  не разбрах коя форма е по-агресивната ретинолът или ретиноидът.

# 35
Bambinnah, съвсем възможно и да е по-добро Ethylated Ascorbic Acid, не съм чела нищо за него и предполагам, че е по-ново на пазара като дериват. Ще се поразровя да видя има ли някое клинично изследване с него сравнено с други форми.

Да споделиш как е като го тестваш. Аз с LAA серуми се опарих и не са за моята кожа комбинирани и с останалите активни съставки, които ползвам. Онова силиконовото зърнестото както го описа наистина е страшно неприятна формула и горещо препоръчвам на всички да НЕ пробват първо него, за да не останат разочаровани. Иначе аз в момента тъкмо свърших един Ascorbyl Tetraisopalmitate и започнах един евтинджос от Action пак със същата съставка уж за сравнение. На TO и той и Ascorbyl Glucoside са ми супер на сухата кожа и никакви проблеми не съм имала с тях.

Questar, ако не таргетираш нещо специфично като бръчки, белези или петна, препоръчвам да започнеш със Granactive Retinoid Emulsion 2%. Той е много нежен за ретиноид, никой не съм чула да се оплаче от странични ефекти, които са известни за ретиноидите по принцип и въпреки това има страшно хубаво действие. В момента аз го ползвам през ден и виждам разликата когато не го ползвам по-дълго време. Избистря кожата, спомага за по-равен тен и изчезването на всякакви пъпки. Абе заедно с другият мой такъв любим продукт, маската на Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask  направо съживява кожата и я прави за изглежда в пъти по-мека и еластична.

# 36
Какво значи "опарих се" :/ в момента точно реактивната кожа ми е болна тема... чакам да ми мине, серумът с витамин Ц ще е за след месец и половина.

Подкрепям за Granactive Retinoid Emulsion 2%, и около мен хора стартираха с тази форма и нямаше странични ефекти, а са със зряла, суха и тънка кожа.

# 37
И аз се насочих към Emulsion, т.к. кожата ми не търпи мазни неща и би направила реакция от сквалана. Ще го ползвам за леки петна и започващи назолабиални бръчки на 30. Иначе дерматолози казват, че трябва да се вкарват ретинолите към 25 години. Чакам да заредят сега и червената маска Deciem, вветът я граби яко.

# 38
Ретинолът като цяло предизвиква повече раздразнение от ретиноида. Но има и хора, които не усещат никакви проблеми на ниските проценти ретинол.
Ако имаш чувствителна или по-реактивна кожа - започни с ретиноид 2%.
Ако не, ретинол 0.25 е добро начало.
Момичета, кой процент ретинол или ретиноид е подходящ за кожа, която никога не е била третирана с ретинол? Четох много в темата, но  не разбрах коя форма е по-агресивната ретинолът или ретиноидът.

Между другото, аз започнах с ретинол 0.25 в сквален - и смесената ми кожа се влюби в това масло! 2-3 капки и попиват много добре. Но на мазна кожа вероятно не е най-добрият вариант

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 10:30 от bubanka

# 39
Ето какво полезно като информация открих и аз в моя рисърч. Показани са силата на действие и рискът от раздразнения в скрийншота по-долу. Макар да пише, че емулсията гранактив ретиноид има висок риск да даде раздразнения, аз ще пробвам с нея, все пак ще си сложа като бариера и хидратиращ крем. Най-безопасен откъм раздразнения според тази информация е гранактив ретиноид 2% в сквалан, но пък там трябва да се чака по-дълго за резултати, а и моята кожа не понася мазно.

# 40
От скоро се интересувам от ТО. Адски боса съм, за разлика от вас. Имам въпрос.
Правя си тип "сандвич" с розова вода и ХК. Трябва ли да изчакам ХК да попие като нанеса втория път розова вода или се нанася веднага? Тя много бързо попива. До сега го правя едно след друго, не чакам да попие и веднага след втората розова вода слагам крем, но не знам дали е правилно. Простете за, сигурно, лаишкия въпрос.

# 41
Здравейте момичета,
От кой продукт сте най-доволни за премахване на торбички и тъмните кръгове под очите ?

# 42
Мился че Аргилен е за това, аз и Матриксил слагам под очи, но за финни линии, кръгове нямам.

Моля ако някой види червеният серум да свирка, да си поръчам и аз:)

# 43
Ееее, момичета, много съм тъжна! Търся си червената маска, но я няма никъде! Нито в douglas нито в deciem. Знаете ли къде може да я има?

Почистващият им продукт ползвали ли сте?

# 44
И аз се надявам скоро да заредят червения пилинг, скоро ще привърша наличния. Ползвам Squalane Cleanser-а, за да почистя хубаво лицето от грима. Първо с мицеларна вода, а после с него, ако има нещо останало от грима да се разтвори.

Общи условия

Активация на акаунт