The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 583
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Какво да очакваш, освен да ти развали добрата кожа... Това направи с мен ТО.

# 616
Момичета наминавам  да споделя от кое съм доволна и дано е полезно за други. Със сигурност двойното почистване е голямо попадение за мен. Взех си почистващо масло на Nuxe /серия very rose/ и измивен гел на Биодерма /sendibio/ за чувствителна кожа. От както започнах този начин, кожата е дълготрайно гладка и порите са чисти. И двата продукта не са ароматизирани и това ми харесва. Ползвам ги и за очите. Много съм доволна и от вечерната ми рутина бюфет с гренактив ретиноид в сквалан. От този ретиноид никакви лоши реакции не съм имала. Хидратиращия крем е някакъв кошмар за мен. Реших пак да го пробвам, за да съм сигурна, че предното избиване на пъпки не е от бюфета или гликоловата киселина /понеже направих глупостта да ги въведа заедно/.Та с две намазвания за 24 часа ...пет гнойни пъпки от въпросния крем. Това не значи, че за други няма да е ок. Но за кожа склонна към акне не го препоръчвам. Не знам дали е от ниацинамида, но пъпките минават много бързо, без сериозни белези. А може и да е от цялостната грижа и ускореното обновяване на кожата, което предизвикват ретиноидите и пептидите. Благодаря на всички, които отделиха време и изчерпателно споделиха за почистването. Да допълня, че измивния гел за чувствителна кожа е по-подходящ за комбинирана проблемна, от колкото гел за такава /втория изсушава/.
При мен гнойни пъпки се появиха след въвеждането на ретинол в сквалан. 1-2 по слепоочията и поне нямам белези.
Ти как го използваш в комбинация с бюфета? Аз слагам бюфета сутрин, а ретинола вечер.

# 617
Млечната киселина ми направи поразии на мен. Преди това не ми е била перфектна кожата, ама след млечната киселина стана ад. Не бих рискувала.

# 618
На мен пък млечната киселина 5% много добре ми действа.Ползвах я всяка вечер в продължение на месец може би.Кожата ми се изглади и светна.Сега съм се запасила с 10%,като свърши по-леката минавам на нея.Може би е до кожа,моята не е предразположена към запушване,пъпки и т.н.

Направих си голяма беля на лицето с червената маска, нещо се разсеях и я оставих около 12мин.и лицето ми плати вече втора седмица. Ту се успокоява и нещо явно от козметиката или не знам вече от какво пак пламва. Случвало ли се е на някой? Не знам вече какво да слагам и как да успокоя кожата. На места е много сухо и лющещо се
Снощи се отнесох и седях 15мин с нея.Нищо не се случва все още,кожата е гладка и спокойна

# 619
На мен пък млечната киселина 5% много добре ми действа.Ползвах я всяка вечер в продължение на месец може би.Кожата ми се изглади и светна.Сега съм се запасила с 10%,като свърши по-леката минавам на нея.Може би е до кожа,моята не е предразположена към запушване,пъпки и т.н.

Направих си голяма беля на лицето с червената маска, нещо се разсеях и я оставих около 12мин.и лицето ми плати вече втора седмица. Ту се успокоява и нещо явно от козметиката или не знам вече от какво пак пламва. Случвало ли се е на някой? Не знам вече какво да слагам и как да успокоя кожата. На места е много сухо и лющещо се
Снощи се отнесох и седях 15мин с нея.Нищо не се случва все още,кожата е гладка и спокойна
Дано да имаш късмет, защото аз още не мога да се оправя. От това което ми се случи си правя изводите, че освен съобразяването с продуктите на Ординари кое с кое и т.н. продуктите не са съвместими с другите марки кремове било хидратиращи било  анти ейдж. А какво да се слега след всичките серуми и киселини, като техният хидратиращ крем не става по мнения на много потребители, аз не съм го пробвала.
Специално млечната киселина ми беше ок. Ползвах я около две седмици през ден

# 620
Какво да очакваш, освен да ти развали добрата кожа... Това направи с мен ТО.
Ползвам Ординари от приблизително 4-5 години.  Много съм доволна от определени продукти. При правилно съчетаване на продуктите, резултатите са наистина добри. Сега и дъщеря ми започна да ги ползва и е влюбена в тях. Могат спокойно да се съчетават с други марки бяла козметика. Пробвала съм с какво ли не.... Шисейдо, Виши, Авен, Лумене  и т.н. Има период в който всичко е на принципа проба- грешка. За съжаление няма точна формула за всички. Ние сме с различни типове кожа ✌

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 22:04 от Dancer

# 621
Dancer а от кое сте доволна?

# 622
От някои продукти на ТО съм много доволна, от други изобщо не съм. Наистина е на принципа проба-грешка и няма общовалидни правила. Аз лично съм доволна от ниацинамида, от алфа и бета-киселинната маска, сквалена (но ми запушва порите за съжаление, затова го ползвам за коса/тяло, прави кожата и косата мноого мека). Купила съм си и ретинол елмусия, както и азелаинова киселина, но не съм ги пробвала още.

# 623
Dancer а от кое сте доволна?
Аз съм със суха кожа и имам мимически бръчици.
Доволна съм от ретинол емулсията за вечерна рутина, от Аscornful Glucoside Solution 12%, , от азелаиновата киселина,кофеин,аргелирин, матриксил, червената маска, гликолов тоник, алфа арбутин 2 %..... общо взето това са продуктите които поддържам винаги налични.
Имаха преди време един продукт ....Alpha  Lipoic acid 5%   .... уникален за моята кожа. За съжаление вече не го предлагат , а и не мога да му намеря заместител
Забравих да спомена и серума за коса и почистващото със сквалан за лице.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 21:54 от Dancer

# 624
Момичета, имам въпрос. В таблицата не пише Ретинолите да са в конфликт с каквото и да е било, а на отделната информация за всеки продукт пише за конфликти, кое да гледам за да направя по-правилен режим?

# 625
Аз гледам винаги в информацията за всеки продукт отделно

# 626
  • София
При намалението на ТО поръчах 7 продукта, като ги поръчах ей така, според отзиви тук от форума и по-известни техни продукти, които съм виждала от блогъри. Разбирайте - пълен новак съм. Но моята кожа не е от проблемните - нормална кожа, акне преди менструация, разширени пори по носа и малко по бузите, та целя изравняване на тона на лицето, свиване на порите и начална борба с фини линии. Като цяло исках да си поръчам витамин ц- 23% и хиалуронова киселина. От там нататък беше на посоки. Имам матрихсил, ниацинамид, аha+bha, azelaic acid и ренитол 0.2 %. Пробвах ги първоначално самостоятелно, тъй като за първи път се сблъсквам с по-сериозни продукти за лице. Получих пърдж от 3-4 пъпки, но благодарение на ниацинамида, ц-то и азелаик асид загаснаха за 2-3 дни.
Сега обмислям тонера, Марин хиалуроникс, алфа арбутин и салициловата маска като по-насочена грижа към разширените пори и появяващото се предменструално акне. Някой да даде съвети дали са адекватни като грижа към изброените проблеми?💐

# 627
Много ви моля помогнете, кое е има най-голямо действие за премахване на бръчки (и на вас кое ви подейства), най-вече около очите (също и нозолабиалната гънка, но на мен тя не ми пречи толкова засега) и което да ги премахва, а не само да изпълва кожата докато си намазан с него, както май прави хиалуроновата киселина и хидратиращ крем).

Моите около (под) очите мисля, че все още са финни линии, а не по-дълбоки бръчици и много искам да ги премахна преди да се задълбочат и евентуално да нямат махане.
Гледах Матриксила и в един коментар в българският сайт прочетох ето това:
Скрит текст:
Здравейте, допустимо ли е продуктът да се използва в зоната около очите преди нанасянето на грижа?

Здравейте! - Не, продуктът, който премахва фините линии и бръчки в зоната около очите е ARGIRELINESOLUTION 10%. Нанася се преди обичайната грижа за тази зона.
Мнение от DOUGLAS & BEAUTY|ZONE, 25.03.20 г.
Но не знам дали просто рекламират продукта, който е специално направен за там или наистина не е подходящ за под очите?
Според мен не би трябвало да има разлика дали се ползва под очите или на другата част от лицето? Това Матриксил по описание ми се струва по-мощно.

А в оригиналния сайт за Аргирелин пък пише: Контролирани проучвания показват, че ARGIRELINE ™ подобрява външния вид на лицевите зони, склонни към развитие на динамични гънки, включително около очите и в областта на челото.
Controlled studies have shown that ARGIRELINE™ improves the appearance of facial areas prone to developing dynamic folds, including around the eyes and in the forehead area.

Също в regimenguide за това за под очите Аргилерин, таргета е даден като Признаци на стареене, а на Матриксила - Фини линии, бръчки
Argireline Solution 10%   Targets: Signs of Aging
Matrixyl 10% + HA    Targets: Fine Lines, Wrinkles
Не знам защо са писали така има ли разлика.
За ретиноидите, витамин Ц и Lactic Acid също дават това Signs of Aging, Textural irregularities.

Чудя се и между ретиноиди, витамин Ц, някоя киселина или някое друго, кое се използва повече за това и има по-голямо действие?
В сайта на ординари има ли някъде, където да ги попиташ нещо, видях само, че хора закупили си продукти коментират?

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 15:55 от fsyyy

# 628
Ползвала съм ги и двете. Аргилеринът ми идва доста воднист на мен, матриксил е с по-плътна консистенция. Не мисля, че е проблем да ползваш и двете. В момента си нагласям рутината понеже вкарвам ретинол и ресвератол и ползвам само матриксил (понеже четох, че повече от 3 серума не е ок да има в една рутина).
Но, честно казано, да не те отчайвам, обаче трудна работа да заличиш линиите край очите. Все пак правим гримаси, усмихваме се. Няма как да няма линии там, освен, ако не сложим ботокс. Иначе при мен много успешно се заглади доста дълбока гневна бръчка с ретиноид емулсия 2 %. Ползвах го миналата година от декември до април и ефектът беше доста траен. При всяко положение с добро хидратиране и подхранване в зоната ще избегнеш задълбочаването на проблема. За вит. С не съм компетентна, но киселини не те съветвам да ползваш в околоочната зона. Другите серуми ги мажа там без проблем, включително и ретинолите, но киселините избягвам, както и по слепоочията - много ми е тънка кожата там.

# 629
Здравейте!
Освен от официалния сайт на ТО и от сайта на Дъглас (там обикновено всичко е изчерпано) има ли от къде  другъде да се поръчат продуктите?

Общи условия

Активация на акаунт