The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 585
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Доста крайно изказване … Дали сте достатъчно компетентна за да го направите не зная.

Не е нужна докторантура по клетъчна биология и дерматология, за да се видят разни проблеми с консултантите на TO, както и техни твърдения в сайта им. Deciem са козметична марка, не мисля, че някой очаква от тях нивото на Nature. Аз на повечето козметични марки по дефиниция не им се доверявам на изказванията. А фактите лесно се проверяват в NCBI и Google Scholar. Познавам човек, работил за TO, на онлайн консултантите не им се прави никакво обучение нито по дерматология, нито по химия, така че съветите им не са по-достоверни от тези, на който и друг онлайн и са точно на ниво на консултантите в Сефора или която и друга верига.  Трябва да се гледа критично на нещата, това че го пише в интернет не значи, че истина, нито че не може да бъде опасно.

Критики към тях, а и към индустрията като цяло от истински експерти, които обясняват какъв проблемът с прости думи могат да се намерят в блоговете на Lab Muffin (има и youtube канал) и Kind of Stephen, и двамата са козметични химици.

Не мисля, че има значение моето образование какво е, но съм биолог, ако е важен фактор.

Без да се заяждам, хубаво сте биолог, но използвате понятия, които в българския език не съществуват - "козметичен химик" какво е? В България няма такава специалност, няма и такава професионална квалификация.

И за да не съм офтопик - услугата с тези "режими" е безсмислена за мен.
Много по-лесно и разбираемо е да отвориш бялата таблица и да видиш кое с кое има/няма конфликт.

Иначе сте права, че консултантите нямат образование. Аз в Дъглас в Парадайс така съм се смяла на кифлите продавачки Joy
Да съм си била измивала ниацинамида със сапун, понеже с измивен гел протичала реакция. Не можа да ми обясни каква реакция протича... А и някой дерматолог само като чуе как акнеична кожа мием със сапун.. не ми се мисли. Joy Joy

# 601
  • Варна
Реших да почна да използвам TO след НГ.
Съвети за продуктите взимам от тази Youtuber-ка и съм склонна да й вярвам, защото преди години имаше адско лошо акне и успя да го пребори.

The Ordinary Playlist

Писах за "режим" , колкото да ми кажат последователност на нанасяне

Иначе си изготвих този режим за суха с кожа, без несъвършенства с леки мимически бръчки

AM
Hyaluronic acid+B5
Caffeine
Moisturizing Factors+HA

PM
Buffet
Caffeine
Moisturizing Factors+HA (или някое олио)

Като свърша една опаковка Caffeine ще сменя с Matrixyl 10%

# 602
вечер: сквален, ниацинамид + цинк,ХК, млечна 5%, НМФ
Как се чувстваш с тази последователност,не ти ли се получава кир ефект?
Никога не бих си помислила да сложа сквалан като първи продукт,той е масло Thinking Че и ХК,пък накрая киселина...много странна последователност.
Но ако кажеш че ти е ок и аз ще пробвам,колко му е Grinning

Сквалан - това е олиото за измиване
Кир ефект нямам. Аз не втривам, а по скоро потупвам, за да попие. Иначе гледах клипче в ютуб за млечната, слага се преди серумите. Снощи така направих. Разлика нямаше на сутринта.

# 603
Аз останах с впечатление,че имаш предвид 100% Plant-Derived Squalane,ясно разбрах. Млечната киселина си я ползвам така или иначе винаги като първи продукт.

# 604
Направих си голяма беля на лицето с червената маска, нещо се разсеях и я оставих около 12мин.и лицето ми плати вече втора седмица. Ту се успокоява и нещо явно от козметиката или не знам вече от какво пак пламва. Случвало ли се е на някой? Не знам вече какво да слагам и как да успокоя кожата. На места е много сухо и лющещо се

# 605
Веднъж и аз по невнимание я държах повече, после бях червена като домат, усещах опъване и сърбеж 2-3 дни. Имам този крем на Юсерин, като е по-студено ми се зачервява кожата от време на време, с него се успокоява. Ползвам и такъв със спф25 от същата серия за през деня. В случая се мазах с него, преястанових ползването на всякакви киселини и кожата ми се оправи.
https://www.eucerin.bg/products/hypersensitive-skin/antiredness-soothing-care

# 606
Направих си голяма беля на лицето с червената маска, нещо се разсеях и я оставих около 12мин.и лицето ми плати вече втора седмица. Ту се успокоява и нещо явно от козметиката или не знам вече от какво пак пламва. Случвало ли се е на някой? Не знам вече какво да слагам и как да успокоя кожата. На места е много сухо и лющещо се

Трябва да хидратираш много добре. Аз боря от известно време нарушена кожна бариера и нищо не помагаше, но от няколко дни се сетих, че имам този гел с алое:

https://makeup.bg/product/194727/

Не знам от него ли, понеже мажа с хиляда неща, но вече два дни ми изчезнаха червенините, а кожата ми просто го изпива и после не стои лепкаво като другите ми серуми, а втривам доста голямо количество. Може да опиташ. Има и леко като охлаждащо действие.

Но определено трябва хидратация, т.е. няма само от един продукт да мине.

# 607
Да и аз се опитвам да хидратира, но не ми се получава. Ето и днес сутринта от Vichy mineral booster пламна от розовата вода пак, отмих после Ла рош хидрантен и накрая сложих шипково масло та за сега е добре. Не че не е червена, но поне не гори и щипе.

# 608
Минерал бустерът не е достатъчен според мен. Ползвам околоочния вариант, винаги отгоре запечатвам с крем, иначе вместо хидратация, усещам сухота.
След като попие бустерът, намажете върху него от Ла рош позе например. При мен също не помогнаха по-леките хидратиращи кремове. Този на Юсерин, за които дадох линк, е за нарушена кожна бариера, каквото се беше получило при мен.

# 609
При мен в такъв случай помага Balea Med Intensiv с урея, отдавна не ми се е случвало, но по спомен след седмица избягване на други продукти имах подобрение.

# 610
Да и аз се опитвам да хидратира, но не ми се получава. Ето и днес сутринта от Vichy mineral booster пламна от розовата вода пак, отмих после Ла рош хидрантен и накрая сложих шипково масло та за сега е добре. Не че не е червена, но поне не гори и щипе.
Едно време, като изгаряхме на морето, понеже нямаше слънцезащити, майките ни мажеха с кисело мляко. Е много помагаше, да ни вием и да не спим на закачалка. Сега има много мазила, ни нищо не пречи, ако намериш някое по-истинско, да пробваш Simple Smile

# 611
Опитай с Юсерин за атопична кожа.

# 612
Момичета наминавам  да споделя от кое съм доволна и дано е полезно за други. Със сигурност двойното почистване е голямо попадение за мен. Взех си почистващо масло на Nuxe /серия very rose/ и измивен гел на Биодерма /sendibio/ за чувствителна кожа. От както започнах този начин, кожата е дълготрайно гладка и порите са чисти. И двата продукта не са ароматизирани и това ми харесва. Ползвам ги и за очите. Много съм доволна и от вечерната ми рутина бюфет с гренактив ретиноид в сквалан. От този ретиноид никакви лоши реакции не съм имала. Хидратиращия крем е някакъв кошмар за мен. Реших пак да го пробвам, за да съм сигурна, че предното избиване на пъпки не е от бюфета или гликоловата киселина /понеже направих глупостта да ги въведа заедно/.Та с две намазвания за 24 часа ...пет гнойни пъпки от въпросния крем. Това не значи, че за други няма да е ок. Но за кожа склонна към акне не го препоръчвам. Не знам дали е от ниацинамида, но пъпките минават много бързо, без сериозни белези. А може и да е от цялостната грижа и ускореното обновяване на кожата, което предизвикват ретиноидите и пептидите. Благодаря на всички, които отделиха време и изчерпателно споделиха за почистването. Да допълня, че измивния гел за чувствителна кожа е по-подходящ за комбинирана проблемна, от колкото гел за такава /втория изсушава/.

# 613
Balea Med Intensiv с урея и аз използвам с третиноина ми, много добре хидратира. Само малко ме съмнява, че от него излизат пъпки.

# 614
След най-различни отзиви за ТО, в крайна сметка се предадох на модата и си взех Lactic acid 5%. Какво трябва да очаквам от него всъщност?

През зимата правя химичен пилинг, от леките, в салон, тази година още не съм стигнала. Като цяло нямам несъвършенства, акне и т.н. и кожата ми е в добро състояние.

Общи условия

Активация на акаунт